sportFive959153 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
קיבל יד חופשית. דריקס (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
קיבל יד חופשית. דריקס (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

ההודעה של מכבי ת"א על עזיבתו של המנכ"ל הקבוצה אלי דריקס אחרי 13 שנה במועדון תפסה אתמול לא מעט מאוהדי הקבוצה בהפתעה. אחרי הכל, דריקס נחשב לאחת הדמויות היותר מוערכות במועדון, "מכביסט" אמיתי, שבמסגרת תפקידיו השונים זכה לאמון מלא מצד בעלי הקבוצה. בהודעה הרשמית נאמר כי דריקס מסיים את תפקידו בשל תחושת מיצוי, אך ישנם אלמנטים נוספים שהובילו למהלך.

הוצאות חריגות לצד תחושת מיצוי
ההתנהלות הכלכלית במכבי ת"א היא כזו שבמסגרתה כל בעל תפקיד בכיר מקבל כרטיס אשראי שמשוייך לחשבון הבנק של המועדון. הסיבה: להקל על ההתנהלות הכלכלית של הבכירים, שעבודתם כרוכה בהוצאות כספיות, לעיתים משמעותיות.

בזמן שבארגונים אחרים מתנהל נוהל "החזר הוצאות" שלפיו מנהלים ועובדים מגישים חשבוניות שהוצאו במהלך עבודתם ומקבלים החזר כספי מלא, במכבי החליטו לתת כרטיסי אשראי לבכירים, וכך גם המעקב אחר תזרים ההוצאות נעשה פשוט יותר.

סיים את דרכו במפתיע. דריקס (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
סיים את דרכו במפתיע. דריקס (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

על פי גורם המעורה בפרטים, בתקופה האחרונה החלו בעלי מכבי לשים לב לחריגות לכאורה בכרטיסו של דריקס, אך במועדון לא ידעו לספר אם מדובר בהוצאות לא פרופורציונליות. כאן המקום להדגיש: במסגרת תפקידו של דריקס, הוא למעשה חתום על כל שקל שנכנס לקופה של מכבי ת"א שאינו מגיע ממנויים.

דריקס הוא האיש היחידי שהביא הסכמי ספונסרים, ומתוקף תפקידו הדבר היה כרוך גם בהוצאות לא קטנות. הגורם מסביר: "לפעמים, כדי לסגור ספונסר גדול, אתה צריך 'לפנק' אותו ולהוציא עליו סכום כסף מסוים. האם זה נכון או שווה את זה - יחליט מי שיחליט. אבל צריך להבין שהתחום הזה של החזר הוצאות, במיוחד עבור אדם בתפקידו של דריקס, הוא תחום מאוד אפור. קשה מאוד לדעת אם הסכומים הוצאו במהלך הקשר שלו עם נותני חסות, או לצרכיו הפרטיים".

"עזבתי משיקולים אישיים שלי". דריקס (מנהלת הליגה) | צילום: ספורט 5

הקושי הזה הוביל את ראשי מכבי להוביל מהלך של ביקורת פנימית שתבדוק לא רק את התנהלותו של דריקס, אלא גם של היבטים כלליים נוספים במועדון. בסיום הבדיקה, החוקרים חזרו לקברניטי המועדון עם ממצאים שלפיהם ההוצאות בכרטיסו של דריקס חורגות לכאורה מהנורמות המקובלות, ומסרו לידיהם דו"ח מפורט בנושא.

משיחה עם גורם בכיר במכבי ת"א עולה כי דריקס עצמו נפגע מהעובדה שהביקורת נעשתה ללא ידיעתו, ומה שהוביל לפרידה בין הצדדים היה שילוב של ממצאי הבדיקה עם תחושת העלבון של דריקס וכן תחושת המיצוי שלו מהתפקיד. עם זאת, הבכיר טוען כי ההיקפים של החריגות שנמצאו היו שוליים.

כעת, הפרשה הובילה לסיום דרכו של דריקס במכבי, וביום שאחרי ישנו תכנון לפצל את תפקידו לשתי משרות: כעת ימונה מנכ"ל חדש למועדון, ולצידו יבוא איש מכירות שיהיה אמון על הקשרים עם ספונסרים, מכירת תאי VIP ושיתופי פעולה עסקיים נוספים.

תגובת מכבי תל אביב: "אלי דריקס הוא חלק בלתי נפרד מאיתנו. אנחנו מוקירים אותו וכיבדנו את החלטתו לסיים את תפקידו בסוף השנה".

תגובת אלי דריקס: לא נפגעתי ולא נעלבתי. השיח על עזיבה שלי התחיל כבר לפני שנה משיקולים אישיים שלי והם תחושת מיצוי ורצון לצאת לאתגרים חדשים ולא בגלל שום דבר אחר. במכבי ביקשו ממני שאשאר בתפקיד עד סוף השנה וככל שאדרש. וכך אעשה".