כפות ידיים אוחזות גלובוס קטן (צילום: Yasin GUNEYSU, Istock)
הכדור הוא ביתך, שמרי עליו ועל השופינג שבו | צילום: Yasin GUNEYSU, Istock

להיות חברה של הסביבה – האיט גירל של כדור הארץ – זה משהו שכולנו רוצות. קשה לנו עם הזיהום, רע לנו עם הניצול של אוצרות הטבע, מפחיד לנו עם החור באוזון ומסריח לנו עם פליטות גזים. אבל כשאנחנו נתקלות ברשימה אינסופית של מטלות שצריך לעשות על בסיס יומי, בנוסף לטריליון שכבר יש לנו, אנחנו קצת הולכות לאיבוד.

מישהו חכם עם חליפת חלל אמר פעם שצעד קטן לאדם הוא צעד גדול לאנושות. אז אולי בחלל אין חור באוזון, אבל זה משפט ששווה לאמץ גם כאן, בעיקר עכשיו – כשלהיות ירוקה זה הדבר הכי מגניב בעיר. אז הנה ארבעה תחליפים פשוטים וקטנים, לארבעה פריטים בסיסיים שאנחנו משתמשות בהם מדי יום, שהם ארבע ציפורים במכה: גם עוזר לסביבה, גם מנקה את המצפון, גם שופינג איכותי ואפילו יכולה לצאת לך מזה אורגזמה.

במקום שקיות ניילון: תיק מתקפל

תרימי יד אם יש לך תיק אחד. עכשיו תורידי אותה, שקרנית. אין דבר כזה "יש לי מספיק תיקים", בדיוק כמו שאין דבר כזה – "איך אני אוהבת לסחוב את הקניות מהסופר". אז בהנחה שאת מתלבטת איזה תיק חדש לקנות וגם צריכה לצאת לקניות בסופר, הנה אופציה שמחליפה את שקיות הניילון: תיקי בד. וזה לא ששקיות הן מראה אולטרה אופנתי, כן?
הסיבה הירוקה: השקיות אינן מתפרקות במשך מאות שנים. הן גם נוטות לעוף ולסתום פתחי ניקוז מים, לזהם את החופים והים ולפגוע בגידולים חקלאיים. מה גם שלפי נתונים של איכות הסביבה, כ-100 אלף בעלי כנף, דולפינים, לווייתנים כלבי וצבי ים, מתים בכל שנה כתוצאה מבליעת שקיות ניילון ומחנק.
התחליף: חברות אקולוגיות וחברות אופנתיות רבות מציעות אלטרנטיבה אלגנטית ושיקית לשופינג שלך. חברת אקו שיק משיבה את הסל של סבתא - סל מחורר ואלסטי במגוון צבעים שעשוי מכותנה טבעית (25-30 שקל). רשת כותון גם מציעה תיקי בד המעוצבים בשלל צורות ועם הדפסים של השימושים השונים שניתן לעשות איתו כמו לקטוף מהעץ, או לצאת לפיקניק. (99 שקל או כמתנה בקנייה של שלושה פריטים ומעלה). החביב עלינו הוא ליין תיקים של חברת envirosax, שאמנם עשויים מפוליאסטר, אבל הם בכל זאת הכי פרקטיים. הם מתקפלים לגודל שנכנס לכל תיק. תרצי – תשלפי, לא תרצי – לא תשלפי. כך שמסע השופינג יכול להיות מאוד ספונטני. (35-45 שקל).
מה עוד אפשר לעשות עם זה: מה שאת עושה עם כל התיקים שלך: תטחני להם את הצורה במשך שבוע, השליכי אותם לארון ותיזכרי בהם בעוד שנה. המלצת הבית: תוותרי להם הפעם.

