mako
פרסומת

ככה לוקחים אליפות? 0:1 לאורלנדו על הבאקס

הכי בבית בעולם: צפו-110:122 המפתיע של המג'יק על יאניס אנטטקומפו. ווצ'ביץ' הצטיין עם 35 נק'. 31 ו-17 ל-MVP, שיצטרך לאסוף את השברים לקראת משחק 2 בין חמישי לשישי

פורסם:
הקישור הועתק
(Getty)
(Getty) | צילום: ספורט 5

על פי התחזיות, ההיגיון, מצבת הפצועים והמאזן בין שתי הקבוצות העונה (0:4 לבאקס בהפרש ממוצע של 17 נק'), מילווקי הייתה צריכה לגבור בקלילות על אורלנדו. אבל המג'יק, בדיוק כמו בעונה שעברה, היו אחראים על הפתעת ענק במשחק הפתיחה בדרך ל-110:122 ו-0:1 בסדרה. החבורה של סטיב קליפורד ניצחה בצדק את יאניס והבאקס שנראו כבויים מהשנייה הראשונה. מילווקי סופרת עשרה הפסדים ב-14 משחקיה האחרונים, חמישה הפסדים רצופים פלייאוף, והיא תצטרך למצוא פתרונות מהר מאוד.

בכל פעם שהבאקס התקרבו, המדורגת שמינית במזרח ידעה לשמור על היתרון הדו ספרתי שלה, שהתחיל כבר בפתיחת המשחק. הסיבה העיקרית לכך היא ניקולה ווצ'ביץ' שהיה נפלא עם 35 נק' ו-14 ריבאונדים והפך לשחקן הראשון של אורלנדו מאז דווייט הווארד ב-2011 שמסיים משחק פלייאוף עם 35+ נק' ו-10+ כדורים חוזרים. אבל הוא לא היה לבד. מרקל פולץ וגארי קלארק היוו כג'וקרים עם 15 נק' כל אחד וטרנס רוס תרם 18 מהספסל. אפילו אוון פורנייה, שהיה במשחק חלש, תפר שלוש שלשות חשובות שיצרו מומנטום ברבע האחרון בדרך לניצחון. מנגד, יאניס אנטטקומפו סיים עם 31 נקודות, 17 ריבאונדים ו-7 אסיסטים, אבל גם הוא הציג יכולת מאכזבת, ביחס לציפיות ממנו כמובן.

רק 3 קבוצות בהיסטוריה סיימו את העונה הסדירה במקום הראשון והפסידו את המשחק הראשון בפלייאוף בהפרש דו ספרתי: יוטה 1998, מיאמי 1999 ודאלאס 2007. שתיים מהן הפסידו את הסדרה. מילווקי הפכה לרביעית אי פעם שנכנסת לרשימה העגומה הזו. היא יכולה, אולי, להתנחם בעובדה שגם בעונה שעברה אורלנדו ניצחה את משחק הפתיחה, עם סל ניצחון של אוגוסטין על אדמת טורונטו. בפעם ההיא, הקבוצה שהפסידה, רצה עד הסוף. יאניס, שמעת? משחק מספר 2: ב-01:00 בין חמישי לשישי.