מרכיבים

2 חבילות בצק עלים - שמרית

4 קופסאות טונה בשמן

קופסה קטנה של רסק עגבניות - מאסטר שף

צנצנת עגבניות מיובשות

רבע כוס שמן זית לטיגון

 בצל לבן חתוך לקוביות

1 בצל סגול חתוך לקוביות

כפית תבלין בזיליקום יבש

כפית מלח

כף פפריקה אדומה

חצי כפית פלפל

100 גר' צנוברים

שומשום לציפוי

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.

  2. במחבת לטגן בשמן זית את שני סוגי הבצלים עד הזהבה.

  3. להוסיף תבלינים, רסק עגבניות וטונה ולערבב היטב.

  4. לבשל כ- 5 דק.

  5. לכבות את האש ולהוסיף צנוברים ולערבב היטב.

  6.  להניח את בצק העלים הראשון על  תבנית מרובעת. 

  7. להשאיר מעט שולי בצק. 

  8. לחורר מעט במזלג את התחתית.

  9. למזוג את תערובת הטונה על הבצק ולהדק מעט.

  10. להניח את הבצק השני של הבצק מעל ולמתוח את השוליים שיתחברו עם שולי המאפה התחתונים.

  11. למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום.

  12. לאפות כ- 40 דק' או עד שמזהיבה.

  13. לתת להתייצב מעט לאחר האפייה לפני שחותכים למנות.