מרכיבים:

לעוגית בסיס:

300 קמח

200 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

למרנג:

200 גרם חלבונים

360 גרם סוכר

40 גרם גלוקוזה

100 גרם מים

פטל טרי של נוי השדה

לציפוי:

400 זפירו תות

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הבסיס: במיקסר עם וו לישה/ מג'ימיקס מערבבים הכל יחד למעט החלמונים עד לתערובת פירורית.

2.מוסיפים את החלמונים.

3. לשים מינימום זמן, משטחים בעזרת מערוך על נייר אפייה ומקפיאים לעשר דקות.

4. קורצים בצורה הרצויה ומכניסים לאפיה על טורבו 160 מעלות ל-20-30 דקות, תלויה בצורה.

* שימו לב להשחמה! צריך להיות שזוף וצהוב. טיפ: לא לרדד דק מידי!

טיפ : אפשר לשים על כל עוגייה פרח ולאפות.

5. לאחר שעוגיות הבצק פריך מוכנות, מתחילים להכין את המרנג.

6. מחממים על סיר/ באן מארי – מים, סוכר וגלוקוזה עד ל-117-121 מעלות.

7. כאשר המעלות מגיעות ל-110-113, מתחילים להקציף את הביצים.

8. כאשר המעלות מגיעות לטמפרטורה הסופית (117-121) שופכים בזהירות על דופן המיקסר תוך כדי הקצפת הביצים ומחכים הרבה זמן, עד להתקררות המרנג או לחילופין עד ליציבות מוחלטת!

הכנת הציפוי:

1. מחממים במיקרו בפולסים של 20 שניות את הזפירו ומערבבים בין לבין. חשוב להקפיד על פולסים קצרים שהשוקולד לא ישרף!

הרכבת הקרמבו:

1. כשהמרנג מוכן , מזלפים על העוגיה ומקפיאים למשך 10 דק במקפיא.

2. בנתיים מחממים את הזפירו במיקרו בפולסים.

3. כשהקרמבו קפוא , שופכים מעל הקרמבו את הזפירו פעמיים.

4. מניחים מעל פטל/פרח ומגישים.