מצרכים:

לקוסקוס תירס ללא גלוטן:

  1. כוס קמח תירס - סוגת
  2. כוס וחצי מים
  3. 2 כפות שמן - רמי לוי
  4. כפית שטוחה מלח - זארובי פיצוחי הגליל

לתבשיל:

  1. חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
  2. בצל לבן גדול חתוך לרצועות דקות
  3. פירות יבשים (זארובי פיצוחי הגליל):
    חצי כוס שקדים שלמים קלופים
    חצי כוס שזיפים ללא גלעין
    חצי כוס משמשים
    רבע כוס צימוקים
    אפשר להוסיף אגוזים ופירות יבשים שאוהבים
  4. 4 כפות שמן ניטרלי - רמי לוי
  5. רבע כפית מלח
  6. כף שטוחה קינמון
  7. קורט ציפורן טחון
  8. חצי כוס סוכר - סוגת

אופן הכנה:

אופן הכנת הקוסקוס:

  1. לחמם בסיר את המים עם השמן
  2. להוסיף מלח ולהביא לרתיחה
  3. להוסיף כוס קמח תירס ולערבב 
  4. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה 10 דקות
  5. לפורר עם מזלג את הקמח תירס
  6. להניח בצד בסיר מכוסה 5 דקות
  7. להעביר במסננת דקה לקבלת מרקם של קוסקוס

אופן הכנת התבשיל:

  1. לשטוף היטב את הפירות היבשים (שזיפים, משמשים וצימוקים) במים חמים ולייבש במסננת
  2. לחמם סיר רחב, להוסיף את השמן, רצועות הבצל והשקדים ולטגן עד השחמה
  3. להוסיף את הפירות היבשים, הדלעת והתבלינים
  4. לערבב את הסוכר בכוס המים הרותחים עד המסה של הסוכר ולהוסיף לסיר
  5. לבשל עם מכסה סגור על אש נמוכה כחצי שעה עד צמצום הנוזלים וריכוך הדלעת
  6. מומלץ לאפות עוד 5 דקות בתנור ולהגיש את התבשיל המתוק מעל קוסקוס התירס.