חדר השינה הוא המקום האינטימי שלנו והחלל המשותף עם בן / בת הזוג. זה המקום שאנחנו פותחים בו כל בוקר וסוגרים בו כל יום, מה שהופך את החוויה בו למשמעותית במיוחד בסדר היום שלנו. זה נשמע פשוט אבל מסתבר שיש הרבה דברים טריקיים שצריך לפתור: האור המדויק לחדר שגם מתעוררים בו אבל גם צריך להיות רגוע בשביל הלילה, בחירת המשטח הנכון לחדר הרחצה ומיטה שנוחה לכל מי שמשתמש בה.

בפרק האחרון של התוכנית "להתחיל מחדש", ירדן הראל מגיעה לחדר הכי כיפי בבית - חדר השינה כמובן. רגע לפני שתעבור בין המומחים השונים, היא עשתה קפיצה לחברתה הטובה מור סילבר ובדקה איך היא בחרה לעצב את חדר השינה בבית שלה ושל בעלה.

מהפיס המיוחד שיש בחדר אי אפשר להתעלם וזה ישר תפס את העיניים של ירדן כשהיא נכנסה לחלל. מדובר בפסל יפהפה עם שברי הזכוכיות מיום החתונה של מור ובעלה וואדים. את המזכרת המדהימה הזאת הם קיבלו דווקא מחברים, ומור מספרת: "זאת אומנות מהממת שבאמת חברים של וואדים ישר לקחו את שברי הזכוכית מהכוס שוואדים שבר. אני לא יודעת איך הם חשבו על זה, הם הלכו לאומנית מהממת והיא עשתה את המזכרת המטורפת הזאת".

גם חדר האמבטיה של הזוג לא שגרתי בכלל. קשה לפספס שחסרה שם דלת, ובעצם כל החלל פתוח ואין הסתרה של השירותים והמקלחת. מור מסבירה את הרעיון מאחורי העיצוב: "הכל פתוח ופרוץ. זה גם הקטע, שזה יהיה מאסטר פתוח, אופן ספייס. אם את שמה לב גם הפרקט נכנס לתוך חדר האמבטיה, זה פרקט מיוחד".

בחדר הרחצה יש שני כיורים, עוד פרט עיצובי מסקרן ולא שגרתי. "אני חלמתי על שנינו מצחצחים שיניים ביחד, מסתכלים למראה ועושים פרצופים. אבל זה לא קרה, יש לנו עשרים שניות לארגן את הילדים. תמיד רק אחד פעיל כי תמיד מישהו עם הילדים".

אורלי גוהר בן הרוש - אדריכלית באליתה ליבינג

המיטה היא ללא ספק הפריט המרכזי בחדר ויש לא מעט דברים שצריך לקחת בחשבון לפני שבוחרים אחת כזאת לחדר השינה. ירדן יצאה לבדוק עם אורלי גוהר בן הרוש מה צריך לבדוק לפני שקונים מיטה, והיא נתנה לה כמה כללי ברזל: "חשוב לשים לב שהמיטה מתאימה למימדים של החדר, שתשאיר מקום לשידה קטנה. צריך גם לדעת לבחור את הצבע הנכון". מעבר לבחירת הצבע הנכון, אורלי נותנת טיפ לכל מי שרוצה דווקא צבע נועז, אבל מפחד ללכת על בחירה לא שגרתית: "אפשר ללכת על צבע שאוהבים ולשים מצעים לבנים, זה עושה את זה יותר ניטראלי".

גם המיטות המרופדות הן טרנד חזק שיש לו כמה יתרונות, ואורלי מסבירה: "עדיף תמיד ללכת על מיטות מרופדות שיש להן ראש מרופד שנוח לשבת בחצי שכיבה עליהן. כשאנחנו הולכים על מיטות מרופדות זה נותן תיחום, אינטימיות וחמימות לחדר, ויש אפשרות לבחור בין מגוון רחב של בדים. יש בדים שהם יותר קלים לתחזוקה, עושים פחות לכלוך". ואם בכל זאת הילדים מצאו דרך ללכלך את הבד, יש לה גם טיפ זהב לניקוי: "מסירים אבק עם סמרטוט יבש".

עולם חדרי השינה השתנה, אורלי מסבירה, ושמה דגש על ההבדל הבולט ביותר: "היום אנחנו כבר לא כמו פעם, לא עושים סטים של מיטה ושתי שידות זהות, אנחנו חוצים את גבולות העיצוב ונותנים אין סוף אפשריות. לא הכל זה עיצוב, יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון וזה הפונקציונאליות של המוצר. בשביל זה יש מיטות שיש להן ארגז מצעים, שזה חוסך המון מקום ומפנה מקום בארון לעוד בגדים".

שרי מיכלוביץ' אדריכלית ומעצבת פנים

הסידור עצמו של הרהיטים בחדר הוא דבר לא פחות קריטי כשמתכננים את העיצוב. ירדן חולמת על חדר שינה מאסטר, ולמרות שזה לא מה שיש אצלה בבית, עדיין חשוב לה לדעת איך לעצב חדר אחד כזה: החל מהכניסה לחדר ועד הפרטים הקטנים. בשביל למצוא את הדרך הנכונה היא בדקה עם האדריכלית שרי, שהסבירה: "אנחנו צריכים תמיד לדאוג שהכניסה תהיה נעימה, מאווררת ולא תהיה חסומה על ידי ארון או שידה. בנוסף, אם אנחנו יכולים לתכנן חלון גדול שיכניס אור טבעי בחדר - אין יותר טוב מזה".

