אין תמונה
שרית חדד תעשה לך חתונה כמו לסינדרלה

החלק האמנותי של הערב. זה מה שכלות לעתיד נוטות לשכוח בעודן עמלות חודשים מראש על היום הגורלי. האמת שבין התסרוקת, השמלה, הציפורניים, הבר האקטיבי, האולם, האורחים, סידור הישיבה והבגדים לחתן, קל להבין למה כל מה שקורה אחרי החופה לא באמת מקבל תשומת לב ארגונית, וחוץ מזה שזה היום שלך ולמה בכלל שתחשבי על אנשים אחרים. ובכן, צר לנו להעמיס לך על סדר היום הלחוץ שלך, אבל אם את רוצה אירוע שייחשב בלתי נשכח, או לפחות גימיק מלהיב, אין לך ברירה אלא להביט מעבר להינומה ולחשוב על אנטרטיינמנט עבור האנשים שהגיעו לשמוח בשמחתך. ואנחנו לא מתייחסים לרגע הזה שבו ביקשת מהדי.ג'יי שישים את "Love boy" של דנה אינטרנשיונל, אתה תותח" של שרית חדד ו"את יפה" של עידן יניב כאל אנטרטיינמנט. אנחנו שואלים שאלה אחרת: למה להסתפק בסי.די. כשאפשר להביא לאולם את הדבר האמיתי?

אז למה לא כולם עושים את זה? כי הופעות מטעם אומני ישראל מתומחרות בין כמה אלפים בודדים של דולרים, לכמה עשרות אלפים שכאלה. ומעבר לטיפוח חשבון הבנק של הטאלנט, תצטרכי ככל הנראה לארגן גם במה, הגברה ותאורה מתאימים, כדי שהמוזמנים שלך יוכלו ליהנות מהופעה אמיתית ולא מחלטורת מתנ"סים עלובה. מצד שני, זוכרת שתמיד רצית חתונה בלתי נשכחת? ובכן, בשביל כבוד צריך לעבוד. ולהפיק. ולשלם.

דיווה יקרה לי

אם המחיר משחק אצלך תפקיד, הכי משתלם להזמין לאירוע את עידן יניב. הנסיך הזה יגיע למופע בן שעה, במהלכו יקדיש לך את השירים הכי רומנטיים שאי פעם נכתבו ויגרום לך להרגיש יקרה לפחות כמו השמלה שלך. יחד עם יניב מגיעים חמישה נגנים והתענוג עולה כ-15,000 שקלים. המחיר הזה, אגב, יכול לעלות אם יניב יוציא עוד דיסק שימכור בקצב מטורף.

הבא אחריו במדד החור בכיס הוא מושיק עפיה. עבור מופע בן 45 דקות עד שעה יגבה ממך הבחור בערך 4,500 דולר, וישיר לך בין היתר את "אני לא זמין", "סך הכל נשיקה" ו"את האחת", ואפילו יביא אותה בסלסולים.

אין תמונה
ויוה לה דיווה שוברת איתך את הכוס

 אחת ששווה כל דולר שתשלשלי לכיסה היא דנה אינטרנשיונל. אצל הדיווה את מוזמנת לבחור בין שני דילים: מופע של ארבעה-חמישה שירים שעלותו 7,000 דולר או מופע שלם בן 45 דקות שעולה קצת יותר מ-9,000 דולר, ולמחיר הזה תוסיפי עוד אלפייה ירוקה שתידרשי לשלם בעבור שירותי הגברה. עכשיו השאלה היא אם את מעדיפה שבאמצע האירוע דנה תפציע עם כמה מהלהיטים הכי חזקים שלה ואז תיתן למסיבה להימשך, או שאת מעדיפה מופע שלם שאולי יגנוב את הפוקוס משאר הדברים שתכננת לאורחים. כך או כך, אם יש שיר ספציפי שאת רוצה מהדיווה, כל מה שאת צריכה לעשות זה לבקש.

