sportFive767321 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

כריסמס הוא יום משונה בארצות הברית. מצד אחד, מדובר באחת החגיגות הגדולות ביותר בלוח השנה המקומי ורוח החג תוקפת אותך מכל פינה. מצד שני, כמעט הכל מושבת. אין חנויות, אין שווקים, אין ספריות, אין דאנקין דונאטס, אין כלום. אבל יש NBA, והרבה, ואדיר.

אחד ממוקדי החג בליגה היה הלילה (בין שני לשלישי) בבוסטון, לשם הגיעה וושינגטון למשחק מרתק. אלא שלמרות כל ההילה סביב האירוע, ולמרות העובדה שזה היה משחק היסטורי - משחק הכריסמס הראשון שהסלטיקס אירחו (הם השתתפו לפני הלילה ב-30 כאלה, כולל שניים "ביתיים" שרד אורבאך העביר לניו יורק כי הוא סירב לגרום לעובדי האולם לעבוד בחג), ביציעי ה-TD גארדן לא חסרו קרחות, זכר למשפחות שמעדיפות לבלות את החג ביחד, בבית, אולי במקומות חמימים יותר ולא בעיר בה ירדו בשעות הבוקר כחמישה סנטימטרים של שלג.

בשל המצב המשונה שנוצר, הסלטיקס חיפשו דרכים להעיר את הקהל שלהם ושלושה מקרים כאלה אכן עשו את העבודה. תחילה היה זה גורדון הייוורד, ששניות לפני הג'אמפ הראשון של המשחק עלה לפרקט ובירך בקצרה ב"חג שמח". לאחר מכן, רוב גרונקובסקי, כוכב הפטריוטס ואליל העיר, נראה על המסך הגדול בתוספת כובע של סנטה קלאוס. אלא שמה שהוביל להכי הרבה תגובות סוערות מכיוון היציע בכלל לא הגיע מהסלטיקס עצמם. זה קרה כאשר ארבע דקות לסיום הרבע הראשון קלי אוברה עלה לראשונה מהספסל. איזו קבלת פנים חיכתה לו, ואיזו נקמה הוא השיג בסיום.

ככה נראה המהלך האדיר של אוברה בסיום הרבע הראשון>>>

בפעם האחרונה בה בוסטון ו-וושינגטון נפגשו, זה קרה בסדרת חצי גמר המזרח המופרעת ביניהן בעונה שעברה. שבעה משחקים, שבעה ניצחונות בית וערימות של דם רע. עוד במהלך העונה הסדירה הגיעו הוויזארדס לאחד המשחקים כשהם לבושים שחור, כאילו לקראת הלוויה. משם הבלגן רק הלך והתגבר ולשיאו הגיע במשחק 3 של אותה סדרה.

וושינגטון הובילה 24:45 מוחץ, שלוש דקות בתוך הרבע השני, לפני שקלי אוליניק, אז עוד בסלטיקס, התייצב לחסימה והוסיף קטנה שגרמה לאוברה ליפול לפרקט. הפורוורד הצעיר והקשוח של הוויזארדס קם במהרה, רץ לעבר אוליניק ולפני שמישהו הספיק להפריד, התנגש בעוצמה בקנדי, שנזרק לאחור. אוברה הורחק מהמשחק, וגם מהמשחק הבא, כאשר את שניהם ניצחה וושינגטון בקלות.

כשהתייצב למשחק 5 בבוסטון, אוברה שמע הרבה, הרבה קללות. הגרונות ביציעי ה-TD גארדן זעקו "פאק יו אוברה" בלי הפסקה והפעם היה תור הסלטיקס לרשום ניצחון קל. וושינגטון גירדה את המשחק הבא עם שלשת ניצחון של ג'ון וול ובמשחק 7 המכריע, המאמן סקוטי ברוקס בחר לא לשתף כלל את אוברה, בהחלטה שג'ון וול הודה ש"הדהימה" אותו. אוליניק, למי ששכח, היה גיבור אותו משחק והעלה את בוסטון לגמר המזרח.

קופצים קדימה לערב הכריסמס. כאמור, ברגע שאוברה עלה לפרקט, הוא חטף בוז מכל עבר, אבל הפעם, קצת יותר בוגר וקצת יותר מנוסה, הוא לא נתן לזה להפריע לו והיה האקס פקטור של וושינגטון, בדרך ל-103:111 גדול בחוץ על היריבה המרה.

