יאמר. המון הבטחות בלי כיסוי של ממש (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
יאמר. המון הבטחות בלי כיסוי של ממש (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

לפני חודש הודיע הבעלים של מכבי נתניה, דניאל יאמר, שבכוונתו להתנתק מהמועדון בסיום העונה הנוכחית וזאת ארבע שנים לאחר שרכש את הקבוצה מעיר היהלומים.

נכון לעכשיו, חודשיים לפני סיום העונה, עדיין לא ידוע מה צופן העתיד למועדון, שידע בשנים האחרונות עונות גדולות והיסטוריות בכל הקשור למיקומים בטבלה, הוצאת שחקנים לחו"ל וכן גידול וטיפוח מאסיבי של כישרונות במחלקת הנוער.

את הסיבות לעזיבתו של דניאל יאמר כולם כבר יודעים. הבעלים הצהיר לא פעם, כי הוא מאוכזב מהתנהלות העירייה בכל הקשור לבניית האצטדיון החדש, שנמצא כרגע בהקפאה עד שתבחר חברת בנייה שתמשיך בעבודות, מהסרבול בבניית מגרשי האימון לקבוצה הבוגרת ובמחלקות הנוער, וגם מהתנהגות הקהל של הקבוצה שלו, שפשוט לא מגיע למשחקים.

סימן השאלה הגדול ביותר שעומד כיום סביב המועדון, הוא האם יאמר באמת יממש את האיומים שלו ויתנתק מהמועדון, או שמא כל ההצהרות על עזיבה הן בגדר הפעלת לחץ על עיריית נתניה והגורמים הבכירים בה על מנת שיזרזו את הטיפול בענייני המתקנים?

רק לפני חמישה חודשים אמר יאמר בראיון מיוחד ל-ONE: "אני לא עובד של הקבוצה, רק משקיע בה. לא אמכור את המועדון כרגע, אהיה אידיוט אם אעזוב בגלל שאין לנו מגרש".

לותר מתיאוס ודניאל יאמר. הבעלים חלם על אצטדיון מלא בגביע אופ&"א (א (צילום: מערכת ONE)
לותר מתיאוס ודניאל יאמר. הבעלים חלם על אצטדיון מלא בגביע אופ&"א (אמיר לוי) | צילום: מערכת ONE

מה השתנה בחמשת החודשים האחרונים בקו המחשבה של יאמר? לא ידוע. הבעיה היא, שהבעלים מקבל את ההחלטות שלו יחד עם אדם אחד בלבד, ליסה אשתו. כיום, אף אחד מחברי ההנהלה של מכבי נתניה לא באמת יודע מה עובר לבעלים בראש.

הבטחות לחוד ומציאות לחוד


אחד מהגורמים הבכירים במועדון אמר השבוע: "דני אמנם אומר שהוא עוזב, אך אי אפשר באמת לדעת. אם פתאום בעירייה יגיעו להסכם בנושא מגרשי האימון, מה שצפוי לקרות בקרוב, אולי דני יחליט לעשות אחרונה פנה מההחלטה שלו ולחזור בו".

יאמר מודע לעובדה שהמצב של המועדון יהיה קשה אם יעזוב ויודע טוב מאוד כי לעזרת המועדון תצטרך להיחלץ עיריית נתניה, שתזרים משאבים רבים יותר. מה שיכול להכריע את הכף, הוא מגרש האימון שבנתה עכשיו עיריית נתניה בסמוך לבית הספר "שפירא" שבעיר.

