אצטדיון בקטאר. האוהדים לא יסבלו מחום (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אצטדיון בקטאר. האוהדים לא יסבלו מחום (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מארגני המונדיאל בקטאר שחררו היום (חמישי) הדמייה של טכנולוגיית הקירור שיציגו באצטדיונים המשוכללים שלהם במהלך האליפות הצפויה להתקיים בחום הכבד של קיץ 2022.

מחלקת הנדסה ותעשייה מכנית באוניברסיטת קטאר עובדת על פתרון מצנן לימים הצפויים במהלך המונדיאל, ענן מלאכותי. הענן יפיק את האנרגיה הדרושה לקירור באמצעות ארבעה מנועים המוזנים סולארית מכוח השמש. הענן המלאכותי ירחף מעל האצטדיון ויהיה נתון לשליטה על ידי שלט רחוק. 

יש להבהיר כי לא מדובר בענן מהסוג שאנחנו מכירים אלא משהו שמזכיר יותר חלליות ועב"מים מסרטי מדע הבדיוני, מין חפץ מוארך ושטוח, העשוי מתרכובת פחמתית קלה במיוחד, מעין וריאציה של גרפיט.

בקיץ הקטארי טמפרטורות של מעל ל-40 מעלות צלזיוס הן דבר שבשגרה. זאת הסיבה שבכירים רבים בעולם הכדורגל, ביניהם יו"ר ההתאחדות הירדנית, הנסיך עלי, הציעו לקיים את המונדיאל בקטאר בחודשי החורף.

עלות כל ענן שכזה היא חצי מיליון דולר בקירוב ונראה שירכש אחד כזה עבור כל אחד מ-12 האצטדיונים שישתתפו באירוח אליפות העולם, תשעה מהם ייבנו במיוחד עבור האירוע. מדובר בכסף קטן עבור קטאר, יצואנית הגז הטבעי הנוזלי הגדולה בעולם. 

ענן מלאכותי (http://thepeninsulaqatar.com) (ONE) (צילום: מערכת ONE)
ענן מלאכותי (http://thepeninsulaqatar.com) (ONE) | צילום: מערכת ONE

ראש מחלקת ההנדסה באוניברסיטת קטאר, סעוד עבדול גאני, אישר את הידיעה בפני עיתון מקומי: "אנחנו מקיימים שיחות עם פארק המדע והטכנולוגיה של קטאר לבדיקת עלויות המודל ויצירתו לפי הבסיס שתכננו". אם הפרוייקט יצליח הוא מיועד לשימוש כמזגן למקומות פתוחים כגון חופי הים ופארקים ציבוריים.