נושא הווילונות תמיד שנוי במחלוקת, כי יש מלא דרכים לשים וילון. שרי מסבירה על החשיבות של אחד כזה בחדר ועל הדרך הכי מדויקת להשתמש בו: "וילון משרה אווירה מאוד נעימה בחדר, תמיד עדיף לתלות מהרצפה עד התקרה. זה נותן נופך, מגביה את החדר ומוסיף לו רכות ואופי".

"בנוסף, בכל מאסטר יש חדר רחצה פרטי. אז מאוד חשוב למקם אותו לא מול המיטה. טיפה להצניע שלא יפריע במהלך השינה. המיטה היא חלק מאוד מרכזי בחדר, נבחר אותה בפרופורציה וגודל נכון". היא מסבירה, ומתייחסת גם לצבעי החדר, כשבוחרים רהיטים לבנים ונקיים: "אמנם הריהוט הוא לבן, אבל הקיר לא חייב להיות לבן. אפשר לצבוע בצבעים נקיים, רוגעים ופסטליים, שמכניסים רוגע ושלווה לחדר".

אסף בר און – יועץ תאורה במחסני תאורה

מצד אחד אנחנו רוצים תאורה רגועה לפני שאנחנו הולכים לישון, ומצד שני בבוקר אנחנו רוצים תאורה שתעורר אותנו ונוכל לראות בקלות איזה בגדים אנחנו בוחרים. בשביל לפתור את הדילמה הזאת אחת ולתמיד, ירדן נפגשה עם אסף בר און, יועץ במחסני תאורה, כדי שיעזור לה להתאים את האור המושלם לחדר השינה.

אסף מסביר את הפרטים החשובים שצריך להציג כשבאים לקנות תאורה חדשה: "גודל חלל החדר, גובה התקרה, צבע הקירות. הצבע מאוד חשוב, אם הקירות בצבע כהה אז התאורה נבלעת. צריך לדעת להתאים את גוון האור ועוצמת האור". גם אם יש חדר שינה מאסטר, ממש כמו זה של מור סילבר, אסף מדגיש שצריך שתי תאורות שונות לחללים. "התאורה באמבטיה היא יותר חזקה, יותר נועדה לאיפור וגילוח".

ירדן שיתפה שלא מעט פעמים היא שמה לב בביקור אצל חברים שהתאורה שלהם בחדר האמבטיה לא מחמיאה בכלל, אסף הסביר מה המקור לכל זה: "או שהם שמים תאורה יותר מידי כהה או צהובה שפחות מחמיאה לאיפור, או שמקומי התאורה לא נכונים". אז איפה צריך למקם את התאורה? הנה התשובה לפי אסף: "הנקודה הראשונה היא במרכז החלל שתיתן תאורה לכלל החלל והשנייה היא מעל המראה שתיתן לנו שטף אור לפנים".

מורן סלמאן - מנהלת סניף רהיטי דורון

הפינוק האמיתי בחדר הוא חדר הרחצה שצמוד לחדר השינה, וזה הזמן לבדוק מה הטרנדים המובילים בתחום הזה. אצל ירדן זה החדר הכי מפוספס בבית, וזאת הסיבה שהיא יצאה להבין עם מורן סלמאן מה כללי החובה בעיצוב חדר הרחצה. השלב הראשון הוא לבחור את המשטח: "קל מאוד לנקות ולתחזק משטח חרס, יש גם משטח אינטגרלי זכוכית. כיור עלי נראה הרבה יותר יוקרתי, מאוורר ופתוח".

אחת הבעיות הקשות בחדר הרחצה היא הלחות שלא עוזבת לרגע. בגלל זה, חשוב לשים לב לארונות ששמים בחלל הזה, מורן מסבירה: "החומר של ארונות האמבטיה זה מחומר שנקרא MR, זה חומר שמתאים לסביבה לחה. יש גם אפשרות לקחת את הארונות בצורה מדורגת ולהתאים את זה לחלל שיש באמבטיה".

ומה לגבי הצבע הכי טוב לחדר? גם לזה יש תשובה מנצחת: "ברגע שיש חללים קטנים אנחנו ממליצים על צבעים בהירים שיפתחו את החלל, ארונות בהירים משטחים בהירים. הכהה מקטין את החלל. מעבר לזה שצבעים בהירים פותחים את החלל בנראות שלהם, גם הכי פחות רואים עליהם את האבנית".

מיה גרוסברגר – מעצבת, מומחית ל-DIY

בשעה של עבודה ובדרגת קושי שכל אחד יכול לעשות, אפשר לשדרג בקלות כל מראה פשוטה ולהפוך אותה להיסטרית ומיוחדת. מיה כבר הספיקה להכיר טוב את ירדן, וככה היא התאימה בשבילה את הפיס: "ראיתי שיש לך מראה בחדר שינה והיא נראתה לי טיפה קטנה לפרופורציות של הרהיט מתחתיה, וראיתי את שאוהבת קש. היא תיתן יותר נפח ותהיה פרופורציונאלית לשולחן שיש לך ותצא מטריפה".