איציק קורנפיין וגומא אגאייר (צילום: גיא בן זיו, מערכת ONE)
אגייאר. בדרכי גאידמק | צילום: גיא בן זיו, מערכת ONE

לאחר שתרם 4 מיליון דולר לבית"ר ירושלים כדי שזו תוכל לפתוח את העונה, גומא אגייאר בודק אופציות נוספות להשקעה בספורט הירושלמי. אגייאר ונציגיו מנהלים מגעים עם מועדון הכדורסל של הפועל ירושלים, במטרה לתמוך כלכלית גם בו. המגעים נמצאים בשלבים מתקדמים ובין הצדדים מפריד עניין אחד עיקרי, והוא צורת התמיכה.

בעוד שבירושלים היו מעדיפים לראות באגייאר כמעין "ספונסר" שמעביר כספים באופן חד-פעמי או קבוע, הבעלים של בית"ר דווקא רואה את הדברים קצת אחרת, ומעוניין לרכוש את המועדון. מצב זה דומה מאוד למצב שבפניו עמד יו"ר הפועל ירושלים, דני קליין, אי-שם בקיץ 2005, כשארקדי גאידמק החל לתמוך בקבוצה ובשנים שלאחר מכן, כשהאחרון דרש להגדיל את תחום השפעתו ונתקל בסירוב, מה שהוביל בסופו של דבר לפרידה.

אחת האפשרויות היא כי בתמורה להעברת הבעלות, יובטח כי שדרת הניהול הנוכחית תישאר בתפקיד, לזמן מוגבל או קבוע. מי שתיווך בין הצדדים הוא ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, אליו פנה דירקטוריון הקבוצה באופן בהול לפני מספר שבועות בבקשה לסיוע במציאת ספונסר או משקיע.

בסביבתו של אגייאר אישרו את תוכן הידיעה ולפיו הצדדים מנהלים מגעים וכי הבעיה העיקרית נוגעת לאופן שבו תיעשה העברת הכספים, בין אם כתרומה, כהשקעה או כרכישה. 

"היו דיונים וגומא מעוניין לעזור, אבל לא בכל תנאי ולא בכל מחיר", סיפר מקורב לאגאייר, "מוקדם להגיד באיזה סטטוס זה יהיה, אם אותו מודל של בית"ר או לא. הוא מבין את המשמעות של אם הוא לא תורם, כי בינתיים אין מישהו אחר שזה חשוב לו".

"היו פניות לגומא, שמקורב לראש העיר, ויש לו הרבה סימפטיה לקבוצה", המשיך אותו מקורב, "דיברו בינתיים על כמה דברים, גומא ביקש יותר פרטים. אתה לא קונה את הפועל ירושלים כמו שאתה קונה זוג נעליים". 

ירושלים מצוייה במצב כלכלי קשה עקב חובות שנותרו מימי גאידמק והחיפושים אחר משקיע נמשכים כבר מאמצע העונה שעברה. אחד השמות שנקשר בירושלים בזמן האחרון הוא רענן כץ, שרק השבוע הסכים למכור את חלקו במכבי ת"א וכבר הודיע בעבר שהוא לא פוסל תמיכה בקבוצה אחרת ברחבי הליגה. לפני כחודשיים אף תרם כץ סכום קטן לירושלים, לאחר שנועד עם קליין.

את תגובתה של הפועל ירושלים לידיעה לא ניתן היה להשיג.