בעוד קצת יותר משנה, אחרי שש שנות בנייה, אמור להיפתח האצטדיון העירוני החדש בנתניה. כבר לפני שמונה שנים, בשנת 2003, הניחה עיריית נתניה את אבן הפינה של האצטדיון וכולם היו מלאי אופטימיות ובטוחים כי בתוך מספר שנים לרשות מכבי נתניה יעמוד אצטדיון חדשני ומפואר וכי הקבוצה תוכל כבר להתנתק מאצטדיון הקופסא המיושן.

אבל, גם בחלומות הכי גרועים של אנשי העירייה הם לא האמינו למצב אליו יקלעו: כשנה וחצי מתחילת עבודות הבנייה, בעקבות המשבר הכלכלי הבינלאומי, החברה הקבלנית "רמט" פשטה רגל ועבודות הבנייה באצטדיון נתקעו למשך כמעט שנתיים.

"חושבים שלעירייה יש תקציבים בלי סוף אבל יש עוד דברים חוץ מהספורט בנתניה", אמר חבר מועצת העיר ומי שמחזיק את תיק הספורט בעיר, הג'ודוקא יואל רזבוזוב, "אני מנסה להסביר שהחינוך הטוב ביותר מגיע דווקא מהספורט".

רזבוזוב, שנכנס לתפקיד לפני שנתיים וחצי, עוקב בדריכות מאז שנבחר אחרי בניית האצטדיון העירוני ובטוח שעבודות הבנייה יסתיימו במועד המחודש שנקבע להן. רק בחודש אוגוסט האחרון החלו הטרקטורים לעלות שוב לעבודות במתחם האצטדיון וזאת לאחר שחברת "א. דורי" זכתה במכרז מחודש לעבודות הבניה תמורת 87 מיליון שקלים.

רזבוזוב באזור הבנייה של האצטדיון (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
רזבוזוב באזור הבנייה של האצטדיון (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

יש לציין כי עיריית נתניה כבר שילמה לחברת "רמט" 51 מליון שקלים בגין הקמת השלד במקום. בעירייה מעריכים כי כל הכסף שהשקיעו בבניית האצטדיון יוחזר אליה ממכירת הקרקע שעליה נמצא כיום אצטדיון הקופסא. על פי התכנונים על קרקע האצטדיון הישן אמורות לקום כ-270 יחידות דיור שערכן עלה מאוד בעקבות התייקרות מחירי הדירות באזור. 

על פי מפרט האצטדיון החדש, במקום יהיו כ-16 אלף מקומות ישיבה שיחולקו לשני יציעים: מערבי ומזרחי. בעת מועד מסירת האצטדיון, בחודש אוגוסט 2012, יכיל האצטדיון כ-14 אלף מושבים כאשר במקביל לעונת המשחקים תשלים העירייה הקמה של עוד 2,000 מקומות ישיבה (ביציע הדרומי או הצפוני) כתנאי להעברה נוספת של 20 מיליון ש"ח מקרן המתקנים.

האצטדיון החדש של נתניה (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
האצטדיון החדש של נתניה (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

"יהיו כאן 13,800 מקומות ישיבה וכרגע עובדים במקום על אחד הדברים הכי מסובכים: הרכבת גג האצטדיון. אנחנו מאמינים שהוא יהיה מוכן בעוד שנה וקצת מהיום. אין לנו ספק כי אירוח אליפות אירופה ב-2013 בארץ בכלל ובעיר נתניה בפרט היא משימה חשובה ואנחנו נערכים אליה בהתאם", הוסיף רזבוזוב.

חוץ מתפקידו ההתנדבותי במועצת העיר הג'ודוקא הוא גם ספורטאי אולימפי והמעבר אל הפוליטיקה לא היה לו קל במיוחד: "השילוב קשה. יש לי הרבה טיסות לחו"ל לתחרויות, אני מתאמן פעמיים ביום, זה לא פשוט אבל נהנה מהעשייה. התפקיד במועצה הוא בהתנדבות אבל גם בג'ודו לא רואים יותר מדי כסף וגם על הטיסות לחו"ל אני משלם. אני לא רוצה לפרוש בגלל זה ולהתעורר עוד כמה שנים ולהבין שפיספסתי משהו בקריירה".

יואל רזבוזוב: &" (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
יואל רזבוזוב באצטדיון החדש של נתניה (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

רזבוזוב המשיך: "אנחנו המדינה היחידה שיש בה קריטריון להשתתפות באולימפיאדה. בארה"ב, רוסיה ומעצמות אחרות שולחים 600 ספורטאים לאולימפיאדה ואצלנו שולחים 30 ספורטאים שחצי מאיתנו עובדים כמאבטחים כדי להשלים הכנסה. צריך שבראש המערכת יעמוד מישהו שמכיר את המערכת מבפנים כמו אריק זאבי שיודע את צרכי הספורטאים".

רזבוזוב שואף להגיע לאולימפיאדת לונדון 2012 אך יש לו עוד מספר תחנות בדרך. בינתיים, עבר הג'ודוקא ניתוח ארתורסקופיה בברך שאמור היה להיות פשוט אך הסתבך ורזבוזוב יחמיץ את אליפות העולם בעוד שלושה חודשים. אחרי יציאתו מחדר הניתוח אמר: "זה מאכזב מאוד. גילו בניתוח ממצאים שדי הדאיגו את הרופאים ולכן הניתוח הסתבך. לא אשתתף באליפות העולם בעוד שלושה חודשים וזה משהו שקשה לי מאד לקבל".