ואם כבר מדברים על דנה, אי אפשר שלא להזכיר את המאסטרו. הבעיה היא שכדי לקבל הצעת מחיר ממנו תידרשי לדייט אישי על כוס קפה. כן, צביקה פיק לא נותן מחירים בטלפון (אפילו לא הערכה גסה) אלא רק אחרי שהוא נפגש עם בני הזוג ומבין מה הם בדיוק רוצים ואיפה הוא אמור להופיע. במילים אחרות, אם לא בא לך על אישית לוחצת עם כבוד השופט שנייה לפני החתונה, תאלצי להסתפק ברקדן אוטומטי אחר.

קצת אחרי הדיווה האינטרנשיונלית נמצאת הדיווה הישראלית – שרית חדד. אצל שרית אין חוכמות: אם היא מגיעה לאירוח שלך, היא באה עם כל הפמליה – 6 נגנים, 2 זמרות ליווי וכל ציוד ההגברה (הפירוק וההרכבה הם על הצוות של שרית). תמורת התענוג שירים לך את הערב לשמים תצטרכי להיפרד מ-11,500 דולרים. מצד שני לא בכל יום תוכלי לעלות על הבמה, להסתכל לבעלך הטרי בעיניים ולהגיד לו "תלך כפרה עלי".

עד המאמי הלאומית

אם מצבך בבנק או מתחת לבלטות מאפשר זאת, אולי את אפילו יכולה לעבור לתותחים הכבדים בשוק הישראלי. אם חפצה נפשך למשל בהופעה ספיישל של להקת משינה, כדאי שתדעי קודם כל שהמשינאים לא באים לכל אירוע. זו צריכה להיות הפקה ממש מיוחדת כדי שיובל, שלומי, איגי, אבנר ומייקל יעשו בפנייך שואו, וזה גם יעלה משהו כמו 50,000 דולר. תוסיפי הוצאות של 30,000-40,000 שקל על ארגון הבמה, שצריכה להיות עם גב שחור ובגובה, ברוחב ובעומק שימסרו לך אמרגני הלהקה בזמן סגירת הפרטים. ציוד הגברה – עליהם.

אין תמונה
טיפקס בהופעה חיה. בין הרבע עוף לבורקס פטריות

בשלב הזה בטח נדמה לך שכל הצ'קים שתקבלי יכולים לקנות לך הופעה חיה של פלייליסט גלגל"צי שלם. ובכן, יש גם אמנים ששום הבטחה של מזומנים, תנאי במה מיוחדים או בורקסים ללא הגבלה יצליחו לגרום להם להשכיר לך את מיתרי הקול שלהם. אחת שמדירה את רגליה מאולמות האירועים, לפחות בינתיים, היא נינט. "נכון לעכשיו היא לא עושה חתונות", מסר אחיה בעדינות כשהתקשרנו, והוסיף שהיא גם בטח תהיה בחו"ל ביום האירוע כך שממילא זה לא רלוונטי. כשחושבים על זה רגע, לא מזמן פורסם שנינט מבטלת הופעות עקב מכירת כרטיסים דלה ואם כך, אולי עדיף לא להזמין אותה לאירוע. מי יודע אם תצליחי לכסות את ההוצאה.

ואם בהוצאות גרנדיוזיות עסקינן, קבלי פנטזיה: אם כבר להשקיע מוזיקלית, למה להסתפק בשוק המקומי?
מדונה, אלטון ג'ון, או סטינג לא יכולים לעשות לך את הערב? ובכן, אלא אם כן את צאצא של נוחי דנקנר, עדיף שתחשבי בקטן. הבאה של אומנים בסדר גודל כזה לארץ כרוכה בעלויות עצומות. מימון טיסה לאמן ולצוות, מימון השהות בבית מלון כולל טיפול VIP ראוי, אבטחה, הקמת במה וכמובן תשלום עבור מופע חד פעמי (נניח של סטינג) נאמדים במיליון דולר לפחות. יש לך? זה מה שחשבנו. בכל מקרה, שיהיה במזל.