sportFive918444 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
אוהדי ירושלים זוכים להנחות? (מנהלת הליגה) (צילום: ספורט 5)
אוהדי ירושלים זוכים להנחות? (מנהלת הליגה) | צילום: ספורט 5

זה זמן רב שבהפועל תל אביב קיים כעס כלפי בית הדין של איגוד הכדורסל, כאשר התחושה היא של קיפוח מתמשך. אחרי השבועות האחרונים, בהפועל מביאים גם סימוכין, עם עובדות, לכך שאיתם היד קלה יותר על ההדק.

אירועי המשחק בין הפועל ירושלים למכבי תל אביב בארנה העלו שוב את הטענה הזו. לקראת הסיום, אוהדי ירושלים שרו שירים בגנותו של שמעון מזרחי, שירים שאף גרמו לבעלים אייל חומסקי ליטול את המיקרופון ולבקש מהם לחדול מאותן קריאות אסורות, על פי בית הדין.

אלא שהמשקיף לא ציין את השירים הללו בדו"ח וירושלים כלל לא עמדה לדין. מוקדם יותר העונה, הפועל עמדה לדין על אותן קריאות (בדרבי התל אביבי) ונענשה בסגרת יציע ובקנס של 20 אלף שקלים. "אם למישהו היה ספק שיש פה אכיפה בררנית, אז אחרי מה שקרה בשבועות האחרונים כבר אין ספק", אמרו בהפועל. "יש פה איפה ואיפה שאי אפשר כבר להסתיר אותה. אחרת איך אפשר להסביר שיש ענישה שונה לעבירות דומות?".

מחמירים עם אוהדי הפועל? (מנהלת הליגה) (צילום: ספורט 5)
מחמירים עם אוהדי הפועל? (מנהלת הליגה) | צילום: ספורט 5

באיגוד טוענים כי הפועל נענשת בחומרה לאור העובדה ש"עברה לא נקי" ושבדרך כלל, אותם עונשים מגיעים אחרי עבירות דומות שאוהדיה בוצעו בעבר. "זה ברור שיש לנו עבר, כי אצלנו כל דבר קטן שקורה, המשקיף כותב, מעביר ובסוף זה מתנפח", הוסיפו בהפועל. "איך יכול להיות שאת הקריאות שכל הארנה שמעה, וגרמו לחומסקי אפילו לקום מהכסא, רק המשקיף לא שמע ולא דיווח עליהן? למישהו יש ספק שאם אלו היו אוהדי הפועל ת"א, הוא היה שומע את הקריאות האלה"?

אבל זה לא הכל. בנוסף, באותו משחק, המשטרה הרחיקה שני אוהדי מכבי תל אביב לשנה מהמגרשים: האחד בשל זריקת כוס לכיוון הפרקט והשני בשל ריסוס גרפיטי והשחתה. לביה"ד של האיגוד מכבי ת"א לא הגיעה, למרות שעל פי סעיף 15 בתקנון - קבוצה נושאת ב"אחריות שילוחית להתנהגות אוהדיה".

אם משווים את זה למקרה דומה של הפועל ת"א - באפריל 2016 הקבוצה עמדה לדין לאחר שמספר אוהדים ריססו כתובות גראפיטי בנהריה. "כשזה מגיע אלינו, ומישהו רואה ילד מבצע תנועה מגונה - יש אחריות שילוחית ואנחנו עומדים לדין, אבל כנראה שאצל אחרים זה אחרת", הוסיפו בהפועל.

אגב, גם ביום חמישי האחרון עמדה הפועל ת"א לדין על השלט "הדיינים תתאבדו כבר" במשחק נגד ירושלים. השלט לא צויין בדו"ח המשקיף, כשמי שביקש להעמידם לדין הוא יו"ר האיגוד עמירם הלוי. על השלט הזה, הפועל קיבלה 7,000 שקלים קנס ועוד 10,000 שקלים על תנאי.

ההעמדה לדין עצמה שוב החזירה את הפועל ת"א לטיעון המקורי שלה: המשקיף לא ראה את השלט ובכל זאת הקבוצה הגיעה לביה"ד בשל התערבות חיצונית, במקרה הזה של הלוי. אלא שלצורך העניין, במשחק בין הפועל ירושלים למכבי ת"א, כאשר אי אפשר היה לפספס את הקריאות למזרחי והן לא צוינו בדו"ח המשקיף, אף גורם חיצוני לא התערב וביקש להעמיד את ירושלים לדין.

צריך לציין, עם זאת, שירושלים כן עמדה לדין בשל קריאות נגד מזרחי במשחק נגד הפועל ת"א בהיכל שלמה ואף ספגה קנס של 7,000 ש"ח ו-10,000 ש"ח על תנאי.

מעבר לכך, בהפועל טוענים כי גם כאשר קבוצות אחרות מגיעות לבית הדין, העונשים שהן מקבלות קלים בהרבה. לדוגמה, בחצי גמר הגביע בארנה, אוהדי הפועל חולון השליכו בקבוק ושקית גרעינים לפרקט ואף השמיעו נהמות. העונש - 25,000 ש"ח ו-10,000 ש"ח על תנאי. לשם השוואה, בעונה שעברה, הפועל ת"א ספגה עונש של משחק רדיוס בשל שני אירועים שונים של זריקת מצתים לפרקט.

"זה ברור שהעונשים לא פרופרוציונליים ולא מידתיים כשזה מגיע להפועל", סיכמו במועדון. "באיגוד תולים את זה בכך שיש לנו עבר של התפרעויות, אבל זה גלגל שאי אפשר לצאת ממנו כי בית הדין והתובע נותנים משקל יותר גדול לעבירות שלנו".