מצרכים

לקציצות

1/2 קילו דג בורי טחון או קצוץ היטב (רמי לוי)

1/2 צרור כוסברה (מרינה פטריות)

1/2 צרור פטרוזיליה (מרינה פטריות)

צרור נענע (מרינה פטריות)

1 בצל בינוני מגורר

חצי כפית כמון (תבליני זארובי)

רבע כפית קינמון (תבליני זארובי)

כף מלח (תבליני זארובי)

כף פלפל שחור (תבליני זארובי)

בצל ירוק לקישוט (מרינה פטריות)

בוטנים לקישוט (תבליני זארובי)

לרוטב

כף מחית קארי ירוק (מזרח ומערב)

פחית קרם קוקוס (מזרח ומערב)

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות (מרינה פטריות)

3 גבעולים של למון גראס טרי (מרינה פטריות)

אצבע ג'ינגר קצוצה (מרינה פטריות)

כוס קוביות דלעת

כוס עלי תרד (מרינה פטריות)

חופן בזיליקום (מרינה פטריות)

פחית קרם קוקוס (מזרח ומערב)

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הקציצה בקערה ומניחים בצד להתגבשות וספיגת טעמים

2. בינתיים מתחילים להכין את הרוטב ובסיר רחב מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה

3. מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים עוד 2 דקות

4. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים עוד דקה נוספת

5. במקביל יוצרים קציצות עגולות ומטגנים אותן במחבת חמה עד להשחמה משני הצדדים

6. שופכים לסיר הרוטב את קרם הקוקוס, מערבבים, ממליחים קלות ומוסיפים את התרד והבזיליקום

7. ממשיכים לערבב ומביאים לרתיחה

8. כשהרוטב מבעבע מכניסים את הקציצות פנימה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות

9. אפשר להוסיף מעט לימון סחוט ולפזר מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים.

מומלץ להגיש עם אורז לבן.