אין תמונה
גם פרקטי, גם נראה לא רע על הכתף שלך .envirosax
 
במקום בקבוקי פלסטיק: בקבוק רב פעמי

בואי נהיה כנות, את לא שותה מספיק מים. בואי ניקח עוד סיכון ונגיד שמדי פעם את סובלת מכאבי ראש. ואז, כדי לפצות על תחושת האשמה ועל היעדר הנוזלים את רוכשת כמה בקבוקי מים ונשבעת שיהיה לך אחד בתיק באופן קבוע. אחר כך, כל בקבוק פלסטיק שהיה אמור להרוות אותך - מושלך אל הפח ריק ובודד. אלה מאיתנו שבחרו למלא את אותו הבקבוק שוב ושוב (מים מהעבודה, שהם ישלמו) – מספרות שלאחר יום יומיים לבקבוק יש ריח משונה ובלתי נעים. או אם להיות קצת יותר בוטות: מסריח. האלטרנטיבה: בקבוק רב פעמי.
הסיבה הירוקה: בקבוק פלסטיק מיוצר בעיקר ממקורות פטרוכימיים, עיבוד של נפט גולמי - חומר עמיד שמתפרק מאוד לאט. התכלות של בקבוק בודד עומדת על כ-1,000 (!) שנים, מה שאומר הררי אשפה שלא ניתן לעלות באש מחשש לשחרור גזים רעילים. שלא לדבר על זה ששאיבת המים המינרלים מהמעיינות הורסת אוצרות הטבע.
התחליף: nelgene - בקבוק שתייה רב פעמי העשוי מהחומר פוליקרבונט (69 שקל לבקבוק של 0.75 ליטר בסניפי רשת למטייל). זהו חומר לא רעיל שניתן לשימוש במוצרים רפואיים המוחדרים אל תוך הגוף. אבל מה שבאמת מעניין אותך זה שהבקבוק אינו סופח טעמים וריחות ומותאם לשימוש חוזר. הוא אפילו מגיע בצבעים שונים ושמחים ואפשר אפילו להכניס אותו למדיח.
מה עוד אפשר לעשות עם זה: לצאת לטיולים. אבל למה לך?

במקום טמפונים ותחבושות: היגיינה רב פעמית

המחזור, הווסת, הזמן הזה בחודש, או איך שלא תקראי לזה, הוא לא אורח הכי אהוד. זה לא נשמע, לא נראה ולא מריח טוב. ואם לנו יש כאבי בטן, גודש בחזה, פצעונים על האף, תנודות במצבי רוח ותחושה אובדנית כללית, תחשבי מה עובר על כדור הארץ עם כמות התחבושות המשומשות שהוא צריך לספוג.

אין תמונה
תחבושות רב פעמיות. לכבס עם אבקה אקולוגית, כן?
הסיבה הירוקה: מוצרים היגייניים נועדו מטבעם לשימוש יחיד ולהשלכה. חלק גדול מהם נשפך לים דרך הביוב, סותם אותו ופולט גזים רעילים. גם תהליך הייצור של התחבושות גובה מחיר זיהומי בשל העובדה שהן מכילות כימיקלים רבים המעניקים להן את הריח הנעים והצבע הלבן.
התחליף: נתחיל מחובבות הטמפונים, שישמחו לגלות את monocup - כוסית סיליקון רכה, אשר ניתנת לשימוש בכל חודש וחודש (185 שקל). מחדירים אותה כמו טמפון, ומדי ארבע עד שמונה שעות שולפים, שוטפים ומשתמשים שוב. וזה מגיע אפילו בגדלים. המונקאפ אינו סופג את התוצר של המחזור, אלא אוסף אותו. גם את חובבות התחבושות לא הזניחו החברות הירוקות – תוכלי למצוא תחבושות רב פעמיות המיועדות לשימוש חוזר לאחר כביסה (35 שקל עבור שלוש יחידות).
מה עוד אפשר לעשות עם זה: אנחנו לא באמת רוצות לדעת. ניתן להשיג בבשבילנו – מוצרים טבעיים באהבה.

אין תמונה
וזה, גבירותיי - טמפון

במקום אינסוף סוללות: ויברטור נטען חשמלית

לא ברור מי החליט ששפן, ארנב ודולפין זה משהו מחרמן, אבל יונקים קטנים זוכים לתהילה במסווה של סיליקון וג'ל בצעצועי מין צבעוניים. אבל מעבר לתמיכה בבעלי החיים, גם כאן את יכולה לתרום לסביבה. במקום אביזרים שעובדים על סוללות, הפכו כאלה שנטענים חשמלית למילה האחרונה בתחום השמירה על האורגזמה הירוקה.
הסיבה הירוקה: סוללה, קטנה ככל שתהיה, מכילה חומרים מסוכנים כמו כספית, קדמיום, עופרת, אבץ אשר מתפרקים ומחלחלים אל האדמה ואל מי התהום. וכשחומר כימי מזיק משתחרר זה לא טוב לאדמה, למי התהום ולכל מי ששותה ואוכל דברים שהיו באדמה או במי התהום.

ויברטור נטען
ויברטור נטען=אורגזמה ידידותית לסביבה
 התחליף: אביזרי מין הנטענות חשמלית ללא שימוש בסוללות, או לחלופין סוללות נטענות ביחד עם מטען המעוצב גם הוא. הטעינה ממזערת את השימוש בסוללות באופן דרמטי – כך שאת לא צריכה להשליך אותן ולא משליכה גם כסף.
מה עוד אפשר לעשות עם זה: אהבה. ועכשיו ברצינות, מלבד שרשרת אורגזמות, אפשר גם להשתמש בזה להצגות לילדים בוגרים בנפשם. מה אי אפשר לעשות עם זה? ובכן, ילדים.