(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
מכבי ת
מכבי ת"א כבר מנהלת מאבק שקט (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

עונת הכדורסל צפויה לצאת לדרך בעוד כחודש וחצי, אבל הישורת האחרונה לקראת חלוקת הכספים של רשת הביטחון ממשרד האוצר וממשרד הספורט כבר כאן. על פי ההערכה, שיטת התחשיב לפיצוי צפויה להתפרסם להערות הציבור כבר השבוע, והצפי הוא שהזרמת הכספים לקבוצות תחל בעוד כחודש.

אלא שמתחת לפני השטח קיימת התלבטות גדולה בנוגע לשיטת התחשיב. במשרד הספורט יבחרו בין שלוש שיטות מוצעות, שכל אחת מהן עשויה להשפיע באופן שונה על הסכומים הסופיים שיחולקו. על פי השיטה הראשונה, הפיצוי יחושב לפי חצי מסך ההכנסות ממכירת הכרטיסים והמנויים של כל קבוצה, בלי קשר למסגרת שבה היא משחקת. על פי השיטה השנייה, הפיצוי יחושב על פי כמות הקהל בליגה בלבד, ועל פי השיטה השלישית הפיצוי יחושב על פי סך ההכנסות ממשחקי הליגה בלבד, כאשר היחס למנויים משולבים יהיה לפי 30:70 לטובת אירופה.

מאחורי הקלעים מכבי ת"א כבר מנהלת מאבק שקט בנוגע למתווה שלטענתה יהיה הצודק ביותר עבורה. אם תיבחר השיטה שלפיה הפיצוי יחושב על פי סך ההכנסות בליגה בלבד, ייתכן שהדבר יבוא לידי ביטוי בהבדל של מאות אלפי אם לא מיליוני שקלים בסכום הפיצוי שיגיע לה: במשחקי ליגה רבים האלופה נוהגת לארח על חשבונה אוכלוסיות שונות, כמו ילדי עוטף עזה, חיילי צה"ל או תושבי יהודה ושומרון, או לחילופין מציעה כרטיסים פנויים במחירים אטרקטיביים, ובמכבי חוששים כי אם ההסתכלות תהיה על ההכנסה מאותם משחקים ולא על הכמות, הדבר עלול לפגוע בסכום הפיצוי הכולל.

עם זאת, ההערכות עדיין מדברות על סכום של כ-18 מיליון ש"ח עבור מכבי ת"א, כתשעה מיליון עבור הפועל ירושלים, ועוד כשמונה מיליון לשאר הקבוצות בליגה.