שלב נוסף ומשמעותי התרחש היום (חמישי) בבניית הארנה החדשה בירושלים - שלב הנחת הגג. הבנייה מתקדמת בקצב מהיר מהמצופה, כאשר גם המתכננים מביעים שביעות רצון רבה בשל כך. ניר ברקת וניר פרצלינה, מנהל ההקמה, הם המנוע מאחוריי הפרוייקט והם נשמעים מרוצים נכון לעכשיו.

"זה בהחלט מרגש", אמר ראש עיריית ירושלים לאתר ערוץ הספורט. "אתה רואה את הכל מתרומם כאן. הנחת הגג היא מהותית בשלבי הסיום של הפרוייקט, כי זה הליך לוגיסטי מאוד מאוד מורכב והמהנדסים מספרים לי שזה אחד המבצעים היותר מסובכים שנעשו במדינה. זה אומדן לגבי כך שהפרויקט מתקדם ובקרוב יסתיים לרווחת הספורט והתרבות בירושלים".

ברקת המשיך לפאר את המתקן אשר יוקם בעיר: "מדובר בהיכל הכי גדול בארץ. זה ראוי לבירת ישראל, כדי שנביא אליה את המפעלים הלאומיים והבינלאומיים. כ-25 ימים בשנה ההיכל יארח ארועי ספורט, ובלמעלה מ-100-150 ימים הוא יארח אירועי תרבות. התרומה הספורטיבית תהיה גדולה והיא תביא איתה גם פיתוח כלכלי-תרבותי, איכות חיים ויצירת מקומות עבודה".

ראש העיר התייחס לאחר מכן לקבוצה שתהנה מהארנה החדשה: "כמובן שמדובר בבית חדש להפועל ירושלים, שישאפשר לה להגדיל את ההכנסות. המטרה שלנו תהיה לפתוח את העונה הקרובה בזמן באולם הזה. היו לנו כמה קשיים אבל הקבלן החדש עובד כל כך מהר, אז אני בהחלט מקווה שנוכל לפתוח כאן את העונה הבאה".

יספיק ליהנות מהארנה החדשה? טפירו (צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
יספיק ליהנות מהארנה החדשה? טפירו (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

ברקת, שהיה במשחק העלייה של בית"ר ירושלים מליגה ב' לליגה א', מתכוון גם לתת יד לקבוצת הכדורסל הקטנה יותר של העיר. מדובר בקבוצה עם אוהדים רבים שמביאה מאות לכל משחק ביתי, ואף נפגשה לאחרונה עם שמואל פרנקל על מנת לבדוק אפשרות לעלות לליגת העל.

יו"ר מנהלת הליגה דחה אמנם את הרעיון, אבל יחד עם יו"ר הקבוצה והמאמן גבי גפן, נשיא הכבוד משה דדש והאוהדים, הם מאמינים שעליה בדרך המקובלת והספורטיבית תהיה אפשרית.

"אני בקשר הדוק עם האנשים במועדון", התייחס ברקת. "אין ספק שהקבוצות בירושלים - בית"ר, הפועל, וגם קבוצות הכדורגל של הפועל ושל קטמון בשלבים מאוד מעניינים של שינויי בעלות והתהליכים קורים".