מצרכים

חבילה של טורטיות בינוניות (מזרח ומערב)

דפי אורז (מזרח ומערב)

למילוי:

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לרבעים (מרינה פטריות)

פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

2 גזרים קלופים חתוכים לרצועות דקות

בצל חתוך לרצועות דקות

בצל סגול חתוך לרצועות דקות

4 כפות של רוטב צ'ילי מתוק  (מזרח ומערב)

3 כפות של רוטב סויה (מזרח ומערב)

כפית של רוטב טריאקי  (מזרח ומערב)

כפית פפריקה (תבליני זארובי)

כפית כורכום (תבליני זארובי)

כפית פלפל שחור (תבליני זארובי)

חצי כפית מלח (תבליני זארובי)

להברשה לפי ההכנסה לתנור -

8 כפות של שומשום (תבליני זארובי)

ביצה

2 כפיות קצח 

אופן ההכנה

1. מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים את הירקות – פטריות, גזר, פלפלים

2. מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק, רוטב סויה וטריאקי, ומערבבים

3. מתבלים בכורכום, פפריקה, מלח פלפל

4. מבשלים על אש בינונית עד לצמצום הרוטב

5. כשהתערובת מוכנה נעבור לשלב המילוי בטורטייה ודפי אורז

מילוי טורטיה-

 

6. במרכז הטורטייה מניחים את התערובת, מגלגלים לסגירה תוך כדי שמהדקים היטב את כל הירקות,

מקפלים משני הצדדים ומניחים בתבנית

מילוי דפי אורז-

7. טובלים שני דפי אורז במים פושרים לחמש שניות

8. למניעת הדבקה, פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ועליו מניחים את דפי האורז. מניחים דף אחד על משטח העבודה ובמרכזו מניחים דף אורז נוסף, כך שישנם שני דפי אורז אחד על גבי השני

9. מניחים את התערובת במרכז הדף, מגלגלים לסגירה לצורה של אגרול תוך כדי שמהדקים היטב את כל הירקות, מקפלים משני הצדדים ומניחים בתבנית

10. מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הטורטיות ודפי האורז בביצה, מעל מפזרים שומשום וקצח

11. מכניסים לתנור ל 25 דק' עד להשחמה.