גרנט, צ'יינראי וסטורי. יש להם מפרק (GettyImag) (צילום: מערכת ONE)
גרנט עם פיטר סטורי, מודעים ללחץ הכלכלי (GettyImag | צילום: מערכת ONE

האנגלים לא מפסיקים להעלות רעיונות כדי להתמודד עם הקשיים הכלכליים של מועדוני הכדורגל באי, שני רעיונות בולטים: נטילת הלוואה בסך של עד 25 אחוז ממחזור המועדון והקמת גוף רגולטורי עצמאי
 

נושא החובות בכדורגל ממשיך להעסיק את אנגליה. יממה לפני משחקה החשוב של מנצ'סטר יונייטד מול מילאן עוקץ הבעלים החדש של ווסטהאם, דיוויד גולד, את השדים האדומים, להם חוב של כ-715 מיליון ליש"ט, וקורא להתערבות בנושא.
 

"מנצ'סטר יונייטד לווה כספים בשיעור של פי 2.5 מהמחזור שלה", אמר גולד, המחזיק במועדון הלונדוני יחד עם דיוויד סאליבן. גולד אמר את הדברים לסקיי, בהקשר להצעה שיוזם יו"ר וויגאן, דייב ווילאן, להגביל את הקבוצות להלוואות של עד 25 אחוז בלבד מהמחזור. 

גולד רמז כי דרושה התערבות מבחוץ כשאמר ש"נחוצה הנהגה". כן הדגיש כי ווסטהאם משתפת פעולה עם הממשלה ובכוונתה לרכוש או להשכיר מהמדינה את האיצטדיון האולימפי החדש הנבנה בלונדון. 

ואכן, נראה כי הממשלה באנגליה מתכוונת להרים את הכפפה. שר הספורט ג'רי סאטקליף הצהיר בפני ה'גרדיאן' כי "זו לא תפקידה של הממשלה לנהל את עסקי הכדורגל, אבל צריך להקשיח את הפיקוח בענף ונמשיך לדחוף בנושא הזה".

סאטקליף, שלו זו התבטאות ראשונה בנושא, הוסיף: "על רשויות הכדורגל להקפיד בכל הקשור לחובות ממונפים והשתלטויות על מועדונים ולחזק את כושר הניהול של המועדונים". 

הממשלה נמנעת מהתערבות בוטה מדי, שעשויה להרגיז את ראשי פיפ"א. אלה צפויים להחליט בסוף השנה על זהות המארחת של המונדיאל ב-2018, כאשר אנגליה הציגה את מועמדותה זה מכבר לארח את הטורניר.

אלכס פרגוסון (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אלכס פרגוסון (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

 

במקביל, צפויה בחודש הבא מנהלת הפרמייר ליג להציג בפני המועדונים תוכנית להרחבת סמכויותיה, כך שהמנהלת תוכל להטיל סנקציות, כולל איסור על מועדונים להשתתף בשוק ההעברות, במקרים של חוסר יכולת לשלם מס הכנסה וחובות למועדונים אחרים.

אחת האפשרויות הזוכות לתמיכה היא הקמת גוף פיקוח עצמאי, שיכלול חברים שיהיו שחקני עבר, עסקנים בכירים וכן אוהדים.