sportFive735768 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

היורובאסקט הגיע לסיומו, והדי הכישלון עדיין עושים את שלהם. כמה קיווינו שנבחרת ישראל תעפיל מהבית הישראלי, אבל לצערנו החלומות התנפצו ולא עלינו לשלב הבא. רגע אחרי הטורניר המאכזב, דירגנו את אנשי הקמפיין. מי נקודות האור ומי איכזב? הגליון השלם כאן.

ריצ'רד האוול - 6.5 - עליו קמה ונפלה הנבחרת. הוכיח שאפשר להיות מתאזרח ולבוא עם רצון ורעב לנבחרת. בלי העבירות שביצע וספק זעזוע המוח שעבר, כנראה שהיינו בשמינית הגמר. חבל שלא היה לנו מחליף דומיננטי מהספסל. אחד מנקודות האור בקמפיין השחור.

יוגב אוחיון4.5 - לא התעלה. בסה"כ הציג יכולת הגנתית שאנחנו רגילים ממנו ובהתקפה לא עשה משהו יוצא דופן. בניצחון על גרמניה הוא היה חלק בלתי נפרד מהקאמבק. לא בטוח שנראה אותו ביורובאסקט 2021, שכן אז הוא יהיה בגיל 34.

בר טימור - 5.5- האקס פקטור בקמפיין האחרון. לא קיבל את ההזדמנות במשחק הראשון, אבל במשחק השני ארז אדלשטיין הבין שעליו להכניס אותו לעניינים. מול גרמניה ההימור השתלם והוא היה השחקן היעיל ביותר בנבחרת עם מדד פלוס מינוס הכי גבוה (16). היה צריך לקבל יותר צ'אנס, אבל בדקות שקיבל היה מנקודות האור.

עוז בלייזר -  5 - גם הוא לא קיבל את ההזדמנות שחשבו שהוא יקבל ברוטציה, רק בהפסד לליטא הוא קיבל דקות משמעותיות שכבר לא היו רלוונטיות. במשחק מול גיאורגיה בדקות שהוא שיחק, בלייזר נתן תפוקה נהדרת וסיפק את החסימה שהובילה להארכה. אפשר לבנות עליו לקמפיינים עתידיים, בהחלט שחקן עם פוטנציאל גדול, שחייב לקבל יותר הזדמנויות מבקמפיין האחרון.

יותם הלפרין4.5 - מסתמן שזה היה הקמפיין האחרון שלו ואפשר לומר לו תודה על כל מה שנתן לנבחרת. הוא לא היה משמעותי, ולא שיחק בשני המשחקים האחרונים והמכריעים. יכול להיות שהיו שחקנים אחרים שהיו צריכים לקבל זימון, אבל בגלל הניסיון והנימוסים קיבל הזדמנות לפרוש בכבוד. תודה על הכל.

יעדיף לשכוח את האליפות הזו (FIBA) (צילום: ספורט 5)
יעדיף לשכוח את האליפות הזו (FIBA) | צילום: ספורט 5

גיא פניני  - - בגיל 34 כנראה שגם הוא סיים את חלקו בנבחרת. כולם יזכרו לו את השלשה ההיא שניצחה את גרמניה, ראינו שחקן שהוא כבר לא נותן את התפוקה שנתן פעם, אבל ברגע שהיו צריכים אותו, הצליח להתעלות. מול גאורגיה הוא פחות בא לידי ביטוי. נגיד לו תודה על השנים הרבות שנתן לנבחרת.

עמרי כספי6.5 - בהחלט השחקן הכי איכותי של הנבחרת. כספי הראה לנו מהלכים שאפילו לא הכרנו ממנו ב-NBA. יחד עם זאת, עם כל הכבוד ליכולות שלו, רגעי ההכרעה הראו שהוא לבדו לא מספיק. הוא אומנם קלע את הסל שכפה הארכה מול גאורגיה, אבל אם היה קולע סל קל בצעד וחצי, היה מנצח את המשחק.

ליאור אליהו - 4 -  גם הוא ככל הנראה בקמפיין האחרון שלו. אליהו הגיע אחרי שנה לא אופטימלית, שבה הוא חווה ירידה בהפועל ירושלים. אם בתחילה חשבו שאפשר לבנות עליו כ-4 המוביל של הנבחרת, בהמשך הבנו שזה לא יכול לעבוד. כנראה שעבר זמנו של אליהו בנבחרת, וזאת תהיה הפעם האחרונה שלו במדים הלאומיים.

גל מקל5 - השחקן עם הכי הרבה רצון בנבחרת, אבל זה פשוט לא הספיק. הקליעה שלו מחוץ לקשת מחרידה, הוא כפה זריקות קשות וחבל. את הפיק אנד רול שלו עדיין קשה לעצור, אבל חבל שהוא לא הצליח לעשות את זה הרבה פעמים. עדיין יש לו מה לתת בנבחרת ישראל.

הטירוף של אדלשטיין לא הספיק (FIBA) (צילום: ספורט 5)
הטירוף של אדלשטיין לא הספיק (FIBA) | צילום: ספורט 5

שון דוסון - 3 - המאכזב הגדול של הנבחרת. קיבל מארז אדלשטיין קרדיט בחמישייה ובכל משחק לא הצליח לבוא לידי ביטוי. דיבורים על NBA וטופ אירופה? כנראה שהמקום שלו הוא בהרצליה בליגת העל. דוסון בינתיים מראה גרף ירידה ביכולת שלו ואין ספק שזה בא לידי ביטוי ביכולת שלו במדים הלאומיים.

עידן זלמנסון - (ללא ציון) - לא בא לידי ביטוי כי לא קיבל כמעט דקות. ציפו שהוא יהיה הסנטר שישמש כגיבוי לריצ'רד האוול, אבל לא קיבל את ההזדמנות. כרגע מסתמן שהוא עתיד להיות שנים נוספות בנבחרת, אז כדאי שיתחיל לקבל את הצ'אנס וגם לקחת אותו.

אלישע כדיר - (ללא ציון) -  גם הוא כמעט ולא קיבל דקות מארז אדלשטיין. נכנס כשחקן ה-12 ברגע האחרון כנרשם לסגל על חשבון עמית שמחון. לא ציפו ממנו ליותר מדי וגם לא קיבלו, כי הוא בקושי שיחק. לכן גם לא קיבל ציון.

המאמן: ארז אדלשטיין - 3 - למרות משחקי ההכנה המרובים, נראה שארז אדלשטיין לא הגיע מספיק מוכן. אדלשטיין פתח את הקמפיין עם הרכבים שלא ראינו קודם לכן ועם רוטציה קצרה מאוד. בהמשך הבין שהוא חייב גם את שחקני הספסל, אבל יכול להיות שזה היה מאוחר מדי. דוגמא אחת לחוסר הדומיננטיות שלו בנבחרת הייתה פסק הזמן האחרון שהעביר דן שמיר מול גאורגיה ברגע הכי מכריע של הנבחרת. היו לו ימים יפים באליפות אירופה ב-2015, אבל את האליפות האחרונה הוא לא ירצה לזכור.