המאבק מול המנהלת נמשך. מכבי ת"א (צילום: דני מרון) (צילום: ספורט 5)
המאבק מול המנהלת נמשך. מכבי ת"א (צילום: דני מרון) | צילום: ספורט 5
ייצג את מכבי ת
ייצג את מכבי ת"א בוועדה. אלי דריקס (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

ועדת מנהלת הליגה התכנסה היום (חמישי) לקראת כינוס הדירקטוריון מחר ובמסגרתה מכבי תל אביב הבהירה לראשי המנהלת כי לא תקיים את חוק הצעירים בשנה הבאה. ועדת המנהלת היא הגוף המצומצם שמעביר המלצות להצבעה בדירקטוריון מנהלת הליגה ושני נושאים עלו לסדר היום: חוק הצעירים וחוק המתאזרחים לקראת העונה הבאה.

אלי דריקס, גיא הראל, רמי כהן, אלדד אקוניס, מוטי אמסלם ואנשי המנהלת ובראשם שמואל פרנקל נכחו בדיון, בו נאמר שקיים רוב בין קבוצות הליגה להמשיך את חוק הצעירים, לפיו כל קבוצה חייבת לרשום שני שחקנים מתחת לגיל 22, ושחקן אחד מתחת לגיל 25 בטופס המשחק. אלי דריקס בשלב הזה נעמד על הרגליים האחוריות וטען כי מכבי לא תשחק לפי התקנות הללו. דריקס ציין כי בידיי הקבוצה מצויה חוות דעת מטעם עורך הדין נחום פינברג, ולפיה מדובר בפגיעה בחופש העיסוק, וכי אי אפשר להחתים שחקנים או לחילופין לא להחתימם, לפי גילם. לכן למעשה, הגבלת הצעירים בליגה, פשוט לא חוקית.

"פגיעה בחופש העיסוק". מכבי בונה על שגב (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

בשיחות סגורות אמרו אנשי מכבי: "אם אנחנו רוצים להמשיך את ההתקשרות עם איתי שגב ולתת לו חוזה חדש. מישהו יעלה על הדעת שניתן לו חוזה לשנה אחת ולא לשנתיים, כי אח"כ הוא עובר את גיל 22 ולא יהיה לנו מקום בשבילו? זו פגיעה בחופש העיסוק ולא חוקי לעשות זאת". מדובר ביריית הפתיחה למאבק גדול, מאחר ומחר חוק הצעירים צפוי לקבל אישרור גם לעונה הבאה, כאשר מכבי כאמור לא מוכנה לפעול לפיו. גורמים במכבי ציינו: "חוקי המדינה גוברים על תקנות כאלה או אחרות".

עוד קודם לכן, נידון נושא חוק המתאזרחים. השנה, לא הייתה מגבלה על מספר המתאזרחים כאשר בפתיחת העונה למשל, מכבי ת"א (כמו גם מכבי חיפה ומכבי אשדוד) החזיקה בסגל 3 כאלה: סילבן לנדסברג, ג'ורדן פארמר וטיילור רוצ'סטי. בדיון דובר על כך שההגדרה של מתאזרחים היא בעייתית, והוחלט להעביר להצבעה מחר את ההחלטה הבאה: כל קבוצה רשאית לרשום בסגל מתאזרח אחד בלבד. בנוסף, היא יכולה לרשום מתאזרח שני, אם יש לו את אחד משלושת הקריטריונים הבאים: אם שיחק שנתיים בליגה, בשנה השלישית הוא כבר לא תופס מקום של מתאזרח. אם שירת בצבא 3 חודשים ומעלה ואם שיחק קמפיין שלם עם הנבחרת.

על פי הקריטריונים הללו, סילבן לנדסברג למשל, שמשחק כבר 6 שנים בישראל ואף שירת בצבא, לא תופס מקום של מתאזרח. גם ג'רמיין הול לא, וגם דיור פישר, אם היה נשאר בהפועל ירושלים, לא היה תופס מקום של מתאזרח כי שיחק עם הנבחרת ב-2 קמפיינים. כאמור, כל ההחלטות יעלו להצבעה מחר, בישיבת דירקטוריון המנהלת.

החלטה נוספת שעברה בוועדת המנהלת, וזאת בניגוד להצעה של כמה מהחברים, היא שהפיינל פור יישאר אצל הקבוצה שתסיים במקום הראשון, גם אם זו לא תעפיל אליו. המשמעות היא שגם אם הפועל ירושלים לא תהיה בין ארבע הגדולות, הפיינל פור יתקיים באולמה הביתי - הארנה.