sportFive1014985 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
10 מתוך 18 הקבוצות בחרו לשחק (Getty) (צילום: ספורט 5)
10 מתוך 18 הקבוצות בחרו לשחק (Getty) | צילום: ספורט 5

ליגת העל הישראלית צפויה להיות אחת משתי ליגות הכדורסל היחידות באירופה שהולכת לסיים את עונת 2019/20 על הפרקט, באופן ספורטיבי. השנייה היא הבונדסליגה הגרמנית, שקיבלה אתמול (שלישי) אישור רשמי לחדש את הליגה החל מה-6 ביוני. נוכח הקולות שהולכים וגוברים מצד שחקנים נגד משך ההכנה הקצר והתנאים בזמן שהליגה תשוחק - זה הזמן לבדוק איך זה יתנהל בגרמניה.

הגרמנים הלכו על מודל מעניין וחדשני שבו ההשתתפות בסיום הליגה היא וולנטרית בלבד. כלומר, רק קבוצות שרוצות לשחק, ובאותה מידה, רק שחקנים שרוצים לשחק. כך קרה שמתוך 18 הקבוצות בליגה, 10 בחרו להמשיך לשחק. חידוש הליגה מתבצע בחלוקת הקבוצות לשני בתים, ושתי הקבוצות הראשונות שסיימיו ראשונות בכל בית יעלו לחצאי הגמר שישוחקו בשיטת בית-חוץ.

תקופת ההכנה: כאמור, הליגה מתחדשת ב-6 ביוני, ונכון להיום, כמו בישראל, לא כל הזרים חזרו. המשמעות היא שמשך ההכנה לקבוצה עם סגל מלא יכול להצטמצם עד לשבועיים ואפילו פחות מכך, בליגה שתימשך כשבועיים בלבד, כך שלא בטוח שהשחקנים יגיעו לישורת האחרונה בכושר שמתקרב לשיא. בישראל משך ההכנה הוגדר ל-20 ימים לליגה שתימשך כחודש, מה שאומר שבישראל יקבלו תנאים טובים יותר, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת כושר השחקנים.

יש לציין כי קבוצות שלא יעפילו לשלב חצי הגמר, למעשה חוזרות לשחק חמישה משחקים בלבד. המשמעות היא שלא מעט מועדונים מוכנים לעבור את כל הטרחה שבחידוש הליגה, החתמת שחקנים חדשים, הכנסתם לבידוד - עבור חמישה משחקים בלבד.

"אף אחד לא מצמיד לשחקנים אקדח לרקה" (Getty) | צילום: ספורט 5

תנאי השחקנים: כל הליגה תשוחק במינכן. השחקנים ישהו בשני בתי מלון בבידוד מוחלט ומחמיר, כל שחקן יקבל חדר משלו והיציאה תותר אך ורק לצורך אימונים, משחקים, התאווררות וריצה קלה. במגרש עצמו ישהו כ-50 איש בלבד, ללא אנשי תקשורת למעט צוות השידור וללא בני משפחה או חברים. או במילים אחרות: רק האנשים החיוניים לקיום המשחק. עם תחילת האימונים כל שחקן יעבור בדיקת קורונה. במקרה של הידבקות תוך כדי המשחקים, שחקן שיימצא חיובי יישלח לבידוד, והשחקנים שבאו איתו במגע יעברו בדיקה נוספת, ללא חובת בידוד.

גורם המעורה בכדורסל הגרמני סיפר לערוץ הספורט את התחושות לפני חידוש הליגה: "מי שרצה לחזור חזר, ומי שלא - לא חזר. מי שלא רצה לחזור זה לא אומר שהוא הפר חוזה, אף אחד לא מצמיד להם אקדח לרקה. יש שחקנים שמרוויחים 2 מיליון יורו והם הולכים לשבת כל התקופה במלון ולא לזוז ממנו, כי הם החליטו שהם רוצים לחזור לשחק ואלה התנאים והם מקבלים אותם, מוכנים לבלוע את הצפרדע. לכן אולי פתרון המלון היה יכול להיות פתרון טוב גם עבור ישראל, כי יותר קל להיות בבידוד ייעודי כשאתה במתחם מוגדר ולא צריך לדאוג למטלות היום יום של הבית".

עוד על פי הגורם: "הקבוצות בבונדסליגה הורשו להחתים שחקנים מתוך אירופה בלבד, או שחקנים שכבר שיחקו העונה בגרמניה ויש להם כבר אשרת שהיה, וכאן דווקא צריך להחמיא לליגת העל בישראל, שרתמה את משרד הפנים ויש אישור להכניס שחקנים חדשים והמאמנים יכולים ליהנות מגמישות מסוימת".