עו&"ד טל משיח, יו&"ר קביליו יפו (רועי גלדסטון) (צילום: מערכת ONE)
טל משיח, יו"ר קביליו, מאושר מההחלטה (רועי גלדסטון) | צילום: מערכת ONE

קבוצות הכדורגל של דרום תל אביב ויפו יוכלו להנות כבר מחודש אוגוסט ממשטחים משוכללים של דשא סינתטי. היום אישר את המהלך מנכ"ל עיריית ת"א, מנחם לייבה, וב-10 במאי תתכנס ועדת הכספים על מנת להעניק את האישור הסופי.

מדובר על תמיכה בגובה חמישה מיליון שקל, שצפויה לשדרג את פעילות מחלקת הנוער של בני יהודה וקבוצות הבוגרים של קביליו יפו, הפועל נווה גולן, בני יפו, צופים אורתודוכסים ועוד. 

יוזם המהלך, אלון סולר, מסיעת רוב העיר, יו"ר ועדת הספורט בעירייה, אמר: "מדובר בהישג גדול מאוד בשביל הספורט התל אביבי שאני עובד עליו זמן רב. שיפור המתקנים מראה את החשיבות לנושא, במיוחד לנוער ובאזורים כדרום תל אביב ויפו".

מדובר על הקמת שלושה מגרשים תקניים, עלות כל אחד 2.1 מיליון שקל. אחד בדיויס לואיס ביפו, שישמש את אורתודוכסים ובני יפו, שתיהן מליגה ב'.

העירייה צפויה לפנות אל הטוטו בסיוע במימון המשטח. הטריבונה הקטנה שיש במקום, עבור 400-500 צופים, תישאר על כנה. 

מגרש נוסף, בנווה גולן, ישמש את הפועל המקומית וכן את קביליו יפו, שתשחק בעונה הבאה בליגה א'. במגרש בנווה גולן טריבונה בעלת תכולה ל-600-700 צופים, שהעירייה מתכננת להרחיב כדי שתוכל לשמש 1500 איש.

בקביליו מרוצים מאוד מהמהלך שיוזמת העירייה, יו"ר הוועד המנהל של עמותת קביליו יפו, טל משיח, אינו מסתיר את שמחתו מההודעה שהתקבלה היום מהעירייה: "בראייה קדימה זה מהלך נוסף שמאפשר לקביליו יפו לייצר תשתית ראויה לצורך הפיכתו למועדון מוביל. זה יביא לפיתוח מואץ של מחלקת הנוער ובית הספר לכדורגל שלנו".

אלון סולר ורון חולדאי (ONE) (צילום: מערכת ONE)
אלון סולר ורון חולדאי (ONE) | צילום: מערכת ONE

"למכבי יש את קרית שלום להתאמן והיא משחקת בבלומפילד, להפועל יש את וולפסון והיא משחקת בבלומפילד. אני מקווה שנוכל לייצר בית לאימון בנווה גולן ונשחק בבלומפילד או מגרש אחר שיוקם בת"א או יפו", הוסיף משיח.

היום נאלצת קביליו לשחק במגרש העירוני בחולון, שמכיל 3000 מקומות בלבד, כאשר לקבוצה פוטנציאל אוהדים שיכול לגדול הרבה מעבר למכסה זאת. לקביליו יפו קבוצת נוער, שתי קבוצות נערים ובי"ס לכדורגל עם מעל מאה ילדים. רבים מהילדים ובני הנוער במועדון מגיעים מרקע סוציו-אקונומי נמוך והמחיר הנגבה על השתייכות למועדון זולה משמעותית לעומת מועדונים אחרים. 

משה ביטון ואסי בלדוט. ישלמו את מחיר הכשלונות האחרונים (אור שפונדר) (צילום: מערכת ONE)
בני יהודה חוגגת את היתרון על מכבי (אור שפונדר) | צילום: מערכת ONE

המשטח השלישי, בגודל של מגרש וחצי, ימוקם בבית דני וישמש את קבוצות הנוער של בני יהודה, כאשר המועדון עצמו ישקיע כחצי מיליון שקל, בנוסף ל-2.1 מיליון מהעירייה.  

את המגרשים תנהל העירייה, כך שניתן יהיה להשכיר את המשטחים עבור שימוש חופשי בשעות הפנאי. בנוסף יצויין כי לא ניתן לקיים על משטח דשא סינתטי משחק במסגרת ליגת העל. 

וולס סייזנהיים. אצטדיונה של הקבוצה מעוצב גם לפי פרסום החברה  (רויט (צילום: מערכת ONE)
וולס סייזנהיים (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מנהל הספורט בעיריית ת"א, מוטי עמרם, הוסיף והדגיש את האספקט החסכוני של הצעד הזה: "משטחים סינתטיים דורשים 20 אחוז מהמים שצורכים מגרשי דשא רגילים, כך שמדובר ב-80 אחוז חיסכון בכל הקשור למים. בנוסף, משטחים סינתטיים לא דורשים שזרועים עונתיים, כך שניתן להשתמש בהם ברצף ולנצלם בצורה טובה יותר".