הפועל ת"א עלולה לשלם בגדול על האירועים בהפסד לברק נתניה. היום (שלישי) ראשי הקבוצה נפגשו עם יושב ראש המנהלת, שמואל פרנקל, ועם מי שהיה היו"ר של הוועדה למלחמה באלימות, דוד צור, ודנו איתו על התקרית הקשה במשחק. הצדדים מנסים להסיק מסקנות כדי שמקרה כזה לא יקרה בעתיד אבל לא הגיעו להסכמה.

"כדי שהמקרים האלה לא יחזרו, נוציא מסמך שבו אנחנו מבהירים שלא ניתן שתהיה אלימות במגרשים", אמר יו"ר המנהלת, שמואל פרנקל, "אנחנו רוצים להביא קהל שלא יפחד מאלימות. אין עליהום על אף קבוצה. שמחנו שהפועל עלתה ליגה, אבל אולי הם לא הפנימו שהם בליגת העל. הם צריכים להתנהג כראוי".

בצד השני, יו"ר הפועל ת"א רמי כהן טען: "יש בינינו ובין המנהלת חוסר הסכמה תפיסתי בחלק מהנושאים. הקהל של הפועל ת"א הוא קהל נהדר, שאוהב כדורסל ויעשו נכון אם יחבקו אותו ולא יחפשו מה לא טוב בו. במנהלת רוצים לקבל החלטות, אבל אין להם שום שיניים. רצינו לקבל את תמיכת המנהלת אבל לא יצאנו בהרגשה כזו. כל הדיבורים על עליהום ועל מגרשים רק מרחיקים את הקהל. נעשה את ההתאמות שלנו ונטפל בבעיות. מעבר לזה, אין שום דבר חריג. הם רצו לקבוע כמות שוטרים ואני לא חושב שהדברים האלה צריכים לקרות. מגרש כדורסל זה מקום ייצרי ובאים להוציא אנרגיות כל עוד לא עוברים את הגבול. אנחנו עומדים על אפס מקרי אלימות בשש השנים האחרונות".

"היתה פגישה טובה", אמר דוד צור, "כי שני הצדדים אמרו את אשר על ליבם. יש כאן אירוע שהוא לא דרמטי ואני ראיתי דברים יותר חמורים וצריך לטפל בזה. עברנו על ההמלצות בוועדה (הוועדה למיגור האלימות) שעמדתי בראשה. יש דברים שצריך לשנות".

במקביל, היועץ המשפטי לאיגוד הכדורסל הגיש כתב האישום נגד הפועל ת"א והקבוצה תעמוד לדין בגין הסעיפים הבאים, "אי קיום חובות הקבוצה הביתית" ו\או "אי מתן הגנה לשופט המשחק" ו/או "התפרצות לשדה המשחק" ו/או "התנהגות בלתי ספורטיבית של אוהדים" ו/או "פגיעה על ידי אוהדים" ו/או "התפרעות אוהדים".

פרנקל וצור בישיבה (צילום: ספורט 5)
פרנקל וצור בישיבה | צילום: ספורט 5

בכל הנוגע ליו"ר הקבוצה רמי כהן, ביקש היועץ המשפטי להסתפק בהתראה בלבד. ומה העונש שמציע התובע? אז ככה. סגירת 3 השורות הראשונות ביציעים מאחורי הסלים בכל משחקי הקבוצה עד לסיום העונה וכן חובת הצבת גדר מסביב לכל סל, בכל משחק ביתי עד לסוף העונה – באופן שימנע לחלוטין את גישת הקהל לסלים בכלל ותזוזתם בפרט וכן ימנע את קירבתם למגרש ולשופטים. בנוסף, הצבת כח שיטור מאחורי הסלים, בכמות כפי שתידרש בהתייצעות עם המשטרה, בכל משחק ביתי עד לסוף העונה, אשר יחויבו למנוע את הפרעת הקהל היושב מאחורי הסלים לשופטי המשחק ואת האיומים כלפי השופטים.

כמו כן, יופעל עונש על תנאי של משחק רדיוס (עם קהל) של 50 ק"מ וכן עונש בפועל נוסף של משחק רדיוס (עם קהל) של 50 ק"מ - סה"כ 2 משחקי רדיוס. חוץ מזה, עונש על תנאי לשנתיים של 2 משחקי רדיוס (ללא קהל) של 50 ק"מ ובנוסף עונש ע"ת של 3 משחקי רדיוס (ללא קהל). וגם קנס כספי בפועל בסך 15,000 וקנס כספי על תנאי בסך של 30,000 בגין עבירות אלה יעמוד כנגד הקבוצה.

תגובת הפועל ת"א: "הפועל קוראת למנהלת ולאיגוד לאפשר לה להמשיך ולפעול בדרכה. נושאים עליהם אין מחלוקת כגון נענוע הסלים אשר פוגעים בחוקי הכדורסל, הקבוצה תפעל ותדאג להפסקתם - כפי שעד היום הוכיחה הקבוצה כי כאשר היא מבטיחה דבר מה היא עומדת בדבריה. חובה על כולנו לשמור על חופש ביטוי ולא לבלבל בין נורמות המקובלות בתוך מגרש ספורט לנורמות המקובלות במקומות אחרים וכי הדין צריך להיות שווה לכל הקבוצות. כשם שקבוצות אחרות לא עומדות לדין ובצדק על מקרים דומים, כך אין כל סיבה להעמיד את הפועל תל אביב לדין".

"הפועל תל אביב סרבה להסכים למסמך אותו הכינה מנהלת הליגה מבעוד מועד אשר מעיד למעשה על הודאת הקבוצה בהאשמות החריפות והלא פרופורציונאליות כנגדה. אנו טוענים לזיכוי מוחלט עקב העובדה שגם אם המשחק הפך להיות אירוע קשה לצפיה מבחינת הכדורסל שבו – אין לנו אלא להסכים עם דבריו של הניצב לשעבר דוד צור אשר טען כי עדיין לא היה בו אירוע אלים או חריג. אנו קוראים למנהלת הליגה לפעול לטובת האינטרס של הכדורסל בישראל – לקבל את הפועל תל אביב כמועדון עם הערכים והאידיאלים שלו ולחדול מהניסיון לשבט אותה ולהפוך אותה למשהו שהוא אינו היא. אנו מצפים מהמנהלת לפעול למניעת עונשי רדיוס/משחקים ללא קהל אשר כבר הוכיחו בכדורגל כי הם מסבים נזק לענף ולאפשר לנו להמשיך ולפעול כקבוצה שווה מבין 12 קבוצות ליגת ווינר סל".