מצרכים:

2 חבילות של אטריות בינוניות מלבניות של מאסטר שף

מים רותחים (3 ליטר)

5 רסק עגבניות קטן (או בקבוק מחית עגבניות איטקליות) של מאסטר שף

2 כפות תבלין פיצה 

3 קוטג' 5% של טרה

2 חבילות גבינה צהובה קלאסית של טרה

2 חבילות גבינה צהובה מגורדת של טרה

3 ביצים 

חצי כוס זיתי קלמטה מגולען של בית השיטה

צרור פטרוזיליה של ויקטורי 

5 שיני שום 

מלח של ויקטורי

פלפל 

שמן זית של בית השיטה

להגשה:

סלט חסה

שמנת חמוצה של טרה

אופן ההכנה

1. לבשל בסיר עם מים רותחים ומומלחים את האטריות לפי הוראות היצרן ולסנן. 

2. בינתיים, בקערה אחת לערבב תבלין פיצה עם מחית עגבניות. 

3. לקצוץ את הפטרוזיליה קצוץ, לכתוש את השום ולערבב בקערה נוספת עם הביצים, קוטג', מלח ופלפל. 

4. בתבנית משומנת בשמן זית, להניח חצי מכמות האטריות המבושלות, לשים מעל האטריות חצי מכמות מחית העגבניות, מעל חצי מכמות תערובת הקוטג', מעל להניח פרוסות גבינה צהובה וחוזר חלילה רק בלי הגבינה הצהובה מלמעלה בסוף.

5. לאפות בתנור מחומם מראש על 190 מעלות במשך שעה. 

6. כשזה מוכן, לפזר את הגבינה המגורדת והזיתים מעל ומכניסים לתנור לחמש דקות נוספות. 

 

אופן ההגשה:

על צלחת לצד סלט ירוק ושמנת חמוצה. ו 2-3 צלחות הגשה קטנות של רחלי לריבועי פשטידה.