תוכנית האצטדיון בנתניה. מקווים שהעבודות יתקדמו כעת (צילום: מערכת ONE)
אצטדיון נתניה (ONE) | צילום: מערכת ONE

בנוגע למגרש האימונים הזה, קיימת מחלוקת בין העירייה לבין אריק איזיקוביץ', הבעלים של בית"ר טוברוק, לו הובטח המגרש ע"י מנכ"ל העירייה הקודם, לפני שבע שנים, בתמורה לוויתור של שטחים מהמגרש בטוברוק לטובת כביש עירוני. כרגע המגרש עומד מוכן מזה כחודש, אך איזיקוביץ' הוציא צו מניעה לשימוש במתקן עד אשר תגיע איתו עיריית נתניה הנוכחית, שהבטיחה את המגרש למכבי נתניה, להסכם על פיצוי כספי כלשהו. נכון לעכשיו, בעירייה לא ממהרים להגיע לעמק השווה עם איזיקוביץ' וזה מרתיח את אנשי נתניה ובראשם את יאמר.

כשיאמר הגיע לנתניה הוא קיבל אין ספור הבטחות מצד עיריית נתניה לגבי האצטדיון העירוני החדש, שבנייתו אמורה היתה להסתיים וכן לגבי מגרשי האימונים לקבוצת הבוגרים ולמחלקת הנוער. "אני רואה את האצטדיון הזה כמו פיל לבן" אומר סוכן השחקנים, דדה חדד, הנחשב מקורב מאד ליאמר, "בעירייה פיזרו כל כך הרבה הבטחות לדניאל יאמר לגבי האצטדיון ומגרשי האימונים ובפועל הוא לא קיבל שום דבר".

דדה חדד (רועי גלדסטון) (צילום: מערכת ONE)
דדה חדד (רועי גלדסטון) | צילום: מערכת ONE

חדד הסביר את הכעס של הבעלים: "יאמר ראה את מכבי נתניה בחזון שלו הופכת להיות קבוצת פאר, שמארחת משחקים אירופאיים באצטדיון החדש שלה ובשלוש שנים שהקבוצה הגיעה לגביע אופ"א, היא אירחה את המשחקים מחוץ לעיר, כי האצטדיון החדש לא מוכן. חוץ מזה, דני השקיע כל כך הרבה כסף  ותרם רבות לעיר ולקבוצה, וכל פעם הוא נאלץ להתמודד עם מצבים מביכים. פעם לקבוצה אין איפה להתאמן, לילדים אין איפה לשחק, צריך להתאמן על אותו מגרש בו משחקים בשבת והדשא נהרס, ועוד דברים רבים כאלה"

"זה לא נעים לבנאדם שמגיע מאירופה, איפה שכדורגל הוא תרבות בדיוק כמו תיאטרון, להתעסק בנושאים כאלה", אמר חדד לסיום. ליאמר, שהחל להתעסק בתחום האנרגיה הירוקה בשנה האחרונה, ברעיון של האצטדיון החדש קסם מאוד. באתר הרשמי של חברת האנרגיה שלו: "Nation E", נכתב כי באצטדיון העירוני החדש שנבנה בנתניה, מתכוונת החברה להתקין קולטים סולאריים וטורבינות רוח, שיזרימו אנרגיה אל מערכות החשמל של המתחם, ובכך יהיה האצטדיון בנתניה לראשון בעולם שמתופעל בעזרת אנרגיה ירוקה.

שחקני נתניה חוגגים בסיום (אמיר לוי) (צילום: מערכת ONE)
שחקני נתניה חוגגים בסיום (אמיר לוי) | צילום: מערכת ONE

על פי מקורבים לבעלים, כשיאמר ראה את בניית האצטדיון מתעכבת, הוא הציע להמשיך ולבנות אותו בעצמו. מקורב ליאמר סיפר: "דניאל ראה שבניית האצטדיון מתעכבת והציע לעירייה לא פעם שהוא ימשיך לבנות את האצטדיון, בעזרת חברת בנייה אירופאית שבונה אצטדיונים בכל רחבי היבשת, הכול רק כדי שהבנייה לא תתעכב. בשנה שעברה הוא הביא את לותר מתיאוס, אגדת כדורגל עולמית, לנתניה, שהפך את הסיקור התקשורתי המקומי סביב הקבוצה, לסיקור בקנה מידה אירופאי. אם היה למתיאוס אצטדיון ראוי לעבוד בו, הכול היה נראה אחרת".

