מצרכים:

לניוקי:

  • 1 קילו תפוחי אדמה אדומים
  • מלח גס
  • 140 גרם קמח רב תכליתי - (סוגת)
  • 2 חלמונים 

לרוטב:

  • 3 חבילות ערמונים - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • 3-4 שיני שום כתוש – (מרינה פטריות)
  • 5 כוסות חלב
  • 3 כפות שמן זית - (רמי לוי)
  • 25 גרם חמאה
  • 4 כפות שמנת מתוקה 38%
  • מלח, פלפל (זארובי פיצוחי הגליל)
  • רבע כפית אגוז מוסקט (זארובי פיצוחי הגליל) 

לקישוט:

  • מלח משולב עם צ'ילי חריף - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • מעט שמן זית ופרמז'ן – (רמי לוי) 

אופן הכנת הניוקי:

  1. להניח את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושכבה של מלח גס.
  2. לאפות כשעה בחום של 180-200 מעלות על טורבו עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
  3. לקלף את תפוחי האדמה ולהעביר דרך מסננת דקה.
  4. לערבב את תפוחי האדמה המסוננים יחד עם הקמח והחלמונים.

מומלץ בהתחלה לשים רק 100-120 גרם קמח ולערבב, במידה וצריך עוד אפשר תמיד להוסיף.

  1. להעביר את הבצק למשטח מקומח, לחצות את הכמות ל-2 וליצור 2 גלילים ארוכים.
  2. לחתוך עם סכין לקוביות בצורת ניוקי.
  3. לבשל את הניוקי בסיר עם מים רותחים מומלחים כ-2 דקות, עד שהם צפים למעלה ולסנן.

* מומלץ להכין את הניוקי כמה שיותר מהר, כשהרוטב כבר מחכה לו על מנת למנוע ייבוש. 

אופן הכנת הרוטב:

  1. לטחון בבלנדר 2 חבילות ערמונים יחד עם כוס וחצי חלב 3%.
  2. לטגן שום כתוש במחבת עם שמן זית וחמאה. לערבב מעט ולהנמיך את האש.
  3. להוסיף את השמנת מתוקה, התבלינים, וחבילת ערמונים קצוצים.
  4. לערבב ולמזוג לצלחת.
  5. מעל הצלחת לסדר את הניוקי הטרי, לעטר בשמן זית, פרמז׳ן וצ׳ילי חריף.