מרכיבים: 

  • 4 ביצים
  • 200 גרם סוכר – (סוגת)
  • 240 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • רבע כוס שמן קנולה – (רמי לוי)
  • 180 גרם קמח "כרגיל רב תכליתי" ללא גלוטן
  • 10 גרם אבקת אפיה - (סוגת)
  • ספריי שמן

סירופ סוכר:  

  • כוס וחצי מים
  • 200 גרם סוכר סוגת

ערמונים מסוכרים:      

  • 100 גרם ערמונים - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • 50 גרם סוכר (סוגת)
  • כף מים

לקצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנת הסברינות:

  1. להקציף ביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות עד לתערובת תפוחה וקרמית.
  2. להוסיף את השמן למיקסר ולאחר שהוא נטמע להוסיף את השמנת המתוקה ולערבל במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
  3. להוסיף את הקמח ואת אבקת האפיה ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.
  4. לשמן תבנית סיליקון שקעים בספריי שמן ולמלא בבלילה בגובה 3/4 מגובה התבנית.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 20 דקות.
  6. להניח לסברינות להתקרר מעט ולחלץ אותן מהתבנית.
  7. להרתיח את מצרכי הסירופ עד שהסוכר נמס. ליצוק את סירופ הסוכר על הסברינות לאחר שהתקררו מעט.
  8. הכנת ערמונים מסוכרים: לבשל את הסוכר והמים בקלחת על להבה בינונית עד שנוצר סירופ והסוכר נמס. להוסיף את הערמונים ולערבב היטב תוך בישול על להבה בינונית. הערמונים יצופו בסירופ, לאחר מכן הוא יהפוך לשכבת סוכר לבנה ולבסוף לקרמל. חשוב לא להפסיק לערבב, כל התהליך לוקח 5 דקות. לאחר שהערמונים מצופים יש להעביר אותם למגש עם נייר אפיה ולהפריד ביניהם עד כמה שניתן. להניח להם להתקרר.
  1. הכנת הקצפת: להניח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את השמנת והאינסטנט פודינג ולהקציף במהירות גבוהה עד לקרם יציב.
  1. לזלף את הקצפת על הסברינות לאחר שהן מתקררות.
  2. לעטר מעל הקצפת עם ערמונים מקורמלים
  3. לשמור בקירור