תחרות קפיצות ראווה. ענף מתפתח בישראל (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
תחרות קפיצות ראווה. ענף מתפתח בישראל (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בעוד שלושה שבועות תתקיים אליפות הארץ בקפיצות ראווה, בהשתתפות מאה המדורגים הראשונים בישראל. מנכ"לית החווה בה תתקיים התחרות ממליצה למנכ"לים לרכב כדי לשפר ביצועים

הצמיחה הכלכלית המואצת ופריחתה של תעשיית ההיי טק בישראל בשני העשורים האחרונים הביאה ליצירת תרבות טייקונים בעלת מאפיינים חברתיים ספציפיים וגם כמה ענפי ספורט ייחודיים. אחד מהם הוא ספורט הרכיבה על סוסים.

ב-21 במאי תיפתח אליפות ישראל בקפיצות ראווה בחווה הירוקה. תחרויות אלה הינן ענף אולימפי מאז 1912, כשבכל הנוגע לארץ, התחרות הצפויה הינה האירוע המרכזי של העוסקים בתחום ויופיעו בו 100 המדורגים ראשונים בישראל בענף הרכיבה, שיתמודדו על התואר הנכסף. הקטגוריה העיקרית והיוקרתית ביותר היא של הבוגרים מעל 21, שיתחרו ברף של 130 ס"מ.

"יותר ויותר אנשי עסקים מודעים להשפעות החיוביות והמרגיעות שיש לרכיבה ספורטיבית והם אפילו מביאים את המשפחה כדי להעביר ביחד זמן איכות רגוע", מסבירה מנכ"לית החווה הירוקה, אריאלה יגור.

היא אף ממליצה למנכ"לים שרוצים לשפר את יכולותיהם בעסקים: "העבודה עם הסוס מחדדת מיומנויות רבות ותורמת לחיזוק הביטחון העצמי, השקט הפנימי והשליטה בגוף ובנפש".

בניגוד לאירופה למשל, הענף בארץ לא מגלגל סכומים גדולים ולא תמיד מחזיר לעוסקים בו את הכספים שהושקעו. ההכנסות העיקריות מגיעות מחסויות ומארגון תחרויות. הכניסה לתחרות בעוד שלושה שבועות תעלה 20 שקל לאדם. רוב החוות בארץ מממנות את עצמן ובדרך כלל נעזרות בתרומות.

סוס בלי הסמוכות (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
סוס (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

באליפות הארץ ההתאחדות לספורט לרכיבה משתתפת בחלק מהמימון ואת שאר העלויות מכסים ספונסרים כמו יבואן האופנועים מטרו, חברת הבלדרות ups, אוריין חברה לשילוח מטענים, צבר ספורט ונופש, כלל חברת ביטוח, מאוחדת ספורט, פסגות חברה להשקעות ועוד.

העלויות לגידול סוס תלויות באזור בארץ, כשבאזור המרכז המחירים נעים בין 2,600 ל- 3,200 שקלים, ובאזור הדרום והצפון המחירים זולים יותר. מחירו של סוס איכותי נע בין כמה עשרות אלפים למאות אלפי שקלים. מי שמעוניין להתחיל ברכיבה על סוסים כתחביב ישלם בין 120 ל-250 שקל לשיעור בן כשעה, תלוי ברמה ובמאמן. בכדי להגיע לרמת רכיבה בסיסית נדרש לקחת מינימום 30 שיעורים.

סקרלט (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
סקרלט (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

יגור מספרת כי הענף נמצא בתנופה בכל הקשור להתעניינות מקומית. "תחום הרכיבה על סוסים הולך ומתפתח בישראל והמודעות אליו עולה גם בגלל שישנם יותר ויותר אנשים שרוכבים להנאה ולא רק לצורך ספורט תחרותי. במקביל, אנשים מתחילים לפתח מודעות לערך הטיפולי של הרכיבה וילדים רבים שמגיעים כדי לשפר את הקשב והריכוז שלהם מוצאים את עצמם מתמכרים לתחביב החדש וממשיכים לכיוון המקצועי-ספורטיבי".