נגמר הריגוש


אמנם נושא המגרשים הוא החשוב והגדול ביותר, שבעקבותיו הצהיר הבעלים על עזיבה, אבל ישנה סיבה נוספת: חוסר הריגוש מצד הקהל. "כשהגיע דניאל יאמר למכבי נתניה, לפני ארבע שנים, הוא פשוט היה המום מהדרך שקיבל אותו הקהל של הקבוצה", סיפר חדד.

אוהדי מכבי נתניה (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
אוהדי מכבי נתניה (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

סוכן השחקן וחברו של יאמר הסביר: "הוא התלהב מהחום ומהאהבה שהרעיפו עליו האוהדים ופשוט התאהב במקום הזה. היום, אחרי ארבע שנים, חלק מהסיבות שבגללן הוא החליט לעזוב את המועדון קשורות להתנהגות האוהדים כלפיו. דני לא האמין שאחרי כל מה שהוא נתן והשקיע בקבוצה, זה מה שהוא מקבל מהאוהדים שלה".

התנהגות האוהדים, עליה מדבר חדד, מכוונת בעיקר לאותו משחק במחזור הרביעי של מכבי נתניה בווינטר מול הפועל רמת גן. היהלומים היו רק עם נקודת ליגה אחת משלושה משחקים כאשר עלו למגרש ולאחר תצוגת נפל של הקבוצה במחצית הראשונה, החל הקהל הנתנייתי, שישב מטרים ספורים מיציע הכבוד, לקלל, לגדף ולאיים על יאמר, שיישב ביציע עם אשתו וילדיו.

דניאל יאמר. עוזב עם טעם טוב (שי לוי) (צילום: מערכת ONE)
יאמר עם שחקני נתניה (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

"זה היה אחד הרגעים ששברו את גב הגמל", מספר גורם במועדון. "מאותו רגע דני החליט כי אין לו מה לחפש כאן יותר". לתקרית הלא נעימה הזו תוסיפו את האיומים שקיבל הבעלים אל הטלפון האישי והאי-מייל שלו, ואת העובדה שהקהל לא ממש הגיע בהמוניו אל המגרשים גם בעונה שעברה, כשהקבוצה היתה עוד איכשהו במאבק על האליפות ותקבלו מתכון מצליח לאכזבה.

מכבי נתניה לאן?


אז איך ייראה עתיד של המועדון? אם נצא מנקודות הנחה סבירה שבתקופה הקרובה לא יגיע משקיע בעל הון רב (דוגמת יצחק תשובה), שירצה לקחת את המועדון, ואם יאמר אכן יממש את איומיו ויעזוב, הרי שבמכבי נתניה יצטרכו להסתדר עם תקציב מינימלי בעונה הבאה.

שכטר יאמר (ONE) (צילום: מערכת ONE)
שכטר יאמר (ONE) | צילום: מערכת ONE

כשיאמר נחת השבוע בארץ, הוא דיבר על פתרונות פנימיים או חיצוניים שיימצאו. אם נפסול את הפתרונות החיצוניים, כיוון שאין תור ארוך של משקיעים חיצוניים, הרי שהפתרון הפנימי נמצא אצל חברי הנהלת המועדון: גיל לב, קובי בלדב ואיציק גניש.

מאז הודיע הבעלים על עזיבה, השלושה עובדים במרץ על גיוס ספונסרים שיזרימו כסף לקופת המועדון בעונה הבאה ועושים זאת די טוב. במסגרת הפתרון הפנימי, יצטרכו השלושה לדרוש מיאמר שהכסף שייכנס מדמי ההשבחה של אלמוג כהן וכן ממכירתם הצפויה של איתי שכטר וביבאן פרנסמן, יעבור לקופת הקבוצה ולא ליאמר עצמו. במועדון בטוחים: "רק כך יהיה למועדון עוד עונה אחת אוויר לנשימה, עד אשר יימצא משקיע חדש שייקח לידיו את הקבוצה".