מצרכים

הדג -

2 יחידות לברק פילה סה"כ 400 גרם (דג לברק מפולט ונקי מעצמות)

שמן זית כף (10 מ"ל)

גרידת לימון (כפית)

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מלח ים אטלנטי

2 כפיות שמן זית לצריבה הדג

2 גבעולי שמיר

 

לסלט -

4 יחידות לבבות ארטישוק

4 יחידות גזר ננסי

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

מיץ לימון טרי (חצי כוס)

כפית סוכר

כפית מלח

1/2 כוס שמן זית (120 מ"ל)

1/2 כוס מים (120 מ"ל)

גבעולי שמיר לקישוט המנה

 

אופן הכנה

הכנת הדג -

למרינדה:

  1. קוצצים את השמיר, ומערבבים עם שמן זית וזסט הלימון
  2. מורחים על הדג המפולט (סה"כ 2 פילטים), ומחכים 10 דקות

לאחר 10 דקות:

  1. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס
  2. מחממים מחבת פסים ומוסיפים מעט שמן זית. צורבים את הדג העור ראשון כלפי מטה, ולאחר מכן הופכים לצד השני

הכנת הסלט -

  1. חולטים את לבבות הארטישוק במי מלח 10 דקות, ומסננים
  2. קולפים את הגזרים (אפשר להשאיר קצת גבעולים), ומניחים אותם בסיר
  3. חותכים את הלבבות לרבעים, ומוסיפים לסיר
  4. מערבבים עם מטרפה בקערה שמן זית, לימון, מלח וסוכר עד שנוצר רוטב סמיך. מוסיפים לסיר את מיץ התפוזים, המים והרוטב הסמיך, ומבשלים עד לריכוך מלא
  5. על צלחת הגשה נאה, מניחים את לבבות הארטישוק הגזרים והרוטב ועליהם את פילה הלברק
  6. מקשטים בגבעולים שמיר

 

בתיאבון!