מצרכים

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר (רמי לוי)

כוס סולת (רמי לוי)

כוס קמח (רמי לוי)

כוס קוקוס (תבליני זארובי)

כוס שקד טחון (תבליני זארובי)

כוס שמן קנולה (רמי לוי)

כוס מיץ תפוזים

כף אבקת אפייה (רמי לוי)

לקישוט - שקדים שלמים מקולפים (תבליני זארובי)

לסירופ:

2 כוסות סוכר (רמי לוי)

2 כוסות מים

חצי לימון סחוט  

אופן ההכנה

הסירופ -

1. בסיר שמים סוכר, מים ומיץ לימון ומחממים עד לרתיחה. מבשלים 7-8 דקות ברתיחה ומכבים את האש.

מצננים מעט בטמפרטורת החדר

הבסבוסה -

2. מקציפים במיקסר את החלבון עם כוס סוכר עד שהחלבון תפוח ולבן

3. בקערה מערבבים את ה'רטובים' ביחד - חלמון, שמן ותפוזים

4. בקערה נפרדת טורפים יחד את  כל ה'יבשים' - קמח, סולת, סוכר, שקד טחון וקוקוס

5. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים

6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה, נועצים שקד לקישוט לפי גודל של שקד לפרוסת עוגה

7. מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים למשך 30-35 דק' עד שהעוגה גבוהה ושחומה

8. מוציאים מהתנור, מסמנים חתיכות של העוגה בעזרת סכין (לפי פרוסה לכל שקד) ויוצקים את הסירופ על גבי העוגה החמה