sportFive873870 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

בווידאו: מיטב הביצועים של סשנס ב-NBA

11 עונות, 7 קבוצות, 691 משחקים, שכר מצטבר של יותר מ-36 מיליון דולרים ויותר מ-10 נקודות למשחק ב-NBA. לא בכל יום שחקן עם רקורד כזה מגיע לאירופה, בטח שלא למכבי ת"א. ברוב המקרים, שחקנים עם רזומה כזה מעדיפים, בהתאם לטרנד בשנים האחרונות, להרוויח ערימות של כסף בסין, בטח ובטח שלא לבוא לחוזה זמני של 3 חודשים בישראל.

אבל רמון סשנס, כפי שאפשר ללמוד מהציטוט הבא, שאותו נתן בפברואר האחרון בראיון ל"וויצ'יטה איגל", כבר רגיל לחיי הנדודים." להיות פרי אייג'נט זה אומר להיות בלחץ כל הזמן. הייתי מוצא את עצמי ישן עם הטלפון מתחת לכרית, העיקר שלא אפספס את השיחה החשובה הבאה. זה שבועות וחודשים של אי ודאות. הגעתי למקומות כמו מינסוטה, מילווקי וקליבלנד, מקומות שלא חשבתי שאחיה בהם, ועבורי, שאין לי עדיין משפחה משלי, זה לא כזה נורא, אבל יש חבר'ה שכל כמה חודשים אורזים את כל החיים שלהם ומתחילים מחדש במקום שהם יעזבו עוד כמה חודשים בכל מקרה. השאיפה הכי גדולה שלי היא למצוא יציבות, למצוא בית. לפעמים אני חושב על העבר ותוהה איך כל השנים עברו כל כך מהר, אבל התברכתי לשחק ב-NBA למשך כל כך הרבה שנים".

אי של יציבות
סשנס (32, 1.91) נולד וגדל בדרום קרוליינה וכבר בימיו באוניברסיטת נבאדה ביסס את עצמו כרכז טהור, מה שבארה"ב אוהבים לכנות "פלור ג'נרל" - גנרל על הפרקט. ככזה, המספרים שלו מעולם לא היו מרשימים במיוחד: 8.7 נקודות, 4.9 אסיסטים, 1.1 חטיפות ו-4.2 ריבאונדים ב-97 משחקים בנבאדה. למרות הממוצעים הממוצעים, סשנס נחשב לאגדה חיה באוניברסיטה, שהחליטה לקרוא על שמו את מרכז הפיתוח של קבוצת הכדורסל, וסשנס עצמו תרם מיליון דולר להקמת המרכז.

גם ב-NBA לא מיהרו להתלהב מהרכז בעל הקליעה החשודה. הוא נבחר ע"י מילווקי רק בסיבוב השני של דראפט 2007, אבל בזכות העקשנות והעבודה הקשה - שני מאפיינים שליוו אותו לאורך כל הקריירה - הצליח לקבל חוזה מובטח לשנתיים והפתיע מאוד עם שנת רוקי מוצלחת (8 נקודות, 7.4 אסיסטים וחטיפה ב-26 דקות לערב). בעונה השנייה הוא התקדם עוד יותר עם 12.3 נקודות. בין לבין הוא עשה גיחה קצרה גם לליגת הפיתוח.

אז התחילה רכבת ההרים. הבאקס לא חידשו את החוזה, אבל מינסוטה קפצה על המציאה וסשנס המשיך לגלות יציבות; עונה אחר כך הוא עבר בטרייד לקליבלנד, ולמרות שפספס את לברון ג'יימס שנטש למיאמי, סשנס השתדרג ל-13.2 נקודות ו-5 אסיסטים למשחק, וגם בעונה השנייה עם הקאבס העמיד ממוצעים של דאבל פיגרס; אבל אז, שוב טרייד, הפעם ללייקרס, ולמרות ששמר על ממוצעים דומים הפך בסוף שנת 2012 לשחקן חופשי.

שארלוט החתימה אותו לשנתיים והוא בתמורה נתן את מה שהוא יודע: מספרים סולידיים מהספסל וגוף בהגנה. אבל שארלוט, אז הבובקאטס, שוב שלחו אותו בטרייד ויחד עם ג'ף אדריאן (היום בבני הרצליה) חזר למילווקי. דווקא בקדנציה השנייה שלו סשנס נתן את עונת השיא שלו: 15.8 נקודות ו-4.7 אסיסטים ב-32 דקות לערב. למרות היכולת המרשימה ב-28 המשחקים האחרונים לעונה, הבאקס לא חידשו לו את החוזה.

הטלפון הפסיק לצלצל
בעונה שלאחר מכן, ב-2014, סשנס חתם בסקרמנטו יחד עם עומרי כספי, אבל אז החלה הירידה. ב-36 משחקים הוא רשם 5.4 נקודות בלבד והקינגס שלחו אותו לוושינגטון תמורת אנדרה מילר הוותיק. בוויזארדס סשנס התאושש והתחיל לחזור למספרים מתחילת הקריירה, אבל הרבה להיפצע. זה הספיק כדי לא לחדש לו את החוזה ובעונה לאחר מכן הוא חזר לשארלוט, אחר כך שוב שוחרר ובעונה החולפת שיחק בניקס ואחר כך שוב חזר לוושינגטון. בעונתו האחרונה בליגה הטובה בעולם הוא רשם 4.8 נקודות ו-2.7 אסיסטים.

מאבק ההישרדות התמידי שסשנס ניהל לאורך כל קריירת ה-NBA הסתיים הקיץ כשהטלפון כבר לא צלצל מתחת לכרית. חילופי הדורות והדם החדש שהגיע ל-NBA, נוסף על כך שרכז מסוגו, שסובל מקליעה רעה ל-3, כבר כמעט ולא קיים בליגה הטובה בעולם, וגיליון הפציעות שבוודאי לא עזר - כל אלה הותירו את סשנס מחוץ למשחק.

אבל בסיטואציה שנוצרה במכבי ת"א, מאוד יכול להיות שהוא בדיוק מה שנבן ספאחיה צריך: רכז שמנהל את המשחק ומפעיל את האחרים, כזה שהגודל שלו מעט מחפה על הסייז הבעייתי הקיים בקו האחורי. נכון, סשנס מנוסה מאוד ועבר כבר הכל, אבל גם בגיל 32 הוא חדש לכדורסל האירופי ואין זמן להתאקלמות. מכבי תצטרך ממנו תפוקה מיידית, כבר נגד ריאל מדריד ביום חמישי הקרוב.