מצרכים:

לבשר: 

 ½ ק"ג בשר טחון (נתח מספר 2) של ויקטורי

1 צרור פטרוזיליה שטופה קצוצה 

1 ביצה

1 תפוח אדמה מבושל מראש

1 בצל גדול קצוץ דק

שקית צנוברים של קליית גת

3-4 כפות פירורי לחם של מאסטר שף

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

שמן זית

קמצוץ כמון

1 כפית כורכום

1 כפית בהרט

לרוטב:

1/2 כף אבקת מרק בצל

3 בצלים

1-2 חבילות של תחתיות ארטישוק קפואות

שמן זית

6 תפוחי אדמה 

 פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

בשר:

1. לשטוף את הפטרוזיליה ולייבש היטב.

2. להפריד את הגבעולים מהעלים.

3. לחתוך את הבצל לרבעים להכניס את הפטרוזיליה והבצל למעבד מזון.

4. להכניס לקערה את הבשר, צנוברים, פטרוזיליה והבצל הקצוץ

5. להוסיף ביצה ואת כל התבלינים. 

6. לערבב הכל יחד ולעסות עם הידיים.

לרוטב:

1. לחתוך את הבצל לרצועות או קוביות.

2. לטגן את הבצל בשמן זית עד שיהיו זהובים/שקופים.

3. לתבל תוך כדי טיגון בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור, אבקת מרק בצל

5. לערבב הכל.

6. להוסיף כוס מים רותחים

לתבשיל:

1. לחלוט את הארטישוק במים.

2. לסנן את הארטישוק

3. להניח את תחתיות הארטישוק ברוטב.

4. להרתיח את הרוטב לסגור את הסיר

5. אחרי הרתיחה, לתת לארטישוק להתבשל על אש קטנה ולפחות 30 דקות, עד שהארטישוק מתרכך.

6. להוסיף אפונה. 

7. להוסיף מים כל פעם שצריך כדי שלא יתייבש.

8. כשהארטישוק רך, להוציא אותו מהמחבת.

9. לחתוך את החלק התחתון של הארטישוק.

10. למלא את הארטישוק בבשר.

11. לסגור את הארטישוק עם החתיכה החתוכה שהופכת לכובע.

12. להשאיר על האש עוד רבע שעה.

13. לקשט עם פטרוזיליה מעל.