מצרכים:

70 גרם חמאה מומסת של טרה

חבילה עלי פילו שלי שמרית

למלית גבינה:

4 ביצים גודל L של ויקטורי

200 גרם סוכרשל  ויקטורי

1 גבינת שמנת בטעם טבעי (200 גרם) של טרה

1 גביע גבינת ריקוטה או גבינה לבנה (250 גרם) של טרה

1 שמנת להקצפה (250 מ״ל) של טרה

1/4 כוס קמח (35 גר׳) של ויקטורי

1/3 כוס (50 גר׳) אינסטנט פודינג וניל (אפשר להמיר ב-50 גרם קורנפלור ושקית סוכר וניל) של ויקטורי

אופן ההכנה

1. לחמם תנור ל-170 מעלות.

2. להקציף במיקסר ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.

3. להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף  לקערה את כל שאר החומרים למלית.

4. לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5. לפרוס את עלי הפילו הטריים על השיש ולכסות מיד במגבת שלא יתייבשו.

6. לשמן בעזרת מברשת את תבנית האפייה בנדיבות בחמאה מומסת.

7. למרוח על עלה פילו אחד חמאה ולהניח בתבנית האפייה, כשהשוליים שלו מבצבצים החוצה.

8. לחזור על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים.

9. להכניס את מלית הגבינה לתוך התבנית על עלי הפילו

10. למרוח עוד עלה פילו בחמאה, להניח אותו על מלית העוגה ולתחוב את הקצוות שלו לתוך התבנית. חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף .

11. להעביר את כל קצוות עלי הפילו שמציצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה.

12. למרוח עוד עלה פילו בחמאה, להניח מעל הכל ולתחוב צוות לתוך התבנית.

טיפ: אם נשארה לכם קצת חמאה מומסת זה הזמן לשפוך אותה על העלים מלמעלה.

13. לאפות כ-45-50 דק׳ עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים רוטטת אך לא נוזלית.

14. לקשט באבקת סוכר ולהגיש חם.