אותות הוקרה על פעילות למען שיוויון מגדרי וקידום נשי הם לא דבר חדש - כבר שנים שברחבי העולם מחלקים פרסים שונים לנשים (ולפעמים גם גברים) שפועלים ימים כלילות כדי להצליח לסגור את הפערים המגדריים ולקדם נשים. 

לאחרונה החליטו גם באיחוד האמירויות הערביות להצטרף לחגיגה כשבטקס חגיגי העניק שיח מוחמד בין ראשיד אל-מקתום, סגן נשיא איחוד האמירויות ושליט דובאי, תעודות ומדליות לרשות הממשלתית, הרשות הפדרלית והיוזמה הטובות ביותר לקידום שוויון מגדרי במדינה. 

אלא שתמונות מהאירוע המכובד הפכו ויראליות מהר מאוד ועוררו לעג וביקורת ברחבי העולם אחרי שהתברר שכל הזוכים בכל הפרסים היו, ובכן, גברים.

הפרסים ניתנו למשרד האוצר, לרשויות הפדרליות לסטטיסטיקה ומשאבי אנוש - שיוצגו על ידי גברים, ולסגן ראש הממשלה ושר הפנים, סגן אלוף שיח 'סייף בן זאיד אל-נעיין, שקיבל את הפרס "האישיות שהשקיעה הכי הרבה בשוויון מגדרי" על "מאמציו ליישם חופשת לידה בצבא האמירויות".

ציוץ של משרד התקשורת של דובאי שחוגג את הענקת הפרסים נתקל באינספור תגובות לועגות וביקורתיות. "כל הכבוד, גברים" כתבה גולשת אחת. "יפה מאוד, אבל שחכתם את הנשים", כתבה אחרת. "זה מעבר לפארודיה" כתב גולש שלישי וגולשים רבים אחרים הסתפקו בלהגיב באמצעות תמונות וגיפים ציניים והומוריסטים.


עם זאת, חשוב לציין כי הפרסים שהוענקו, על אף הדרך המשונה וחסרת המודעות בה הדבר נעשה, מעידים על ההתקדמות האדירה שעוברת איחוד האמירויות הערביות בשנים האחרונות בכל מה שנוגע ליישום יעדי השוויון המגדרי שקבעה ממשלת המדינה ב-2015. 

מחקר של תוכנית הפיתוח של האו"ם משנת 2018 מצא כי איחוד האמירויות הערביות היא מדינת המפרץ עם הדירוג הגבוהה ביותר בכל הנוגע לשוויון בין המינים וכי המדינה עשתה התקדמות משמעותית בהכנסת נשים לכוח העבודה בשנים האחרונות.

מהדו"ח עולה כי עד שנת 2015 השתתפו בשוק העבודה 135 אלף נשים אמירות, לעומת כ -1,000 בלבד ב-1975, ו-43% מהנשים מחזיקות בתואר ראשון, לעומת 23% מהגברים.

עם זאת, אפליה מגדרית היא עדיין בעיה שורשית בכל רחבי איחוד האמירויות הערביות, במיוחד במערכת המשפטית המעדיפה את זכויות הגברים בענייני משפחה ומעמד אישי כגון נישואין, גירושין ומשמורת על ילדים. החוק האמירי מתיר גם אלימות במשפחה כל עוד התקיפה אינה חורגת מהמגבלות שקבע החוק האסלאמי.