מצרכים:

מטבוחה

7-8 פלפלים ירוקים חריפים (הכמות קובעת את רמת החריפות)

2 פלפלים ירוקים רגילים

1.5 קופסאות של קוביות עגבניות איטלקיות של מאסטר שף

1-2 קופסאות רסק עגבניות 

4 עגבניות בשלות, חלוטות וקלופות

ראש וחצי של שיני שום קלופות

1-2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

פלפל שחור טחון

עריסה (לפי הטעם) 

1-2 כפיות מלח גס

1/2 כוס שמן רגיל

משולשי טורטייה:

חבילת דפי טורטייה של מאסטר שף

שמן זית של בית השיטה

מלח הימאליה

סלט תפוחי האדמה:

4-5 תפוחי אדמה אדומים

4-5 ביצים קשות קלופות

4-5 מלפפון חמוץ במלח

1 שקית של אפונה וגזר קפואים 

צרור קצוץ של בצל ירוק

לרוטב:

4-5 כפות מיונז הולנדי של מאסטר שף

מלח

פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

שמן זית

אופן ההכנה

מטבוחה:

1. לחמם שמן בסיר רחב. 

2. לקלף את השום.

3. לחתוך פלפל ירוק לרצועות.

4. לחתוך את הראשים של הפלפלים.

5. להוסיף את הפלפלים לשמן החם.

6. לכסות את הסיר לכמה דקות.

7. להוסיף את העגבניות, השימורים, הרסק והשום עם כל התבלינים והמים.

8. להביא לרתיחה. 

9. לאחר הרתיחה, להעביר את הסיר לאש הכי קטנה.

10. אחרי 20-25 דקות, למעוך בעזרת מועך פירה את תכולת הסיר.

11. לערבב כל כמה דקות.

12. ברגע שאין מים בתחתית הסיר - המטבוחה מוכנה. 

משולשי טורטייה:

1. להניח על נייר אפיה את הטורטייה.

2. למרוח בעזרת מברשת את שמן הזית על הטורטייה משני הצדדים.

3. לפזר את המלח מלמעלה.

4. לחתוך את הטורטייה למשולשים בגודל שרוצים.

5. להכניס לתנור ל5-7 דקות בחום של 180 מעלות.

6. לחכות שיתקרר ולהגיש.

סלט תפוחי אדמה

1. לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה. 

2. לאחר הבישול, לחכות שיתקררו לטמפרטורת החדר.

3. לקלף את תפוחי האדמה המבושלים ואת הביצים.

4. לחתוך לקוביות קטנות.

5. לחתוך את המלפפון החמוץ.

6. לחלוט את האפונה והגזר בקערה עם מים רותחים.

7. לסנן את האפונה והגזר.

8. לקצוץ את הבצל הירוק דק.

9. להכניס הכל לקערה. 

לרוטב: 

1. להכניס את כל חומרי הרוטב לקערה של הסלט כשאת המיונז מכניסים אחרון. 

2. לערבב בעדינות כדי שהסלט לא יהפוך לעיסה.

3. לקשט מעל עם הבצל הירוק.