מצרכים 

3  דפי אורז מרובעים (22 ס"מ)

גביע קוטג' 5% - טרה

גביע קרם שמנת בטעם שום שמיר - טרה

גבינת טוב טעם 3% - טרה

2 חופנים של תרד 

¾ ביצה (ביתר נשתמש למריחה על הזיווה)

מלח ופלפל 

2 ביצים קשות

קופסת שימורים עגבניות קלופות קוביות - מאסטר שף

 

אופן הכנת הלזניה

1. לחלוט את עלי התרד לדקה במים רותחים ולתת להם לעמוד כ-20 דקות כדי להגיר את הנוזלים. 

2. לערבב יחד את הגבינות, התרד התבלינים והביצה במעבד מזון.

3.להרטיב דף ראשון ולמלא לאורכו כמעט עד הקצה בשליש תערובת, לגלגל, לקפל קצה של הדף כלפי פנים ולשים בתבנית .

4. דף שני - להרטיב, למלא לכל אורכו ולגלגל .

5. דף שלישי - כמו הדף הראשון.

6. להרכיב את הדפים לצורת שבלול - דף ראשון בפנים, לאחריו השני והשלישי, הקצה המקופל כלפי חוץ סוגר את הספירלה.

8. למרוח בביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה.

9. לרסק העגבניות - תבל במלח את העגבניות הקלופות.