מצרכים

לאורז

1. אורז בסמטי 

לשעועית

1. 1 קופסת שימורים של שעועית לבנה גדולה 

2. 1 רסק עגבניות

3. ערמונים - קליית גת

לבשר

1. רצועות בשר (סינטה או אנטריקוט)

2. 1/2 כפית כמון

3. מלח

4. ¼ כפית פלפל שחור

5. 1/2 כפית פפריקה אדומה

6. 1/2 כפית כורכום

7. 1/4 כוס מים

8. 2 כפות שמן זית

9. 1 בצל

לסלסת העגבניות

1. חצי בצל

2. 2 עגבניות

3. פלפל ירוק חריף

4. חצי צרור כוסברה

5. חצי לימון

6. מלח

לגוואקומלי

1. מיץ מחצי לימון

2. אבוקדו גדול בשל

3. מלח

לטורטיות כוסמת

1. כוס כוסמת ירוקה מושרית בין חצי שעה לארבע שעות

2. 2 כוסות מים

3. מלח

להגשה

1. חסה חתוכה לרצועת דקות

2. טבסקו 

אופן ההכנה
או

אורז

1. להכין בסיר כוס אורז לבן לפי הוראות היצרן.

שעועית

1. במחבת נפרדת לחמם את שמן הזית.

2. כשהשמן חם להוסיף את הפפריקה ולערבב, ומיד אחריה להוסיף 1/4 כוס מים.

3. להוסיף את השעועית, הערמונים, רסק העגבניות ואת שאר התבלינים, ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות.

4. להקפיץ במחבת נפרדת את רצועות הבשר בשמן זית, מלח ופלפל - עד שהעוף קריספי.

סלסת העגבניות

1. להכניס לקערת מעבד המזון עגבניות, כוסברה וחצי בצל, ולטחון ביחד עד שמתקבל רסק אחיד.

2. לתבל בקערה עם מיץ מחצי לימון, פלפל חריף (לפי הטעם) מלח ופלפל שחור גרוס.

גוואקמולי

1. להכניס לקערה חצי בצל קצוץ, אבוקדו, מלח, פלפל ומיץ מחצי לימון, למעוך ולערבב היטב.

טורטיות

1. להכניס למעבד מזון את הכוסמת המושרית.

2. להוסיף מים עד שיכסו את הכוסמת.

3. לטחון עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. לצקת על מחבת חמה (בלי שמן) לחכות 2-3 דקות ולהפוך את הצד. 

הרכבת הבוריטו

1. להניח טורטיה על הצלחת למרוח במרכז הטורטיה את הגוואקמולי, ומעליו את הסלסה, תבשיל השעועית, האורז והבשר.

2. לקשט עם חסה ולהוסיף טבסקו לפי הטעם.

3. לעטוף את התוספות כמו כיס, לקפל את הצדדים למרכז (כמו מעטפה), ולתת גלגול נוסף לבוריטו עד סגירתו.