איפור רומנטי של ורד ספיבק (צילום: רותם ברק)
לתכנן חתונה? פיס אוף קייק. להילה כבר יש פריזורה | צילום: רותם ברק
דווקא לא רע כל סיפור החתונה הזה, הלחיצו אותנו לשווא. מה בסך הכל צריך לעשות? לבחור בין שלל אופציות את אלה שקוסמות לנו ביותר: גן אירועים או אולם, שמלת כלה וינטג' או קצפתית, אסוף או פזור? ודיג'יי שנותן בראש או אחת שהיא סופר קולית? לרגע לא הבנתי אם אני המשוגעת או שכל המאורסים מסביבי סתם מתבכיינים, עד שנחתה עליי התובנה הכואבת: צריך לשלם על כל זה.

אז כן, כאן בהחלט ומעל לכל צל של ספק - טמון הנאחס האמיתי, הרי אם כסף היה גדל על עציצים, כל זוג היה באמת מתחתן כמו בחלומות. אבל בפועל, ברגע שנכנסים המרשרשים למשוואה – אין ברירה אלא להתפשר ולוותר על חלקים רבים מהפנטזיה. רגע לפני שביטלתי את שמלת הכלולות ואת סיכת הזהב שביקשתי לתקוע בפריזורה האסופה, עליתי על פיתרון שמוכר לי היטב מעולם היוגה החביב עליי: אני רק צריכה להתגמש. ולא, ממש לא צריך להיות גורו יוגה בשביל לחזק את השריר הזה. כל מה שצריך הוא ראש פתוח, יכולת ארגון ויצירתיות. הנה כמה שיטות להגמיש את הכיס:

גיב מי דה מאני!

רגע לפני שמתחילים, צריך להבין באמת כמה כסף יש לנו (או להורים היקרים) וכמה אפשר להוציא על האירוע החד הפעמי הזה. אחרי שמחשבים את הסכום מהבנק, מהעבודה ומהחמות, מגיעים למספר עגול. "כעת הורידו 10% מהסכום שאתם מוכנים להשקיע, וזוהי מסגרת התקציב שלכם", מסבירים לנו מומחי החתונות בחברת Easywed. "עשרה האחוזים שהשארתם בצד ישמשו לכל ההוצאות שלא חשבתם עליהן מראש כמו טיפים למלצרים ולברמנים ועוד כל מיני שקלים שמתפזרים להם ברוח החתונה, ויש לא מעט כאלה".

טבלת אקסל או יומני היקר?

הלאה. על אקסל שמעתם? לא המשקה, הטבלה. אם כן ואם לא, הגיע הזמן להכיר את הרעיון. בטבלה תכניסו את כל הקטגוריות שקשורות לחתונה ותוכלו בקלות להיות עם האצבע על הדופק בכל הנוגע לתקציב. חיפוש קצר בגוגל על "טבלת אקסל לחתונה" מניב אינספור תוצאות של טבלאות שערכו זוגות וברוב טובם העלו לרשת. ניתן להוריד את אחת הטבלאות, להעתיק את הפורמט, וגם להוסיף קטגוריות משלכם.

אם אקסל מסחרר לכם את הראש, ואתם קצת יותר אולד פאשן, כמו שפחתכם הנאמנה, כדאי ללכת בנוסף לטבלה מסודרת גם על יומן המתעד את התכנונים. אפשר להכין מחברת בה מסכמים מה, כמה, איך והתלבטויות בין ספק אחד לאחר. אנחנו מצאנו יומן שכבר עושה עבורנו את העבודה ונקרא "איך לתכנן חתונה ולהנות מזה". ביומן תמצאו את הדגשים החשובים של מה חשוב לקבל מכל ספק, (כלומר מה כלול או לא כלול במחיר), מידע חשוב שמאפשר בקרה על הוצאות מיותרות. ביומן ניתן לכתוב מה כל ספק מציע וכך לערוך השוואה, כדי לקבל את המחיר הנוח ביותר.

הילה ועידו (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
אה, חתונה גם עולה כסף? למי יש ראש עכשיו לתקציב! הילה ועידו עייפים | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

יונים בדרך לחופה כלולות בתקציב?

