בשביל להפתיע את החברים והמשפחה ביכולות בישול מרשימות, אתם לא צריכים ללמוד קולינריה או לשלם על סדנאות מקצועיות. מספיק שתעקבו אחר מספר טריקים פשוטים ותוכלו לשפר את כישרונות הבישול והאפייה שלכם מקצה לקצה. מהאבוקדו המושלם, דרך עוף בתנור ועד לעוגה בחושה – אספנו עבורכם את מיטב הטיפים הבולטים שהתעניינתם בהם בערוץ ויעשו לכם אחת ולתמיד סדר במטבח. 

  1. בחירת אבוקדו שהוא לא פחות ממושלם

    אבוקדו נחשב כמצרך שהוא פשוט מאסט בכל בית, אבל לגלות מתי הוא בשל היא משימה לא פשוטה בכלל. לרוב, אפשר לקבל את כל המידע שצריך על אבוקדו מהתבוננות ומישוש. במקרה של זן "האס", הזן האהוב על הישראלים בזכות המרקם החמאתי והטעם העמוק, תחפשו אחר האבוקדו הכהה. "קליפה ירוקה בזן הזה לרוב מעידה על אבוקדו לא בשל. ככל שהאבוקדו שחור יותר, כך אחוז השומן בו גבוה יותר", מסבירה נוי ברעם, מנהלת התוכן באתר משלוחי הפירות והירקות "שוקיט" ומחדדת, "קליפה בצבע חום שחרחר, יחד עם לחיצה באמצעות האצבע ויצירת שקע, מראה שהאבוקדו בשל. לפעמים בתחילת העונה ההאס לא משחיר לגמרי ורק משנה קצת את הגוון, אבל הוא כן מתרכך. לכן, חשוב לבדוק גם את הלחיצה, ולא רק את הצבע". 
    לטיפים נוספים על אבוקדו היכנסו 

  2. אל תסתכלו על הביצה אלא על מה שיש בה

    אם תאריך התפוגה של הביצים עבר, אל תמהרו לזרוק אותם, מסתבר שלביצים לוקח לא מעט זמן להתקלקל, והתאריך הטבוע על הביצה לא מסמן בהכרח את התאריך שבו כבר אי אפשר לאכול אותה. יש שאומרים שביצים יכולות להיות ראויות למאכל גם שלושה עד חמישה שבועות אחרי תאריך המכירה.

    איך תוכלו לדעת אם הביצה טרייה?
     מסתבר שיש מבחן ציפה לביצים, שאינן ראויות למאכל. מלאו כוס במים, והניחו בפנים את הביצה. אם הביצה שוקעת לתחתית, במצב אופקי של שכיבה, היא מאוד טרייה, אם היא שוקעת אך נשארת בזווית של כ-40 מעלות כלפי מעלה, הביצה ראויה למאכל אך לא מאוד טרייה, ואם היא צפה, זרקו אותה לפח כי הביצה הזו מקולקלת. חוץ מזה שכדי לדעת אם הביצה מקולקלת, תצטרכו להשתמש בחוש שאי אפשר לתעתע בו – חוש הריח. לביצה מקולקלת יהיה ריח נוראי, כמו של גופרית.
    לטיפים נוספים על ביצים, היכנסו 
  3. עוגה בחושה זה לא מדע טילים, אבל אסור לחפף

    כשזה מגיע לעוגות בחושות, נראה לנו לפעמים שאם נזרוק את כל המרכיבים לקערה ונערבב – יהיה בסדר. אבל הפלא ופלא, לא כך הדבר, ועוגות בחושות רבות נהרסות בגלל אי דיוק בכמות המרכיבים. "שתיים וחצי כוסות קמח, חצי כוס שמן ושתי כפיות אבקת אפייה. אם תסתכלו במדף הכוסות שלכם - סביר להניח שתמצאו כוסות בכל מיני גדלים. מידות האפייה הן מידות אוניברסליות. כוס אחת מכילה 240 מ"ל נוזלים, או 140 גרם קמח", מסבירה מימי נאמן - מומחית לאפייה ובתו של מייסד רשת מאפה נאמן,  "כך שאותו מאג יפה שקיבלתם ועליו כתוב: 'אני את שלי אפיתי' או הכוס הקטנה של הקפה השחור לא יתאימו כאן.

    נאמן ממליצה להשקיע בסט כוסות מדידה וכפות אוניברסלי, שגם יפתור לכם בעיות וגם יגרום לכם לדייק עם מרכיבי המתכון. אגב, מידות הכפיות והכוסות הן תמיד שטוחות. שתדעו.
    לטיפים נוספים על אפייה היכנסו 

  4. הרחיקו עלים ועשבים מהמקרר

    ישראלים רבים אוהבים לדחוף את כל הקניות במקרר, ופוגעים במצרכים רבים בלי לדעת. ייתכן שתופתעו לגלות שעשבי התיבול שלכם (בזיליקום, פטרוזיליה, נענע, תרד ועוד) לא אוהבים מקרר - הוא רק גורם להם להירקב ולנבול מהר יותר, מסבירה ד"ר צדקין-תמיר, פרמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים, מהמכללה אקדמית רמת גן. מה שעוד לא תורם לעשבים הוא הנטייה שלהם לספוח את הריחות של המאכלים שלצידם במדף, על חשבון טעמם המקורי. הדרך הנכונה לאחסן אותם היא על מדף בטמפרטורת החדר, או אם אתם מתעקשים - במכל סגור במקרר.
    לטיפים נוספים על איך לשמור על המזון שלנו, היכנסו 
  5. תנו לעוף קצת זמן בתנור

    כולם יודעים שסטייקים ובשר בקר צריכים לחכות קצת אחרי שהם יוצאים מהתנור או מהגריל, אבל גם עם עוף צריך לחכות. בעוף שיוצא מהתנור המיצים הפנימיים עדיין רוחשים, ואם חותכים אותו מיד, הם ניגרים החוצה. עם עוף שלם כדאי להמתין כ-20-25 דקות, ועם חלקים כמו כרעיים, 10-15 דקות.
    לטיפים נוספים על בשר, היכנסו 
  6. אל תשטפו את הפסטה אחרי בישול

    הרבה אנשים נוהגים לשטוף את הפסטה אחרי שהם מסננים אותה, אבל מדובר בטעות. העמילן שנשאר על הפסטה המבושלת תורם המון סמיכות וטעם לרוטב שבו תשימו את הפסטה, וחבל לוותר עליו. הכלל הזה לא נחשב אם אתם מכינים סלט פסטה, שבו באמת יעזור לשטוף את הפסטה כדי לקרר אותה לסלט.
    לטיפים נוספים במטבח, היכנסו