מצרכים

5 שיני שום קלופות

6 חתיכות של דג טונה לבן פרוס

2 פלפלים אדומים גדולים 

2 פלפל שושקה

3 פלפלים מיובשים מתוקים 

5 עגבניות רכות

2 פלפלים חריפים ירוקים 

2 צרורות כוסברה (מרינה)

2 קופסאות רסק עגבניות (רמי לוי)

כף לימון כבוש  (רמי לוי)

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (רמי לוי)

כוס וחצי שמן ( רמי לוי )

כף וחצי גדושה של פפריקה (תבליני זארובי)

כפית כמון (תבליני זארובי)

כף שטוחה כורכום (תבליני זארובי)

 כפית פלפל שחור גרוס ( תבליני זארובי)

 כפית שטוחה פלפל שחור טחון ( תבליני זארובי)

חצי כפית מלח 

כף מרק עוף (רמי לוי)

אופן ההכנה

1. משרים את הדגים רבע שעה במים קרים ולימון

2. לחתוך את כל הירקות לפני תחילת הבישול: חצי פלפל חריף לחתוך לעיגולים ואת הסוף לרצועות, גמבה חתוכים לרצועות, את העגבניות לחתוך לקוביות, את הפלפל שושקה חותכים לחצאים, לקצוץ את הכוסברה -כל צרור בנפרד

3. מחממים את השמן בסיר על אש גבוהה

4. חותכים את שיני השום לחצי ומוסיפים לסיר, תוך כדי מערבבים לאט במשך שתי דקות

5. מוסיפים חצי פלפל חריף חתוך לעיגולים ואת הסוף שלו חתוך לרצועות ואת הפלפל אדום חתוך לרצועות

6. מטגנים את כל מה שהוספנו במשך 2 דקות עד שיקבל צבע

7. מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות ומערבבים היטב

8. סוגרים את האש ומכסים למשך 7 דקות עד לריכוך

9. מוסיפים את גרגרי החומוס, חצי צרור כוסברה קצוצה, 2 פלפלי שושקה, לימון כבוש ,כוס מים

10. מערבבים ומכסים את הסיר על אש נמוכה למשך עשר דקות על מנת שהירקות יוציאו את כל הנוזלים

11. פותחים את הסיר ומוסיפים קופסא וחצי של רסק עגבניות ומערבבים טוב

12. מוסיפים תבלינים – כורכום, כמון, מרק עוף, פלפל שחור גרוס. אפשר להוסיף עוד מים או עוד רבע כוס שמן לפי הסמיכות

13. מבשלים עוד 15 דקות עד שהתבלינים נפתחים

14. מערבבים בקערית כף וחצי של פפריקה מתוקה עם חצי כוס שמן

15. שוטפים את הדגים ומסננים אותם

16. מסדרים את הדגים בסיר ושופכים מעל את השמן עם הפפריקה

17. חותכים שני פלפלים יבשים בידיים ומוסיפים לסיר

18. מפזרים צרור כוסברה מלמעלה, מניחים באמצע הסיר פלפל היבש השלם ליופי

19. אפשר להוסיף עוד כפית פפריקה בשמן בשביל הטעם

20. מנערים את הסיר ומבשלים ל 20 דק'. אסור לדג להתבשל יותר על מנת שלא יתייבש.