9 ימים לאחר התאבדותו של מוני פנאן, נראה כי התמונה מתחילה להתבהר. מותו הפתאומי של מנהלה המיתולוגי של מכבי ת"א פתח תיבת פנדורה ובימים האחרונים עולם הספורט כולו התעסק בפרשה שזכתה לכינוי: "הבנק של מוני".

ב-48 השעות האחרונות, זומנו לחקירה בכירים רבים מעולם הכדורסל. בין הנחקרים ניתן למצוא את צביקה שרף, נדב הנפלד, עודד קטש ואף את בנו של המנוח, רגב פנאן ובמשטרה וברשויות המס מנסים לגלות פרטים על העסקים השונים שהתנהלו סביב פנאן.

משה זינגל, מנהל העזיבון של מוני פנאן התייחס הבוקר (רביעי) לנושא ואמר: "יש פניות של בעלי חוב מפה ומשם. אני מנסה להתקדם עם כל אחד ולמצוא את קצה החוט. אני חוקר את כל האנשים. אנשים פונים ומגלים טפח וככה לאט לאט מתגלים עוד דברים, רוצים לראות לאן זה מוביל".

"רוב הפונים אלי בקשר לחובות לא מזדהים. מתחיל טפטוף של פונים שלאט לאט יהפוך לגשם. בגלל שהרשויות נכנסו לתוך העניין חלק מבעלי החוב נרתעים. אם לא היו נכנסות הרשויות, היו הרבה יותר פניות".

מוני פנאן. פעילות לא חוקית במכבי ת"א? (צילום: מערכת ONE)
מוני פנאן ז"ל. התמונה מתחילה להתבהר | צילום: מערכת ONE

"למשפחה של פנאן אין אפילו דירה לגור בה"
זינגל התייחס למצבה של המשפחה שעוברת ימים קשים: "למשפחה של פנאן כרגע אין אפילו דירה לגור בה. חלק מהכסף נשאר, לא הכל הלך לאיבוד. יש עבודה שקשה לאתר אותו. אנחנו נמצא את הכל. החקירה תניב פרי".

מנהל העזבון התחיל לפענח את המקרה ומעלה לראשונה את הסיבה שככל הנראה גרמה למותו של פנאן: "כנראה שמוני נחרד מהשיחה האחרונה שהיתה לו עם בעל חוב שאיים עליו, המשטרה תוכל לגלות מהטלפון את פרטי האיש שהתקשר. באותה תקופה אף אחד לא ניסה להסתיר את עצמו".

זינגל המשיך לתאר את מה שכנראה קרה באותו בוקר קשה: "מוני פנאן לא היה באור הזרקורים אז, האיש בעל החוב צילצל מטלפון רגיל, וכנראה לחץ על מוני יותר מידי. הדברים הקטנים האלה מביאים לדברים גדולים. אם מישהו קיבל צ'ק ללא כיסוי נברר לאן הועברו הכספים. זה מעשה אריגה וצריך לארוג כמו כותנה ובסוף ייצא בגד. אם לא הייתי חושב שיש סיכוי להגיע לחקר האמת, לא הייתי לוקח את הנושא הזה עלי".

חוקרי המס עוזבים עם ארגזים (רועי גלדסטון) (צילום: מערכת ONE)
חוקרי המס עוזבים עם ארגזים (רועי גלדסטון) | צילום: מערכת ONE

"מי שמבטיח תשואות כאלה חייב להבין שזאת רמאות"
כשנשאל על חברת ביטחון מרכזי שעל פי הפרסומים מונתה על ידי הנושים, ענה: "יש לי סקופ עבורך. הם עושים את העבודה עבורי, גם אם הם חושבים שהם אוספים את הרכוש עבור הנושים, בסופו של דבר זה יגיע אלי. אי אפשר להחביא סכומים כאלה, הם יעבירו את זה אליי, אני צריך לקבל את כל העיזבון, מי שלא יעשה זאת עושה עבירה של הונאת בית משפט, אלה עבירות חמורות".

זינגל טוען כי פנאן עבד רק עם אנשים מתחום הספורט: "העבודה של מוני היתה רק עם ספורטאים, הוא לא התעסק עם אנשים אחרים". על התשואות הגבוהות שהבטיח פנאן על פי הפרסומים אמר זילגר: "מי שמבטיח תשואות כאלה חייב להבין שזאת רמאות. אולי היתה מעורבות של שוק אפור, אנחנו נחפש את זה".

רגב פנאן. נמנה על הנחקרים בפרשה (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
רגב פנאן (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

"התפקיד העיקרי שלי הוא לאסוף את הרכוש של מוני ולהודיע לבית המשפט על כל הרכוש שיש לו, אני באתי מתוקף בית המשפט מעבר לרצוני להגן על המשפחה. כל אחד שיטען לכסף יצטרך להביא הוכחות לכך ולא פתק שנכתב על סוליה. סכומים גדולים לא נותנים תמורת קבלה מנייר, מפית או דבר מסוג זה. אם נותנים סכומים גדולים אז נותנים כמו שצריך", סיכם זינגל שעבודה רבה עוד עומדת לפניו.

משרד המשפטים הגיב בשם הרשות לאיסור הלבנת הון על החשדות כי הלבנות הון בוצעו כביכול ב"בנק" של מוני פנאן: "הרשות לאיסור הלבנת הון היא גוף מודיעיני שאינו מוסר מידע בקשר לחקירותיו ואין בכך כדי לאשר או להכחיש את הנטען בשאלה. אם יימצאו אשמים, הם צפויים ל-7 שנות מאסר".