לפני כמה ימים, הוויזארדס הושפלו ב-35 הפרש בברוקלין. במשחק הבא, זה שלפני כריסמס, הם הביסו ב-27 הפרש את אורלנדו ובסיום אותו משחק היה זה אוברה שהתייצב בפני המצלמות. לא ג'ון וול ולא בראדלי ביל, אפילו לא מרצ'ין גורטאט או מרקיף מוריס המנוסים. אוברה לא היסס לומר: "אסור שחרא כזה, כמו שקרה במשחק נגד ברוקלין, יקרה לנו שוב".

את הלהט הזה הוא הביא היישר לעיר השעועית ואת הרבע הראשון סגר עם שני דאנקים גדולים, שסידרו לוושינגטון פתיחה מוצלחת של המשחק. הוויזארדס נראו ברבע השלישי בדרך לניצחון קליל, כאשר ההפרש כבר צמח ל-11, אבל כמו שהיא עשתה לא פעם העונה, בוסטון חזרה ושש דקות לסיום קיירי צלף שלשה גדולה והעלה את המארחים לפלוס חמש. ואז הגיע אוברה.

בניגוד גמור לאותו משחק 7, הפעם ברוקס האמין בפורוורד שלו, עד הסוף. המאמן בחר לשחק בדקות הסיום עם חמישיית סמול בול, כאשר אוברה תפס את מקומו של גורטאט לצד וול, ביל, אוטו פורטר ומרקיף מוריס (שבניגוד לכל השחקנים האחרים ששיחקו הלילה, זכה לבלות את החג עם המשפחה, שכן אחיו התאום מרקוס שיחק במדי בוסטון).

תחילה, הפורוורד סיפק חמש נקודות בשתי התקפות רצופות והחזיר את היתרון לוושינגטון ולאחר מכן קטף ריבאונד התקפה קריטי, בשבע הפרש עם 3:14 על השעון, ריבאונד שהוציא לבוסטון את כל שאריות הכוח והאמונה בקאמבק. במאני טיים אוברה הוסיף דאנק מאסיסט נפלא של וול ואז עוד ריבאונד התקפה בזכות מיקום מושלם, אותו הפך מיד לאסיסט למוריס, שגמר סופית את המשחק. בסך הכל, את ערב הנקמה שלו הוא סיים עם 16 נקודות ב-7 מ-13 מהשדה ו-5 ריבאונדים, כל זאת ב-32 דקות על הפרקט.

"כל הבוז שחטפתי כשעליתי לפרקט החזיר אותי לפלייאוף, לכל הזכרונות הטובים שיש לי מהאולם הזה, לאוהדים שצועקים לעברי דברים מטורפים. זה הכניס אותי לאווירת פלייאוף וגרם לי לשחק טוב יותר", אמר אוברה בחדר ההלבשה בסיום ואילו ברוקס היה מלא במחמאות: "רואים שהוא מתפתח וגדל. הוא היה חלק ענק מהניצחון שלנו. לפעמים יש לו יותר מדי אמביציה והוא מנסה לחטוף כדורים במקום לשמור, אבל הפעם הוא היה מצוין בהגנה ושמר על רמה מנטלית גבוהה מאוד בהתקפה".

עבור וושינגטון זה היה ניצחון שני ברציפות והיא כבר הוכיחה העונה לא פעם שהיא מסוגלת להתמודד עם היריבות החזקות בליגה, וניצחה בין היתר בדנבר, בטורונטו, במיאמי, במילווקי ובמינסוטה (אצל הווריירס היא ספגה הפסד בשלוש נקודות). הבעיה של הוויזארדס השנה היא דווקא נגד היריבות החלשות יותר ובגלל זה, היא טרם השיגה העונה רצף של יותר מארבעה ניצחונות.

נגד קבוצות עם מאזן חצוי או חיובי, הוויזארדס עומדים על 6:10. נגד קבוצות עם מאזן שלילי, הם רק 9:9. המשחק הבא שלהם הוא באטלנטה ואחר כך הם נכנסים לסדרה של שלושה משחקי בית רצופים, יוצאים לממפיס וחוזרים לעוד חמישה משחקים רצופים בבירה. לבוסטון הגיעה וושינגטון כשהיא רק שביעית במזרח, אבל החודש הקרוב יכול לשנות הכל עבורה. אם זה יקרה, בוושינגטון (וכנראה שגם בהנהלת הליגה) יתחילו לחשוב ברצינות על מפגש חוזר מול הסלטיקס בפלייאוף. תהיו בטוחים שגם הפעם לקלי אוברה יהיה מה להגיד בעניין, ושהפעם הוא גם ישחק ברגעי ההכרעה.