לאחרונה התפרסם מחקר שמראה מגמת השמנה בקרב האוכלוסייה הישראלית, כאשר כמעט 60 אחוזים מהישראלים סובלים מהשמנה. השחקנית רוני מרחבי שהגיעה לראיון ב"מדברות על זה" התייחסה לנושא והתמקדה בשאלה שעלתה באולפן – האם נכון להיאבק בעלייה במשקל או לחנך לדימוי גוף חיובי?: " זה לא או זה או זה, זה שני דברים שצריכים לקרות במקביל".

השחקנית, שהתמודדה עם נושא המשקל לאורך כל חייה, הסבירה איך היא רואה את ההתעסקות בנושא מהזווית שלה: "התואר שאנחנו הפכנו אותו למילת גנאי זה בסוף רק תואר. אומרים לי שאני שמנה. אז אני גם נמוכה, ונמוכה זה לא מעליב".

"בשיח שלנו הפכנו את המילה שמנה, שהיא סתם מילה, וטענו אותה בכל המשמעויות האלה. גם בהצגה 'הכבש השישה עשר' שאני משחקת בה, יש את אותו עניין: הילדים רבים אחד עם השני בצחוק, ואז קוראים לי שמנה, והכל מתפרק כי זה נורא מעליב. ואז אחד הילדים אומר לי 'אז את שמנה, אז מה? אני גבוה, היא משקפופרית ועל כל אחד אפשר להגיד משהו, היא כזאת ואת כזאת, אז מה?".

"בסופו של דבר אני יכולה להגיד כילדה שגדלה לצל הדבר הזה, שכבר מילדות אני מתעסקת בזה ושכל הזמן גורמים לך להרגיש שמשהו לא בסדר, אז אין ספק שזה לא יסתדר מעצמו בהמשך. אני מסתכלת על נערות צעירות שהיו שמנמנות בילדות, הניחו להן, וכשהן גדלו הגוף עבר שינויים והסתדר. אז זו גם שאלה באיזה גיל את מתעסקת בזה, כי לבוא לילדה בת שמונה ולהגיד לה שהיא צריכה לעשות דיאטה זה משפיע. אני כשהייתי בת שש שלחו אותי כבר לשומרי משקל של מבוגרים".

את מבינה את ההורים שלך?
"אני מבינה מהמקום שאת רוצה שלילד שלך יהיה הכי טוב, שיהיה לו הכי קל בחיים ושהכי פחות יציקו לו. רק שיהיה אהוב ומאושר, אני מבינה שזה המניע".

את לא כועסת כשאת רואה הורים עם ילדים במשקל גבוה?
"זה מה שמניע את האימהות ואת ההורים האלה לעשות את הדברים האלו – הן חושבות שהן נכשלו כאימהות כי יש להן ילד שמן ושהיא לא דואגת לילד שלה. ככה החברה מסתכלת על זה".

כשחקנית המשקל אי פעם הפריע?
"אני חושבת שבהרבה מקרים הוא הפריע והרבה מקרים הוא גם פתח לי דלתות לדברים שלא הייתי עושה אם הייתי רזה. יש פלוסים ומינוסים".

כיום מרחבי מככבת בהצגה "שמנה" שמופיעה בתאטרון "הספרייה". ההצגה מדברת על סיפור אהבה בין אישה שמנה לגבר חתיך, והסביבה של הגבר שלא מקבלת את בת זוגו".