הולנדים. רוצים להעביר איתכם את המונדיאל (שי לוי) (צילום: מערכת ONE)
הולנדים. רוצים להעביר איתכם את המונדיאל (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

ארגון אירופאי משובח, מזג אוויר נוח, תשתיות ותחבורה ברמה הגבוהה ביותר, ערים ליברליות המציעות פינוקים שאסורים במקומות אחרים על פני הגלובוס, בלונדיניות תמירות וחייכניות. אלה רק חלק מהדברים שנותנים לבלגיה והולנד יתרון במרוץ על אירוח המונדיאל, לפחות מבחינתו של תייר הכדורגל הממוצע.

בשני בדצמבר תבחר פיפ"א את המארחות של אליפויות העולם בכדורגל ב-2018 ו-2022 כשהמונדיאל המוקדם יותר בין השתיים צפוי להתקיים באירופה. עבור ישראלים רבים שבשבילם אמסטרדם היא יעד מועדף, ההצעה המשותפת של הולנד ובלגיה, גם בגלל הקרבה הפיזית אליהן, היא האטרקטיבית ביותר.

הרעיון לאירוח הועלה לראשונה על יד חבר פרלמנט בלגי באוקטובר 2006. כעבור שנה הצטרפה גם החברה השלישית למדינות בנלוקס, לוכסמבורג, להצעה המשותפת. המדינה הזעירה אמנם לא תארח משחקים ולא תעלה אוטמטית לאליפות בהנחה, שההצעה המשותפת תזכה, אך תסייע בארגון ותארח בשטחה את קונגרס פיפ"א.

כמיטב המסורת, גוייסו שחקני עבר בולטים לקידום ההצעה. רוד חוליט, שזכה פעמיים בגביע האלופות עם מילאן והיה שותף בתואר היחיד של נבחרת הולנד, אליפות אירופה ב-88, מונה לנשיא של כבוד של ההצעה.

ספ בלאטר. הקונגרס שלו יקבע מי יארח את המונדיאל (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ספ בלאטר. הקונגרס שלו יקבע מי יארח את המונדיאל (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

את כריסטיאן קארמבו הצרפתי, מהקשרים האחוריים הבולטים של שנות ה-90, זוכרים רבים בזכות אשתו, הדוגמנית אדריאנה סקלנריקובה. "הייתי עד לאירוח המדהים של בלגיה והולנד באליפות אירופה ואני משוכנע שהם יתמודדו בצורה פנטסטית גם עם אירוח מונדיאל", אמר כריסטיאן קארמבו, המסייע למדינות כיועץ חיצוני.

אז למי ששכח, רק לפני עשר שנים אירחו השתיים את היורו המצויין, בו זידאן והנרי הובילו את צרפת לתואר לאחר שגברו בגמר על איטליה.

קארמבו ואדריאנהץ שחקן העבר משמש כיועץ חיצוני (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
קארמבו ואדריאנהץ שחקן העבר משמש כיועץ חיצוני (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

כדורגלנים נוספים שגוייסו למען המשימה: אנצו שיפו ומארק וילמוטס (המשמש גם כעוזר מאמן הנבחרת) הבלגים וכן רוב וויטשחה וג'וני רפ ההולנדים. רונלד דה בור ערק לטובת קטאר ועל כך יסופר בכתבה בהרחבה על ההצעה לאירוח של האמירות.

איצטדיונים כמובן לא יהוו בעיה במקרה הנוכחי, כאשר אין חשש לפילים לבנים, שכן מדובר במדינות שוחרות כדורגל. בהנחה שיזכו באירוח, יבנו בהולנד ובלגיה ארבעה איצטדיונים חדשים, ביניהם ה-nieuwe kuip (הקויפ החדש), שמתוכנן להיבנות ברוטרדם ואמור להכיל כ-82 אלף צופים, כמה מאות מטרים מ'דה קויפ' הישן והמוכר ובהמשך אמור להחליפו כמגרשה הביתי של פיינורד.

הקויפ הישן. החדש אמור לקום לידו (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
הקויפ הישן. החדש אמור לקום לידו (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

כמו כן מתוכננים איצטדיונים חדשים בברוז', בריסל ואנטוורפן, כאשר מספר איצטדיונים יורחבו, ביניהם האמסטרדם ארינה (מ-53 אלף ל-65 אלף) והאיצטדיון האולימפי באמסטרדם, שמספר מושביו יוכפל לכבוד האליפות מ-22 אלף ל-44 אלף מקומות.

איינדהובן, בה ממוקם האיצטדיון הוותיק על שם פיליפס, שנפגע במהלך מלחמת העולם השנייה, תזכה לכבוד של העיר המרכזית במשחקים והפיליפס יורחב ל-44 אלף מקומות.

הולנד. הנבחרת הכתומה רוצה להוסיף תואר לארון הדליל שלה (GettyImages (צילום: מערכת ONE)
הולנד. הנבחרת הכתומה רוצה להוסיף תואר לארון הדליל שלה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

הסיכוי של הולנד ובלגיה לזכות באירוח אינו נחשב גבוה. אנגליה ורוסיה נחשבות לפייבוריטיות ב-2018. אבל בארגון עסקני-פוליטי כמו פיפ"א, הכל אפשרי.