סנדרו רוסיי. מתחיל לעבוד (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
סנדרו רוסיי. מתחיל לעבוד (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

דווקא בעיצומו של תור זהב בברצלונה, המועדון נקלע למשבר. מדובר בתקופה היסטורית עבור הקבוצה הקטאלונית, ששחקניה - דוד וייה, אנדרס אינייסטה וקרלס פויול - כבשו את כל השערים לזכות אלופת העולם, ספרד, במונדיאל. נדמה שניתן להוסיף את תואר הגביע העולמי לשבעת התארים בהם זכתה בארסה ב-14 החודשים האחרונים, הישג חסר תקדים.

אבל כאשר היריבה הגדולה ריאל מדריד, החבולה אחרי כשלונות השנתיים האחרונות, מצויידת במאמן השאפתן והמבריק ז'וז'ה מוריניו, המתכנן כיצד להחזיר את ההגמוניה לבירה הספרדית, בבארסה מבינים כי לא ניתן יהיה לנוח על זרי הדפנה.

בשל הרצון להתחזק אל מול האיום ממדריד ולנוכח קשייה הנזילות שלה, החליטו בברצלונה ליטול הלוואה של כ-155 מיליון יורו מקבוצה של 25 מוסדות פיננסיים, בראשם הבנקים הגדולים בספרד, לה קאישה (La Caixa) ובנק סנטאנדר. לא מדובר בהמצאה של בארסה. לצורך מסע הרכש של ריאל בשנה שעברה, הבלאנקוס לוו כספים מהבנקים לרכישת שחקנים כרונאלדו וקאקה.

לפי הערכות, תזרים המזומנים המשופר של בארסה בעקבות ההלוואה יאפשר למועדון לשפר את ההצעה לרכישת ססק פברגאס מארסנל. הקבוצה הלונדונית סירבה להצעה בסך של כ-50 מיליון יורו עבור הקשר בן ה-23 שגדל בברצלונה.

אחת הסיבות לקשיים התזרימיים של בארסה כיום היא המדיניות שנקט הנשיא הקודם ז'ואן לאפורטה, שבזמנו תקציב השכר של הקבוצה השתווה לזה של ריאל, למרות שההכנסות של הבלאנקוס גדולות יותר מאלו של יריבתם המושבעת.

מסי ואינייסטה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
מסי ואינייסטה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

כך, זלאטן איברהימוביץ' זוכה לשכר של 12 מיליון יורו, ליאו מסי עם שכר בסיס של 10.5 מיליון יורו, צ'אבי עם 7.5 מיליון, דני אלבס עם משכורת של 7 מיליון יורו ועוד. כל הסכומים הם ללא בונוסים על הישגים, ואלה כאמור היו לא מעט בשנתיים האחרונות. מאידך, נחסך מהמועדון תשלום משכורת בסך 7.5 מיליון לתיירי הנרי, שעוזב לטובת הליגה בארה"ב.

יש להדגיש כי בבארסה ממתינים בקוצר רוח ל-123 מיליון יורו האמורים להיות מועברים מחברת מדיהפרו, זכיינית שידורי 'לה ליגה' שנקלעה לחובות ושוקלת להיכנס לתהליך של פשיטת רגל.

מסי חוגג שער (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
מסי חוגג שער (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

הנשיא החדש שנבחר בחודש שעבר, סנדו רוסיי, צפוי להוביל מדיניות כלכלית שמרנית ושפויה יותר, שמותאמת למצב הכלכלי בספרד.

רוסיי עומד בפני מספר אתגרים לא פשוטים: מירוץ חימוש מול ריאל בעת משבר כלכלי בספרד שמשפיע גם על הכנסות הקבוצות; התמודדות מול המועדונים הבינוניים והקטנים של ספרד שמעוניינים בחלוקה שיוויונית יותר של ההכנסות מזכויות השידור; ומעל הכל, טיפוח מועדון שימשיך להציג כדורגל אטרקטיבי, בלי להיסחף להרפתקאות כלכליות מיותרות.