מי ייקח על עצמו את שידורי הכדורסל? (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
מי ייקח על עצמו את שידורי הכדורסל? (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

מנהלת הליגה לכדורסל פרסמה אתמול (רביעי) מכרז לרכישת זכויות השידור בטלוויזיה ובאינטרנט של משחקי ליגת העל. המכרז הנוכחי מציע למתמודדים מספר אפשרויות בחבילות שונות.

החבילה הראשונה - רכישת הזכויות לשידור כל המשחקים, בטלוויזיה ובאינטרנט, בשלוש העונות הבאות. החבילה השניה מאפשרת שידור של שני משחקים מרכזיים מכל מחזור וכן את אחד מחצאי הגמר, במסגרת הפיינל פור, למשך שלוש עונות.

מי שמעוניין לשדר פחות משחקים יוכל לרכוש את החבילה השלישית, המכילה את הזכויות של החבילה השניה אך רק לשתי העונות הבאות. החבילה הרביעית מקנה לרוכש זכויות מלאת לשידור במכשירי סלולר בשלושת העונות הבאות.

מנהלת הליגה שמה לה למטרה להפוך את כל השידורים לשידורי HD ולהיות פורצי דרך בתחום התלת מימד, כפי שליגת העל היתה הראשונה להיות משודרת בטכנולוגיית ה-HD.

גם השנה, כמו בשנה שעברה, צפויים המשחקים להיות מפוזרים בין הערוצים והפלטפורמות השונות, כאשר לפי הערכה, חלקם ישודרו באתרי האינטרנט.

גלבוע/גליל חוגגת אליפות.  (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
איפה נוכל לראות בשנים הקרובות את משחק האליפות? (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

בנוסף לשידור המשחקים המלאים, המנהלת מציעה למכירה לכל אתרי האינטרנט את הזכויות לשידור תקצירי כל המשחקים באינטרנט, למשך שלוש העונות הקרובות, בעלות של חצי מיליון שקל לעונה. את ההצעה ניתן למסור במשרדי המנהלת בתל אביב עד ה-14 ביולי.

ליגת העל בכדורסל כוללת כ-170 משחקי ליגת סדירה ואחריה ארבע סדרות פליי אוף עליון של חמישה משחקים, בסופן מוכרע מי הן העולות לפיינל פור, אירוע השיא של הכדורסל הישראלי, המחולק לשני ערבים, בסיומם נקבעת האלופה. במקביל לשלב הפליי אוף העליון מתקיימות סדרות בהן מוכרע גורל היורדות לליגה השניה.

גם בטלפון הנייד נוכל לראות משחקי כדורסל (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
גם בטלפון הנייד נוכל לראות משחקי כדורסל (רויטרס) | צילום: מערכת ONE