כשנכנסים לדף האינסטגרם של חני אסור, קשה להאמין שרק לפני תשע שנים היא לא הצליחה להכין אפילו עוגת יום הולדת פשוטה לתמר, בתה בת ה-10, שהייתה אז רק בת שנה. "ביקשו שאכין עוגת יום הולדת לגן וכמעט שרפתי את הבית", מספרת אסור, שהתפרנסה אז בכלל מעיצוב תכשיטים. "הייתי שבועיים לפני לידה, בכיתי נורא ובסוף הלכתי לקונדיטוריה וקניתי עוגת מוס. כשיצאתי משם אמרתי לעצמי שמעכשיו כל עוגה שהילדים יבקשו - אדע להכין".

אסור, אם לארבעה, היא כיום כבר קונדיטורית מנוסה ועמוסה, כוכבת רשת עם כ-80 אלף עוקבים באינסטגרם, ומככבת בעונה החדשה של "אמהות מבשלות ביחד" שמשודרת בימי שישי ב-15:00 בערוץ 24. עוגת יום ההולדת השרופה ההיא הובילה אותה לשינוי כיוון בחיים. "עוד באותו הלילה נכנסתי ליוטיוב ונשאבתי עד הבוקר לסרטונים של עיצוב עוגות", היא נזכרת. "קלטתי שזה דומה לצורפות – אפשר לעצב עוגות כמו תכשיטים ויש אמירה אישית בכל קינוח. כיום כבר חמש שנים שאני מעבירה סדנאות אפייה ונהנית מכל רגע". 

אחד הדברים שסייעו לאסור בקריירה החדשה היא קבוצת הפייסבוק "אמהות מבשלות ביחד", שבה היא חברה עוד מימיה הראשונים. "נכנסתי לקבוצה כשהיו בה רק 30 אלף חברות", היא נזכרת, "כך שההשתתפות בתכנית והמפגש עם יערה היוו עבורי ממש סגירת מעגל. הקבוצה הזאת גרמה לי לא לפחד מבישול, הכרתי בה נשים נדירות עם המון אהבת חינם שבאמת רוצות לעזור וללמד". 

חני אסור מגנום (צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש)
תלמד אותכם להכין את המנגום המושלם. | צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש

הפכת תוך זמן קצר מאוד לאושיית רשת עם עשרות אלפי עוקבים. יש לך אולי כמה טיפים לתפעול חשבון אינסטגרם מצליח?
"הייתי 10 שנים רק בפייסבוק, היה לי נוח שם, ולא הבנתי מה יש לי, בת 40, לחפש באינסטגרם ששם הכל בגדי ים, חופשות וצעירות. אלא שאחרי שנכנסתי התברר שזה מתאים לי כמו כפפה ליד. אני מעלה כל יום מתכון פשוט להכנה, המון טיפים, ולא הכל רק סביב המטבח – אני משתפת את הקשיים שלי כהורה, טיפים לניקיון ומה לא. היום יש לי כבר כמעט 80 אלף עוקבים ואני בהלם מזה שכשאני הולכת ברחוב מזהים אותי, מחבקים ומנשקים. זה מטורף".

מהצצה בדף שלך, נראה שאת חזק ב"מושחת" אבל קצת פחות חזקה ב"בריא".
"אני קונדיטורית וקינוחים זה מושחת, אין מה לעשות. אפשר להיות יפי נפש, לשקר לעצמנו ולהכין קינוח משיבולת שועל ושמן זית, אבל זה לא בדיוק קינוח, אז מה הטעם? או שנשמור ונתפרע פעם בשבוע, או שלא. בכל מקרה, אני כן מורידה סוכר במתכונים שלי, ככה שתמיד נשאר טעם של עוד ולא צרבות".

כמו רבים, גם לאסור תקופת הקורונה הייתה לא פשוטה, אך היא מרגישה שיצאה ממנה מחוזקת. "לעולם לא אשכח את הסגר הראשון", היא מספרת. "הגיע ערב פסח ולא היה לי מושג - איך מכינים את התבשילים לברכות? איך מרימים שולחן חג? מה לי ולזה? אני ובעלי מצאנו את עצמנו מכינים קובה, כנפיים, מפרום ומה לא, כשאימא עוזרת לי בטלפון. בלי הקורונה זה בחיים לא היה קורה". 

חני אסור ויערה דרור (צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש)
מסבירה ליערה על סודות המטבח שלה. | צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש

מה המתכון שאת הכי אוהבת להכין? החולשה שלך?
העיניים של חני בורקות. "יש לי אהבה מטורפת לסופלה. הכי פשוט בעולם, עוגת סופלה אוורירית, כזאת שמתאימה עם הקפה, וזה מרגיש כאילו אני בחופשה".

אחד הקינוחים הכי מזוהים עם חני הוא המגנום הביתי, שהיא מלמדת בסדנאות שלה ותלמד את המתכון גם בתכנית: "זה קינוח כיפי שעושה רושם על כולם, וזה גם נחמד שלא תמיד צריך לקנות הכל בחנות ואפשר להכין בבית". 

קורה שנמאס לך מהמטבח או שאין לך חשק לאפות?
"כשעצוב ולא בא לי יוצאים לי המתכונים הכי שווים", היא צוחקת. "העשייה וההכנה הם שמעודדים אותי. ביום שארגיש שנמאס לי לבשל או לאפות אדע שנגמר לי הקשר עם התחום הזה".

"אמהות מבשלות ביחד" משודרת מדי יום שישי ב-15:00 בערוץ 24