אז איפה הגמישות נכנסת לתמונה? או, טוב ששאלתם.  הגענו לנקודה בה מחליטים מה נכנס לטבלה/ליומן/לחתונה ומה נשאר בחוץ? ב-Easywed  ממליצים שכל אחד מבני הזוג בנפרד יערוך רשימה של דברים עליהם אתם מסרבים לוותר. "למשל, ברור שאת חייבת שמלה, אבל תסכימי לוותר על רביעיית כליזמרים בקבלת פנים?  נניח שהוא לא יוותר על אלכוהול איכותי אבל יסכים לדלג על זיקוקים אחרי החופה? השלימו את הרשימות ותאחדו אותן לרשימה אחת איתה תעבדו".

גם אם החלטת לוותר על כמה דברים שכבר חלמת עליהם בהקיץ, אל תתבאסי. במציאות אולי תשיגי גרסה פחות יקרה ויותר משופרת שלהם. ליאת מטיאס, בעלת הבלוג "חתונות", מאמינה כי מה שמיוחד בחתונה היא הנגיעה האישית של בני הזוג. "אל תינעלו על משהו, כמו השמלה של המעצבת הכי טרנדית, האולם הכי יקר בארץ או חופה מטורפת. אם תעשו בכוחות עצמכם דברים, כמו חופה עם בד משלכם או שמלה עם סטיילינג אישי, זה יהיה הרבה יותר משמעותי ומיוחד". אגב, אם אתם לא נפשות יצירתיות במיוחד, זה הרגע להפעיל את חברותיכן המרתה סטיוארטיות חובבות הקאפקייקס, שוודאי ישמחו לאתגר עיצוב חתונה במינימום כסף.

רוצים תאורה ברחבה? תשלמו!

אחד הדברים שיכולים להשפיע על עלויות החתונה הוא המחקר. "הגיעו לאנשי המקצוע עם ידע מקדים על מה עבודת הספק והעלויות. נניח, אם מדובר על עיצוב פרחים, בדקו כמה עולים הפרחים בעונה המסוימת, ואם מדובר על שירותי בר, למשל, בדקו עם חברים שהתחתנו על השירות שהם קיבלו", ממליצה מטיאס.

ב-Easywed  מזהירים מה"אקסטרות", רכיבים קטנים וחמקמקים שמנפחים את התקציב. "בדקו היטב חזור ובדוק את עלויות השירות של הספק. לדוגמא, לאחרונה שירותי בר רבים החליטו לדרוש סכום נוסף עבור הגשת בירות, בקבוקי קאווה או משקאות אנרגיה. מקומות לא מעטים דורשים סכומים נוספים עבור תאורת רחבת הריקודים, הגברה או תשלום על שימוש בעמדת הדי.ג'יי. לפעמים דווקא האלמנט הכי בולט במקום, הוא זה שעליו תידרשו לשלם בנפרד". שימו לב ותקראו את האותיות הקטנות ואל תתביישו להתמקח פה ושם.

אז אם כל המילים האלה הצליחו להפחיד אתכם, לא התכוונו. הנה נתונים שיוכלו להוות עבורכם סוג של GPS חתונתי, רק כדי לקבל פרופורציות וקנה מידה על העלויות הצפויות לחתונה ממוצעת עם 350 אורחים, באדיבות Easywed. ותבטיחו לנו, רגע לפני התקף הלב, אל תשכחו שאת רוב הכסף מקבלים חזרה, יומיים אחרי האירוע. ככה שמענו לפחות. מקווים שזה נכון.

החתונה של קרן וירון-4 (צילום: עדי כהן צדק)
זר כלה: 500 שקל. שמלה: 8,500 של. בגדי חתן: 4,000 שקל. הגיוני? | צילום: עדי כהן צדק
תקציב לפי כמות אורחים של 350 איש:
מקום ואוכל: 94,500 שקל
בר: 7,000 שקל
הגברה ותאורה: 6,000 שקל
עיצוב: 6,000 שקל
די.ג'י: 6,000 שקל
צילום: 9,000 שקל
שמלת כלה: 8,500 שקל
תכשיטים לכלה: 2,500
בגדי חתן: 4,000 שקל
טבעות: 2,000 שקל
הזמנות: 700 שקל
רישום ברבנות: 600 שקל
ליל כלולות:1,300 שקל
זר לכלה: 250-500 שקל
יש לכם טיפים איך להיכנס לחופה בצורה שפויה? ספרו לנו

>> לכל הטורים של "בקרוב אצלי"