רופא צבאי שהואשם בהטרדה מינית של ארבע חיילות והודה במעשיו, לא רק שלא הורשע – אלא גם קיבל עונש קל ביותר: פיקוח מטעם קצין מבחן ופיצוי כספי בלבד.
לפני כשנה וחצי שירתו ארבע החיילות כחובשות במרפאה בבסיס במרכז הארץ תחת אותו הרופא, שעבד שם כאזרח עובד צה"ל, ולטענתן הרופא בן ה-59 נגע בהן במקומות אינטימיים ללא אישורן ונהג לשלוח להן סרטונים בעלי אופי מיני לוואטסאפ, על אף שביקשו ממנו להפסיק לעשות זאת. "אמרתי לרופא שזה לא מתאים לי שישלח לי את הסרטונים האלו", סיפרה רב"ט א' בעדותה במצ"ח, "הוא אמר לי בתגובה: 'תהיי בשקט' וסטר לי על הישבן. קפאתי במקום. הייתי בהלם".
כמה ימים לאחר מכן רב"ט ש', אחראית המרפאה, טענה כי הרופא הראה גם לה סרטון מיני וכך גם לעוד חיילת. במקרה אחר סיפרה אחת החיילות כי הרופא שלח את ידו לסוודר שהיא לבשה בנימוק שהוא מגרד לכלוך שהיה לה באזור החזה, והיא, שחשה לדבריה לא בנוח, עזבה את החדר במהירות.
בעדויות שאספו חוקרי מצ"ח סיפרו חיילות נוספות על אמירות מיניות שנאמרו כלפיהן. במקרה אחד צעק הרופא על חיילת "מה את צוחקת כאילו אונסים אותך. תסתמי את הפה". וחיילת אחרת שהגיעה לטפל באלרגיה סיפרה כי התבדח איתה לגבי מקור האלרגיה ורמז שהיא אלרגית לגומי שממנו עשויים קונדומים.
חוקרי מצ"ח פתחו בחקירה נגד הרופא, שעבד 14 שנה בצבא. בעקבות הפרשה הוא הושעה מעבודתו ולפני כשנה הוחלט בצה"ל שלא לחדש עמו את החוזה ולסיים את העסקתו ביחידה.
בנוסף, הפרקליטות הצבאית הגישה כתב אישום לבית הדין של פיקוד מרכז נגד הרופא בגין עבירות של הטרדה מינית. במסגרת תסקיר שירות מבחן שהוגש לבית המשפט נטען כי הרופא הודה חלקית במעשיו, אבל טען שבמרפאה הייתה אווירה חברותית נעדרת כוונות מיניות, ושייתכן ש"טעה בשיקול הדעת", וכן כי נוצר "חוסר הבנה של הסיטואציה עקב פערי הגילאים בינו לבין החיילות". כמו כן הוסיף הרופא כי מניעי החיילות נבעו מנקמנות כלפיו.
במהלך המשפט סיפרו החיילות המתלוננות כי הן חשו מושפלות, חששו להיות לבד בחדר עם הרופא וכן התקשו לתפקד. התובע הצבאי דרש מבית הדין להרשיע את הרופא ולא לחתום עמו על הסדר טיעון מקל. סנגורו של הרופא ביקש שלא להרשיעו כיוון שהדבר עלול לפגוע בעבודתו ובפרנסתו, שכן הוא החל לעבוד באחרונה בחברה המעניקה שירותים לחולים סופניים ובמרפאת קורונה. לדבריו מרשו למד את הלקח ומוכן לעבור כל הליך שיקומי.
למרות בקשות התביעה, בחרו שופטי בית הדין הצבאי להיעתר לבקשת הסנגור שלא להרשיעו בטענה כי בהליך אזרחי לא היה מוגש על מעשיו כתב אישום. עם זאת גזרו השופטים על הרופא פיצוי בסכום של בין 800 ל-1,500 שקלים לכל חיילת, וכן פיקוח, כאמור, של קצין מבחן.
התובע הצבאי ערער על קלות העונש לבית הדין הצבאי לערעורים בנימוק שאין מדובר במקרים חד פעמיים, וכי התרחשו גם נגיעות בחיילות ללא הסכמתן. שופטי בית הדין הצבאי החליטו לדחות את ערעור התביעה ולא להרשיע את הרופא למרות חומרת מעשיו.