sportFive1153065 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

בזמן שטרנד המאמנים הזרים עדיין ניכר בליגת העל, יש מי שמנסה לשנות את המגמה. המכון הלאומי וינגייט ביצע מהפכה בתחום הדרכת המאמנים ויצר קורס חדש: מאמני דור העתיד. תנאי הקבלה נוקשים מאוד, ורק כ-15 חניכים שהצטיינו באגודות נבחרים בפינצטה לקורס שנערך אחת לשנה ומספק תנאים שטרם נראו בתחום הדרכת המאמנים.

מנהל ביה״ס למאמנים, יעקב ג׳ינו, מספר: "אנחנו פונים לאגודות ומבקשים את המצטיין מכל אגודה וכאלה שהולכים להיות או רכזים מקצועיים או אנחנו צופים שיהיו בטרומיים של נבחרות ישראל ומייעדים אותם לרמות הגבוהות של האימון. עושים ועדת קבלה מאוד מאוד ביקורתית ומי שמגיע לפה יש לו משהו מיוחד".

ראש תחום כדורסל, יונתן אלון, הוסיף: "התוכנית הזאת נוסדה ע״י ערן איתן, קודמי בתפקיד שרצה לייצר פה קורס עילית. כמו שיש סגל זהב ויהלום לשחקנים, אז שתהיה תוכנית כזו למאמנים. התברכנו פה בבוס שאמר לא מעניין אותי כסף לא שתהיו רווחיים לא שום דבר - אני רוצה את הרמה הכי גבוהה פה המקצועית, אתם יש לכם יד חופשית להשקיע במה שאם רוצים".

הגב הכלכלי מאפשר לג׳ינו ולאלון חופש יצירתי, ואפשרות להביא לקורס את התותחים הכבדים ביותר. כך, מדי יום שישי מוקדם בבוקר, מתייצב עודד קטש בווינגייט ומגלה לחניכים את הסודות הכמוסים ביותר שלו.
 
מאמן הנבחרת לשעבר מספר: "קודם כל וינגייט זה משהו שמעלה בי זיכרונות טובים, מזכיר לי את סופי השבוע שהיינו מעבירים פה בנבחרת אז נעים להיות פה. מעבר לזה יש כדור, ומגרש, ומדברים כדורסל. אני לא מדבר הרבה אבל כדורסל אני יכול בלי הפסקה,  אז לא היה קשה. וגם יש לי זמן".

ניכר כי קטש, כיום ללא קבוצה, עדיין פגוע מהאופן שבו הדברים הסתיימו עם נבחרת ישראל: "עברתי הרבה והתמודדתי הרבה, יש מקומות יותר קלים, יש מקומות מאוד קשים, יש גם סיטואציות הזויות בתור מאמן שצריך לעבור, לשים את הקווים האדומים שלך. זה חלק מהתרבות שאנחנו מדברים עליה. אין ספק שתחת הקטגוריה של תרבות ספורט יש הרבה מאוד דברים, אני יכול לדבר שעתיים על הדבר הזה דרך המאמנים, דרך המנהלים המקצועיים, לשנות פה מעט את תרבות הספורט. להתייחס לילדים מגיל מאוד מאוד צעיר, לטפח יצירתיות, לדאוג שהם יקבלו את התנאים הכי טובים, לדאוג שתרבות הספורט תשתפר פה".