(באדיבות בית"ר ירושלים) (צילום: ספורט 5)
(באדיבות בית"ר ירושלים) | צילום: ספורט 5

אחד הימים הגורליים של בית"ר ירושלים יגיע היום (ראשון), כאשר בשעות הצהריים תיערך שיחה בין יושבת ראש הבקרה התקציבית, סיגלית סייג, לנאמן של בית"ר ירושלים, יצחק יונג. סייג, שעד עכשיו באה לקראת בית"ר במסגרת מה שהחוג מאפשר, דורשת לראות נתונים שיוכלו להעביר את בית"ר בבקרה.

במידה והקבוצה מהבירה לא תעבור, יו"ר הבקרה תוציא שני מכתבים. אחד למכבי פתח תקווה, על מנת שתתכונן להישארות בליגת העל ותהיה מוכנה עם תקציב מתאים. מכתב שני לבית"ר, בו תודיע להם על ירידתם בשלב הראשון לליגה הלאומית. מקרי העבר מלמדים שלא מדובר בסוף פסוק. על פי תקנון הרשות לבקרת התקציבים, בית"ר, כמו קבוצות אחרות בעבר, תוכל לפנות לבקשת ערעור על ההחלטה למליאת הרשות או לבית הדין של ההתאחדות.

אותם מקרי עבר מוכיחים כי הבקשה לערעור תתקבל והמועדון יקבל ארכה של שבוע עד עשרה ימים נוספים כדי לגייס תקציב. זכור המקרה של הפועל איכסל, שהייתה האחרונה שקיבלה מכתב מהבקרה על ירידת הליגה, קיבלה זכות ערעור אבל לא הצליחה להעמיד תקציב וירדה לליגה א'.

בבקרה הופתעו לשמוע בסוף השבוע שבבית"ר התרכזו בימים האחרונים בהצעות רכישה למינהן, במקום להתעסק קודם כל בלהשיג בכתב ובהתחייבות משפטית את הוויתור של משה חוגג על החובות אליו ולחברות שלו. רק כדי לסבר את האוזן, אם חוגג לא יודיע שיוותר על החובות אליו ולחברות שלו, הגירעון מבחינת הבקרה הוא כ-60 מיליון שקלים. במידה ויסכים לוותר החובות מצטמצמים ביותר מחצי ויעמדו על כ-25 מיליון בלבד, סכום שיהיה קל יותר לפרוס.

על פי התקנון, בתקציב שמוגש מדי שנה לבקרה נכלל בין היתר שליש מהגירעון המצטבר. כרגע מדובר על כ-20 מיליון, סכום שבית"ר לא תוכל לגייס, אבל אם חוגג יוותר על החובות אליו ולחברות שלו, הסכום יעמוד על כ-8 מיליון שקלים, וזה סכום שבית"ר מסוגלת להביא, בטח אם הקהל ירכוש מנויים.