sportFive700366 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
בין הפטיש לסדן, גייטס (מנהלת הליגה) (צילום: ספורט 5)
בין הפטיש לסדן, גייטס (מנהלת הליגה) | צילום: ספורט 5

יינסי גייטס, שהושעה בעקבות שימוש בחומרים אסורים, קיבל הערב (חמישי) אישור מאיגוד הכדורסל לחזור למגרשים. הסנטר נטל חלק בהפסד של עירוני נהריה לראשל"צ 71:70. הדבר עורר זעם גדול בסוכנות למניעת סימום בספורט שפתחה חזית עם האיגוד.

כזכור, לסנטר של עירוני נהריה נערך בשבוע שעבר שימוע בסוכנות למניעת סימום בספורט, בו טען שנטל כדורים נגד צינון, שסיפקו את החומר שנמצא בגופו. ביום ראשון גייטס הציג את האישורים הנדרשים, אך מאחר ותובע הסוכנות נמצא בחו"ל, לא ניתן האישור הסופי.

הנהלת נהריה פנתה הערב לאיגוד הכדורסל בנושא, ויו"ר האיגוד, עמירם הלוי אישר לגייטס לשחק, לאחר עשרה ימים בהם נאסרה עליו כל פעילות עם הקבוצה, כולל אימונים. זאת למרות שבוועדת הסמים טענו כי בגופו נמצא חומר מסוג קנאביס.

יו"ר הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט, פרופסור שאול שרייבר מסר בתגובה: "מדובר בעבירה חמורה, השימוע של השחקן עדיין לא הסתיים, ולא ניתן מצידנו כל אישור לחזור לפעילות. על פי התקנון החדש של סוכנות הסימום העולמית, ניתן להעמיד לדין את כל הנוגעים בדבר, החל בשחקן, וכלה במנהלים".

עוד הוסיף שרייבר: "הטענה שהשמיע השחקן איננה תקפה לגבי בדיקות הנערכות במעבדות של WADA, שכן שם נעשית אנליזה וזיהוי של החומרים עצמם (ולא רק אינטרקציות עם ריאגנטים או נוגדנים, וזו בין השאר הסיבה העיקרית לעלות הגבוהה של כל בדיקה), והזיהוי של הקנביס היה חד משמעי, שכן מבנה המולקולה איננו דומה לזה של התרופה או קבוצת התרופות לגביה נטען מה שנטען. תקנון WADA הנוכחי מאפשר העמדה לדין לא רק של הספורטאי אלא גם של מאמניו ומנהליו, ואנחנו ננקוט בכל הצעדים הנדרשים מהפרה בוטה זו של התקנון".

והנה ההסבר של איגוד הכדורסל: "ביום ראשון נשלח הערעור של השחקן על ההשעייה הזמנית, מגובה במסמכים רפואיים. מאז ועד עתה לא התקבלה תגובה של עורך דין הסוכנות לסימום בספורט. ובמשרדו טוענים שלא מצליחים להשיגו. בשל כך החליט תובע האיגוד עורך דין טל אור להפסיק את ההשעיה הזמנית מכיוון שלא יעלה על הדעת שלשחקן לא תהיה זכות ערעור. במידה ויתקבל כל חומר אחר האיגוד ינהג בהתאם".

עורך דינו של יינסי גייטס, אייל יפה, הגיב: "ביום חמישי שעבר נתבקשנו להציג חוות דעת רפואית, אותה הגשנו בבוקר של יום ראשון. צוות השימוע היה מודע לדחיפות, אך מאז שהגשנו את הטופס, ועדת השימוע נעלמה ולא החליטה דבר, למרות פניות חוזרות ונשנות, גם של האיגוד. הוועדה למניעת סימום בספורט צריכה לבדוק את התנהלותה, במקום להטיף מוסר לאחרים".